Skocz do zawartości

Wypadanie zapłonu pierwszy i czwarty cylinder

MariuszOlecko

Rekomendowane odpowiedzi

Witam koledzy koleżanki. Otóż nabyłem pół roku temu auto i pół roku borykam się z tym padłem 1.4 tsi CZDA. Na jałowym telepie silnikiem , pod kompem wczoraj wyszło wypadanie zapłonu pierwszy i czwarty cylinder. Czasem na światłach mruga check . Obroty z 750 obrotów. Wymieniony rozrząd pompa wody świece cewki , nagary usunięte. 160 tys km nalotu. Mam tego auta dość. Czy może mi ktoś powiedzieć gdzie jest odma i magnes centralny 06L109259D ? 
Widziałem że ziomek z EKG wymieniał to w 1.8 tsi. 
Nie jestem mechanikiem ale już mi ręce opadają. Tyle siana wsadzone a to gowno działa na nerwy. Albo może macie mądrą głowę która będzie wstanie mi zrobić to auto. w promieniu 200 km od miejscowości Olecko 19-400

IMG_8935.jpeg

IMG_8934.jpeg

IMG_8936.jpeg

• Namo zmienił(a) tytuł na Wypadanie zapłonu pierwszy i czwarty cylinder
  • 2 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...

Cześć. Rozwiązałeś problem?? Mam identyczną furę, Octavia 3 , 1.4 tsi czda, wsadzone 10 koła w trupa, cewki, świece, głowica zrobiona, i dalej wypadanie zapłonów cylinder 1 i 4, tryb awaryjny, koszmar......

a czy rozrząd był ustawiany takimi okularami jak na tym filmiku? od 12 minuty jest jak coś. Nie wiem czy to jest konieczne w 1.4, ale wariatory i zasada ich działania jest chyba podobna, a tu walczą o ułamki stopni..

• 1 miesiąc temu...

Mam podobną przypadłość. Nowe wtryski, nowy rozrząd, z kołem zmiennych faz. Wyczyszczony nagar. Cewki i świece nowe. Wypadanie zapłonu na 1 cylindrze głównie ale sporadycznie i na innych cylindrach. 
wszystkie trzymają równo 11Bar kompresji. 
nie znalazłem nieszczelności, czasem podczas jazdy zamiga check - oznaka wypadania zapłonu ale nie zapala go na stałe. Towarzyszy mu zmniejszona skuteczność katalizatora. 

może ktoś już taki problem rozwiązał