Skocz do zawartości

Czujnik kąta skrętu

Pawcio64

Rekomendowane odpowiedzi

Witam
Mam taki problem od kiedy przyszly troszeczke mrozniejsze dni to zaswieca mi sie kierownica na pomaranczowo, esp i czujnik cisnienia w oponach za kazdym razem po odpaleniu auta, czasami wszystko znika po przejechaniu kilku metrow a czasami sie caly czas swieci, staje sie to juz denerwujace, co to może być?

jutro podepne i zobacze co pokaze vcds (na skanerze wyskoczyl czujnik kata skretu kierownicy), przymrozkow raczej nie ma bo jest ok 5*C na plusie a sie tak dzieje od okolo 2 tygodni, czasami gasnie po przejechaniu 200m, czasami po przejechaniu 20km lub caly czas sie swieci

Edytowane przez Pawcio64 (wyświetl historię edycji)

• 1 miesiąc temu...

auto od tygodnia u mechanika i walcza z tym gownem, wymienili ten czujnik skretu to mowia ze to nie jest to ze musza wymienic caly modul kierownicy gdzie koszt jest ok 1000zl i mowia ze przez to jeszcze moze miec problemy z odpalaniem skodzina;/ dopiero w poniedzialek beda wiedziec na czym stoja jak zobaczy ten modul elektryk czy idzie go zrobic

W dniu 6.02.2016 o 09:08, Pawcio64 napisał(a):

modul kierownicy gdzie koszt jest ok 1000zl

Rozwiń  

Tysiak to kosztuje w ASO. Dowiedz się jaki to ma numer części, może znajdziemy używkę z demontażu. Jesteś z Katowic to może @rrobert pomoże to założyć i zakodować.

• 1 miesiąc temu...

Siemka :-)

Ja u siebie kiedyś miałem też problem ze wspomaganiem bo raz było raz nie a później całkiem zdechło i aby kręcić kierą trza było się nieźle napocić i miałem czerwoną kontrolkę kierownicy świecącą na zegarach.

VAG pokazywał uwalony moduł pod kierownicą ale on był dobry.

Uszkodzony był silnik od wspomagania siedzący na maglownicy. W ASO chcieli ponad dwa tysie plus robota ale ich zlałem i z forum OCP od jednego z kolegów kupiłem używaną używaną ale całą maglownicę + silnik za 350 zł z przesyłką :-D 

Kolega w warsztacie mi wymienił sam silnik a adaptacja polegał na odpaleniu silnika i przejechaniu 100 metrów oraz zrobienie kilka pełnych obrotów kierownicą w lewo potem w prawo. 

I nie ma problemu do dziś (dwa lata temu miałem zonka).
A u Ciebie jest już gites ????

Pozdrowionka 4-All :-D 

• 1 rok później...
  W dniu 29.03.2016 o 07:24, mr-black napisał(a):

A to oki :-)

Wymienisz opony to zobaczysz .

Ja muszę wymienić przednie łożysko koła bo znowu wyje :-( I wymieniłem dwa miesiące temu ale na jakiś tańszy shit i niestety replay :-/
Nie opłaca się kupować taniego barachła ....

Rozwiń  

Przy jakim przebiegu wymieniłeś łożyska po raz pierwszy?