MariuszOlecko Opublikowano 27 maja 2025 o 12:18 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 maja 2025 o 12:18 Witam koledzy koleżanki. Otóż nabyłem pół roku temu auto i pół roku borykam się z tym padłem 1.4 tsi CZDA. Na jałowym telepie silnikiem , pod kompem wczoraj wyszło wypadanie zapłonu pierwszy i czwarty cylinder. Czasem na światłach mruga check . Obroty z 750 obrotów. Wymieniony rozrząd pompa wody świece cewki , nagary usunięte. 160 tys km nalotu. Mam tego auta dość. Czy może mi ktoś powiedzieć gdzie jest odma i magnes centralny 06L109259D ? Widziałem że ziomek z EKG wymieniał to w 1.8 tsi. Nie jestem mechanikiem ale już mi ręce opadają. Tyle siana wsadzone a to gowno działa na nerwy. Albo może macie mądrą głowę która będzie wstanie mi zrobić to auto. w promieniu 200 km od miejscowości Olecko 19-400 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariush19 Opublikowano 9 czerwca 2025 o 12:23 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 czerwca 2025 o 12:23 Jaką metodą był usuwany nagar? masz zdjęcia przed i po? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KubaWro Opublikowano 30 września 2025 o 21:11 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 września 2025 o 21:11 Cześć. Rozwiązałeś problem?? Mam identyczną furę, Octavia 3 , 1.4 tsi czda, wsadzone 10 koła w trupa, cewki, świece, głowica zrobiona, i dalej wypadanie zapłonów cylinder 1 i 4, tryb awaryjny, koszmar...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariush19 Opublikowano 1 października 2025 o 11:34 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 października 2025 o 11:34 a czy rozrząd był ustawiany takimi okularami jak na tym filmiku? od 12 minuty jest jak coś. Nie wiem czy to jest konieczne w 1.4, ale wariatory i zasada ich działania jest chyba podobna, a tu walczą o ułamki stopni.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi