pawel_ Opublikowano 31 lipca 2018 o 06:37 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 lipca 2018 o 06:37 Cześć wszystkim, Dziś rano zauważyłem, że na tablicach mojej Skody O2 FL 2009 1,6TDI. Pojawił się symbol check engine, migający symbol cewki zapłonowej i niegasnący symbol ESP. Mam pewne podejrzenia, ponieważ wczoraj pożyczyłem samochód koledze na 15 minut, bo rozładował mu się aku i chciał odpalić z przewodów. Oddał mi kluczyki a ja wróciłem O2 do domu bez żadnych błędów na tablicach. Pytam, bo może ktoś miał podobny problem, może to pierdoła, a może kolega gdzieś coś zawinił. Bardzo proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek2626 Opublikowano 31 lipca 2018 o 10:06 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 lipca 2018 o 10:06 Jedyną odpowiedź uzyskasz podłączając pod kompa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel_ Opublikowano 31 lipca 2018 o 18:36 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 lipca 2018 o 18:36 (edytowane) VCDS wskazał błąd czujnika masy powietrza. Błędu nie da się skasować. Już kupiłem przepływomierz 03l 906 461. Ciekawe jest jednak to, że silnika nie ma wcale mniej mocy... Edytowane 31 lipca 2018 o 18:37 przez pawel_ uzupełnienie (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel_ Opublikowano 5 września 2018 o 18:20 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 września 2018 o 18:20 Po wymianie czujnika błędy zniknęły. Z tego co się zorientowałem czujnik mas powietrza po uszkodzeniu ma ustawiony offset analogowy mniej więcej na połowie swojej wartości, stąd wydaję się, że nie ma spadku mocy, a uszkodzenie widać jedynie po kontrolce i zwiększonym spalaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi