lodowa Opublikowano 25 maja 2018 o 06:04 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 maja 2018 o 06:04 @zyga_wr ooo z Combi na limuzyne ? ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyga_wr Opublikowano 26 maja 2018 o 19:56 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 maja 2018 o 19:56 Dnia 25.05.2018 at 08:04, lodowa napisał: @zyga_wr ooo z Combi na limuzyne ? ? Tak i w dodatku z dsg na manual ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszQ Opublikowano 26 maja 2018 o 21:40 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 maja 2018 o 21:40 Ja zamawiałem 1 grudnia 2017, miała być najpóźniej 31 marca 2018 do odbioru, a ostatecznie u dealera była 7 maja 2018, więc po ponad 5 miesiącach. Na czeskiej infolinii Skody potwierdzili, że przyczyną opóźnienia była podgrzewana przednia szyba, bo dostawca nie wyrabiał z zamówieniami. W ogóle to mieli w systemie termin produkcji na ostatni tydzień czerwca, ale przez infolinię udało się przyspieszyć o 2 miesiące. Dnia 17.04.2018 at 09:56, carly.pl napisał: Jeśli chodzi o podgrzewaną szybę, to technologia jest trochę inna niż w focusie, bo nie ma drucików, tylko jest folia na całej szybie. Więc tak, to może być problem ? Jest to nieprawa, bo w szybie są druciki, więc to ta sama, znana od lat technologia. Dealer powiedział, że folia na szybie jest w Superbach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 26 maja 2018 o 22:14 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 maja 2018 o 22:14 28 minut temu, TomaszQ napisał: Ja zamawiałem 1 grudnia 2017, miała być najpóźniej 31 marca 2018 do odbioru, a ostatecznie u dealera była 7 maja 2018, więc po ponad 5 miesiącach. Na czeskiej infolinii Skody potwierdzili, że przyczyną opóźnienia była podgrzewana przednia szyba, bo dostawca nie wyrabiał z zamówieniami. W ogóle to mieli w systemie termin produkcji na ostatni tydzień czerwca, ale przez infolinię udało się przyspieszyć o 2 miesiące. Jest to nieprawa, bo w szybie są druciki, więc to ta sama, znana od lat technologia. Dealer powiedział, że folia na szybie jest w Superbach. Dokładnie, druciki są między warstwami szyby. Miałem ostatnio naprawianą po uderzeniu kamienia, pytałem o to. Spec wiercił w szybie żeby naprawić uszkodzenie, bałem się o ogrzewanie o ogrzewanie, powiedział że jest głębiej i usłyszę dźwięk jak się dowierci do warstwy przed. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyga_wr Opublikowano 27 maja 2018 o 08:25 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 maja 2018 o 08:25 10 godzin temu, TomaszQ napisał: Ja zamawiałem 1 grudnia 2017, miała być najpóźniej 31 marca 2018 do odbioru, a ostatecznie u dealera była 7 maja 2018, więc po ponad 5 miesiącach. Na czeskiej infolinii Skody potwierdzili, że przyczyną opóźnienia była podgrzewana przednia szyba, bo dostawca nie wyrabiał z zamówieniami. W ogóle to mieli w systemie termin produkcji na ostatni tydzień czerwca, ale przez infolinię udało się przyspieszyć o 2 miesiące. Ja w lutym zamawiałem z pakietem Extreme (tam też jest grzana szyba) i wyrobili się w 2 miesiące. Kumpel praktycznie ten sam konfig, tylko nie chciał 19", więc dobrał grzaną szybę i to co jest w pakiecie poza kołami i ma opóźnienia - niby za 3 tygodnie ma mieć auto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogi Opublikowano 28 maja 2018 o 19:37 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 maja 2018 o 19:37 RS zamówiony w lutym, w przyszłym tygodniu produkcja. Jeszcze troszkę i będzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał Stępień Opublikowano 31 maja 2018 o 13:19 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 maja 2018 o 13:19 Ile trwają formalności związane z odbiorem samochodu z salonu? Czy wszystko jest do ogarniecia w 1 dzień? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maliniak Opublikowano 31 maja 2018 o 14:56 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 maja 2018 o 14:56 Teoretycznie tak. W przypadku leasingu muszą zarejestrować auto ale robią to rano, a pod wieczór odbierasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawcio Opublikowano 31 maja 2018 o 19:38 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 maja 2018 o 19:38 6 godzin temu, Rafał Stępień napisał: Ile trwają formalności związane z odbiorem samochodu z salonu? Czy wszystko jest do ogarniecia w 1 dzień? bez problemu u mnie z kredytem trwało to max 2godz. ale rejestrowałem auto dzień wcześniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek2626 Opublikowano 1 czerwca 2018 o 14:14 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 czerwca 2018 o 14:14 Jeżeli auto jest zarejestrowane to odbiór auta około 1,5-2 godz ja jak odbierałem to już wszystko czekało tylko podpisy, sprawdzenie auta pod każdym kontem i powrót do domu. Jeżeli auto jest nie zarejestrowane to zależy jaki układ ma salon z wydziałem komunikacji to jest to do załatwienia w 1 dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poziomka Opublikowano 6 czerwca 2018 o 19:10 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 czerwca 2018 o 19:10 No i jest. Wczoraj przyjechała do dealera. Zamówiona 21.03, jak dobrze pójdzie odbiór w poniedziałek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poziomka Opublikowano 6 czerwca 2018 o 19:10 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 czerwca 2018 o 19:10 No i jest. Wczoraj przyjechała do dealera. Zamówiona 21.03, jak dobrze pójdzie odbiór w poniedziałek.Prośba o usunięcie tego posta. To chyba z wrażenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogi Opublikowano 6 czerwca 2018 o 19:22 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 czerwca 2018 o 19:22 Który tydzień produkcji miałeś? Bo zastanawiam się jak długo trwa dostarczenie do dealera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poziomka Opublikowano 6 czerwca 2018 o 19:53 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 czerwca 2018 o 19:53 Który tydzień produkcji miałeś? Bo zastanawiam się jak długo trwa dostarczenie do dealera.21TK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawcio Opublikowano 6 czerwca 2018 o 20:00 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 czerwca 2018 o 20:00 38 minut temu, Boogi napisał: Bo zastanawiam się jak długo trwa dostarczenie do dealera. mówią że 2 tyg.ale u mnie po tygodniu była u dilera 50 minut temu, Poziomka napisał: No i jest witam w klubie 1.0TSI ? Będziesz zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogi Opublikowano 6 czerwca 2018 o 20:53 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 czerwca 2018 o 20:53 No zobaczymy ile jeszcze poczekam. Ja miałem 23 TK, ale wyprodukowali w piątek 1.06, więc był 22 TK. Oby im szybko poszło, bo już nie mogę się doczekać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
audik Opublikowano 7 czerwca 2018 o 06:56 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 czerwca 2018 o 06:56 Skoda jest na placu odbiór do 15.06 ale , że jeszcze jakieś pierdoły a później mam urlop to za miesiąc będzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawcio Opublikowano 7 czerwca 2018 o 09:38 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 czerwca 2018 o 09:38 2 godziny temu, audik napisał: Skoda jest na placu odbiór do 15.06 ale , że jeszcze jakieś pierdoły a później mam urlop to za miesiąc będzie nie wytrzymałbym jeśli jest to bierz ją ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
audik Opublikowano 7 czerwca 2018 o 09:40 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 czerwca 2018 o 09:40 placu importera ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek860827 Opublikowano 5 września 2018 o 16:05 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 września 2018 o 16:05 (edytowane) Dzień dobry, Octavię zamówiłem 29.12.2017 Do dziś nie mam auta. Dealer mówi obecnie (po wielokrotnym przekładaniu terminu dostawy), że w październiku powinienem dostać auto, więc jest już śmiesznie. Czy to w ogóle jest możliwe? Podaję specyfikację: - Octavia Combi III FL - 1.5 TSI DSG - Style - pakiet amaizing i inne dodatki - podgrzewana szyba (o której była tu mowa, że może wydłużyć czas produkcji) Czy ktokolwiek znalazł się w podobnej sytuacji? Pozdrawiam, Tomek Edytowane 5 września 2018 o 16:08 przez tomek860827 (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszQ Opublikowano 5 września 2018 o 16:33 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 września 2018 o 16:33 Ponad 8 miesięcy oczekiwania na auto to już zakrawa na absurd, przecież to nie jest sonda kosmiczna, tylko zwykły samochód... ? Po drugie zamwiasz samochód z rocznika 2018, a dostaniesz go de facto pod koniec 2018, gdzie za chwilę już to auto będzie miało rocznikowo rok - ja bym negocjował jakiś zabat u dealera za taki skandaliczny termin realizacji zamówienia. W moim przypadku ani dealer, ani importer nic nie pomogli. Napisałem więc na czeską infolinię Skody ([email protected]), podałem im nr zamówienia i opisałem sytuację, że wg umowy auto miało być dostarczone do końca marca, a obecnie w systemie data produkcji to ostatni tydzień czerwca i co proponują. Przez tydzień nie odpisywali, więc ponowiłem pytanie i na drugi dzień się odezwali i powiedzieli że zrobili co mogli i przyspieszyli datę produkcji z ostatniego tygodnia czerwca na przedostatni tydzień kwietnia. Samochód wyprodukowali zgodnie z obietnicą. Życzę cierpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek860827 Opublikowano 7 września 2018 o 07:31 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 września 2018 o 07:31 Dzięki, Będę próbował. Napiszę jak już coś uda się zdziałać lub sytuacja sama się wyklaruje. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
audik Opublikowano 7 września 2018 o 09:15 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 września 2018 o 09:15 Po co zamawiałeś 1.5 ? Najpierw wykańczali 1,4 teraz nowe badziewie dopiero ładują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł P Opublikowano 8 października 2018 o 19:10 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 października 2018 o 19:10 Czy jest osoba na forum która także czeka na wyprodukowanie Octy 1.5 benz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skotnark Opublikowano 13 października 2018 o 11:12 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 października 2018 o 11:12 Dnia 8.10.2018 at 21:10, Paweł P napisał: Czy jest osoba na forum która także czeka na wyprodukowanie Octy 1.5 benz? Tak, ja czekam na swoją Octavię od 29.08. Właśnie mi kumpel w pracy powiedział, że na swojego Karoq czekaj już od maja i dwa razy już mu zmieniali termin odbioru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi