Namo Opublikowano 18 grudnia 2015 o 12:00 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 grudnia 2015 o 12:00 Podróżując przez Czechy uważaj na policyjne Octavie. Źródło: Nové policejní Octavie porušují zákon, aniž by pořádně vyjely | Autoforum.cz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukicrx Opublikowano 18 grudnia 2015 o 17:36 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 grudnia 2015 o 17:36 Na O3, O2 , Superb a przede wszystkim na Passaty R36, ten ostatni pod Pilznem mnie kosztował sporo stresu bo mi chcieli prawko odebrać na 3 miesiące, czesi się nie pier***, zresztą jak u nas aktualnie, tam tak już było 5 lat wstecz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enriquez Opublikowano 18 grudnia 2015 o 22:50 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 grudnia 2015 o 22:50 Co z tego, jak to są jakieś golasy - dociskasz do deski i gościa nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukicrx Opublikowano 19 grudnia 2015 o 16:17 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 grudnia 2015 o 16:17 A skąd Ty to wiesz co tam jest pod maską ? Poza tym powodzenia Ci życzę w dociskaniu do deski, w momencie masz poderwany helikopter i kilka wozów wsparcia, to nie Ukraina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LUKI Opublikowano 19 grudnia 2015 o 18:03 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 grudnia 2015 o 18:03 przecież tam są 1.8tsi a najlepsze że i 1.4tsi też się znajdą jak mają RS to nie bawią się w demontaż bumper'ów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukicrx Opublikowano 19 grudnia 2015 o 19:10 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 grudnia 2015 o 19:10 Jak już są słabsze to te tylko jeżdżą i filmują, a w pościgowych mają RS'y, Superby V6 i przede wszystkim Passaty R36, także ja życzę powodzenia, jazda przez Czechy to jest niezłe wyzwanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LUKI Opublikowano 19 grudnia 2015 o 20:40 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 grudnia 2015 o 20:40 wiem, często widzę czarne r36 btw 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maol72 Opublikowano 18 stycznia 2016 o 11:22 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 stycznia 2016 o 11:22 Więc na Auto Swiat: Jak rozpoznać nowe Octavie czeskiej policji? - Auto Świat 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namo Opublikowano 18 stycznia 2016 o 11:26 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 stycznia 2016 o 11:26 Dobrze, że każda Octavia przyciąga moją uwagę na drodze. Takie wystające kamery czy dodatkowe lampy od razu bym wypatrzył. Tak jak w Polsce, sprawdzam wszystkie Insignie, Alfy, Vectry i każde auto które dało radę rzucić się za mną na pomiar. Trochę przerąbane mają właściciele np. Vecty, podjeżdżam z boku i ostentacyjnie badam czy to nie policja. Kilka razy w ten sposób uśmiechnąłem się właśnie do policjantów. Nie pozwalam też żeby coś jechało za mną, chowam się wtedy na prawy i czekam aż minie żeby obczaić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maol72 Opublikowano 18 stycznia 2016 o 11:30 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 stycznia 2016 o 11:30 Namo uciekasz do lasu? P.S. fajniejsze to forum niż nasze stare OCP - miałeś rację że dawno powinni wymienić silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namo Opublikowano 18 stycznia 2016 o 11:41 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 stycznia 2016 o 11:41 6 minut temu, maol72 napisał: Namo uciekasz do lasu? Staram się pilnować lusterka wstecznego, żeby nie mogli mnie zmierzyć. Dwa razy tak miałem, wyprzedzałem kolumnę pojazdów na lewym z której wyskoczył Superb/Vectra za mną to szybko uciekłem na prawy. Jak mnie mijali to obczajka i faktycznie, misiaki to były. Nie rozumiem jak można dać się zmierzyć od tyłu. P.S. Dzięki Szkoda, że to nie OCP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maol72 Opublikowano 18 stycznia 2016 o 11:44 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 stycznia 2016 o 11:44 taa trzeba uważać na tych "filmowców" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek Opublikowano 19 stycznia 2016 o 09:52 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 stycznia 2016 o 09:52 180 koni przy 4x4 to nawet jedzie. Ale dobrze ze mało jeżdżę do Czech gorzej w Polsce u nas można trafić na rożne auta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namo Opublikowano 19 stycznia 2016 o 09:53 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 stycznia 2016 o 09:53 Przed chwilą, maciek napisał: u nas można trafić na rożne auta Ostatnio widziałem wideorejetrator w starej BMW 5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek Opublikowano 19 stycznia 2016 o 09:57 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 stycznia 2016 o 09:57 (edytowane) oo to nie wyszalałem. Teraz nawet mają Fordy Kuga wygląda jak rodzinne auto a to policja A w poznaniu mają nową octavie RS Edytowane 19 stycznia 2016 o 10:00 przez maciek (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namo Opublikowano 19 stycznia 2016 o 10:07 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 stycznia 2016 o 10:07 Jak im takim Kuga/Ceed/Asta przyjdzie mierzyć odchodzącą Audi A6 3.0 TDI to pomiar wychodzi potem z kosmosu. Żeby poprawnie zrobić pomiar muszą zrównać się z mierzonym pojazdem min. 100 m przez jakiś czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enriquez Opublikowano 19 stycznia 2016 o 22:00 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 stycznia 2016 o 22:00 Namo... co się z Tobą dzieje ... Ty zjeżdżasz na prawy? Niemożliwe normalnie... A wracając do tematu Czech - jakoś nigdy nie miałem tam problemu w przeciwieństwie do naszego pięknego kraju. Co z tego, że mają R36 i inne wynalazki, jak oni nie potrafią tak cwaniakować jak nasi rodzimi "stróże prawa". Tam się nie da mandatu zapłacić, o ile ktoś posiada mózg i potrafi z niego korzystać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namo Opublikowano 19 stycznia 2016 o 22:17 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 stycznia 2016 o 22:17 2 minuty temu, Enriquez napisał: Ty zjeżdżasz na prawy? Zjeżdżam ... szczególnie w tedy jak z prawego coś wyskoczy i spróbuje mnie zmierzyć. Nigdy nie ciągnąłem tylu tirów na lewym pasie jak ta babka i jeszcze tak powoli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukicrx Opublikowano 20 stycznia 2016 o 14:06 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 stycznia 2016 o 14:06 16 godzin temu, Enriquez napisał: A wracając do tematu Czech - jakoś nigdy nie miałem tam problemu w przeciwieństwie do naszego pięknego kraju. Co z tego, że mają R36 i inne wynalazki, jak oni nie potrafią tak cwaniakować jak nasi rodzimi "stróże prawa". Tam się nie da mandatu zapłacić, o ile ktoś posiada mózg i potrafi z niego korzystać. to ciekawe co piszesz, dużo jeździsz po lub przez Czechy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi