Rolek Opublikowano 30 stycznia 2018 o 12:56 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2018 o 12:56 Mam pytanie bo być może ktoś ma podobnie u siebie :) Podczas wyprzedzania samochodów np. na 4 biegu kiedy auto mocno przyśpiesza wykorzystując maximum mocy pojawia się dziwny dźwięk kiedy puszcze gaz. Dźwięk najlepiej słyszalny jest jak jestem na równo z pojazdem którego wyprzedzam (być może odbija się od auta obok). Przypomina to skrzypnięcie około 1-2 sekund w momencie kiedy przy mocnym rozpędzaniu puszcze pedał gazu. Normalnie jak bym miał zawór bov to by wówczas obstawiał że to on wydaje taki dźwięk ale go nie mam :) Mam wkładkę zamiast filtra powietrza K&N i wywaliłem kratkę pod nim. Po za tym DSG i BOX na prawie 300HP. Czy ktoś zaobserwował coś podobnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namo Opublikowano 30 stycznia 2018 o 13:14 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2018 o 13:14 16 minut temu, Rolek napisał: ktoś zaobserwował coś podobnego? Ja u siebie przy odpuszczaniu gazu mam takie syknięcie, wręcz warknięcie a czasem w skrzypnięcie to przechodzi. Przy zamkniętej szybie wrażenie z odgłosu jest jakby coś tarło, przy otwartej już wiadomo, że to syknięcie. Mam dolot VWRacingline. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolek Opublikowano 30 stycznia 2018 o 13:23 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2018 o 13:23 dziękuje Namo za informację. U mnie to jest czasem jak by lekko zapiszczała opona lub coś zaskrzypiało. Może to ciśnienie uchodzi z turbiny. Czy CHHB jest zmienna geometria? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amdp Opublikowano 30 stycznia 2018 o 13:24 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2018 o 13:24 To skoda nawet dolotem skrzypi? ;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolek Opublikowano 30 stycznia 2018 o 13:36 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2018 o 13:36 12 minut temu, amdp napisał: To skoda nawet dolotem skrzypi? ;) być może ciśnienie z turbo wraca do dolotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ucho235 Opublikowano 31 stycznia 2018 o 10:55 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 stycznia 2018 o 10:55 21 godzin temu, Rolek napisał: Czy CHHB jest zmienna geometria? Tak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolek Opublikowano 31 stycznia 2018 o 15:06 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 stycznia 2018 o 15:06 4 godziny temu, ucho235 napisał: Tak Czy zmienną geometrią steruje zawór taki jak na foto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ucho235 Opublikowano 1 lutego 2018 o 06:11 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 lutego 2018 o 06:11 15 godzin temu, Rolek napisał: Czy zmienną geometrią steruje zawór taki jak na foto? Tego niestety nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius245 Opublikowano 27 maja 2018 o 17:04 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 maja 2018 o 17:04 Dnia 31.01.2018 at 16:06, Rolek napisał: Czy zmienną geometrią steruje zawór taki jak na foto? Odp nie. Jest to zawór dv odcinajacy turbo od strony zimnej. O ile dobrze pamiętam to zmienna geometrią streju nastawnik elektroniczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi