Skocz do zawartości

Brakujące logo/emblemat OCTAVIA na tyle samochodu

Szkoda

Rekomendowane odpowiedzi

Po prawie 2 miesiącach od zakupu samochodu (Skoda Octavia IV, rocznik 2020, Liftback) zorientowałem się, że na jego tyle brakuje chromowanego napisu OCTAVIA. 😁

Jako że jestem estetą to postanowiłem coś z tym zrobić i kupić sobie brakujący emblemat, bo jest tego pełno na Allegro i OLX.

Możliwości są 2 - można przyjanuszyć i kupić same literki bez taśmy dwustronnej zdemontowane z innej Octavii (opcja tańsza) lub kupić oryginalne literki z taśmą (opcja droższa).

Oczywiście w tym drugim przypadku jest to również tak skonstruowane, że zachowany jest prawidłowy odstęp pomiędzy poszczególnymi literkami, a wszystkie one są w równej linii, ale czy ktoś próbował kupić same literki i osobno taśmę, a następnie przykleić to tak żeby wyglądało jak w nowym samochodzie który dopiero co zjechał z taśmy produkcyjnej? 🫠

Pytam, bo z jednej strony trochę szkoda mi wydawać aż 100 zł lub nawet więcej za głupie literki, a z drugiej strony nie mam szczególnych umiejętności manualnych, więc boję się, że jak zrobię to po taniości to wyjdzie z tego amatorszczyzna, bo literki będą krzywe.

Czy ktoś się miał okazję to robić? Czy takie literki będą się trzymać i nie zejdą np. w trakcie mycia samochodu lub z powodu deszczu, mrozu czy upału?

Edytowane przez Szkoda (wyświetl historię edycji)

• Szkoda zmienił(a) tytuł na Brakujące logo/emblemat OCTAVIA na tyle samochodu

Ja bym odżałował te 100 na szablon. Kupowanie samych literek miałoby sens gdybyś miał je wcześniej naklejone i mógł sobie pozaznaczać na taśmie na jakiej są wysokości i odległości od siebie na klapie.