Jerry Opublikowano 18 kwietnia 2020 o 17:01 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 kwietnia 2020 o 17:01 Doposażyłem auto w lampki i jako takie działają. Jednak nie mam regulacji jasności w menu radia. Pojawiła się natomiast pozycja w menu car ambiente light. Po wejściu niestety nic się nie wyświetla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
potrek Opublikowano 19 kwietnia 2020 o 19:23 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 kwietnia 2020 o 19:23 (edytowane) Tez dołożyłem lampki, świecą ale nie mam nic w radiu. Próbowałem coś kodować ale bez skutecznie Edytowane 19 kwietnia 2020 o 19:25 przez potrek (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
potrek Opublikowano 19 kwietnia 2020 o 20:56 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 kwietnia 2020 o 20:56 Dzięki koledze @Langusta udało się zakodować: AKTYWACJA OŚWIETLENIA SKARPET09- centr.zesp.elektr.Dostęp upow. - 16 "klucz (31347)"Adaptacja - 10 "Oświetlenie przestrzeni na nogi - Fussraumbelechtung" zmieniamy na (aktywny) zatwierdzamy ta pozycje nie wszyscy moga miec wiec pomijamy ta pierwsza pozycje i ustawiamy resztę"Leuchte 30FR LC72 LichtfunktionA30" zmieniamy na (oświetlenie przestrzeni nóg footwell light)"Leuchte 30 FR LC72 - Lasttyp 30" zmieniamy na 2*5W zatwierdzamy i w tym samym szukamy "Leuchte 30 FR LC72 - Lasttyp 30" szukamy LED Fussraum oder - Innenleuchte" zatwierdzamy drugi raz"Leuchte 30FR LC72 - Dimmwert AB 30" wybieramy moc światła w % 0- 100. ZatwierdzamyKodowanie - 07 pomocnik kodowania (Longcoding helper) " Byte 5 zaznaczamy Bit 7 ( Footwell lights installed), " Byte 17 zaznaczamy Bit 3 ( Ambient Footwell Light(s) Installed) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Langusta Opublikowano 19 kwietnia 2020 o 21:29 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 kwietnia 2020 o 21:29 @potrek temat ogarnięty i to najważniejsze 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerry Opublikowano 20 kwietnia 2020 o 04:23 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 kwietnia 2020 o 04:23 Witam, dzięki za odzew. Mój problem polega na braku regulacji jasności w menu oświetlenie. Natomiast pojawiło się menu oświetlenie ambiente, które w tej chwili jest puste. Wiem ze studiowania forum, że problem leży po stronie gateway'a. Oświetlenie skarpet w tej chwili działa razem z oświetleniem wnętrza i według moich obserwacji regulacja odbywa się poprzez regulację podświetlenia wskaźników i przełaczników. Chciałbym natomiast żeby regulacja skarpet była oddzielna jak na filmach z youtube. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Langusta Opublikowano 20 kwietnia 2020 o 06:51 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 kwietnia 2020 o 06:51 @Jerry to kodowanie powinno pomóc w uzyskaniu sterowania oświetlenia ambiente w Infotanimet. Oświetlenie Ambiente Adaptacje CE 09 Int. lekki, 2. generacji: weicher Farbwechsel: aktywny miękka zmiana koloru niepotrzebna Int. lekki, 2. generacji: Instrumententafelbeleuchtung mehrfarbig: aktywny Wymagany kolor AID Int. lekki, 2. generacji: Mittelkonsolenbeleuchtung mehrfarbig: aktywny kolor konsoli środkowej nie jest potrzebny Oświetlenie wewnętrzne, konfiguracja oświetlenia: Ambiente_Applikationsleisten_in_Instrumententafel: zainstalowany ☆ potrzebne światło zewnętrzne, konfiguracja światła: Mittelkonsolenbeleuchtung: zainstalowany ponownie konsola środkowa - nie jest potrzebna, chyba że doprowadziłeś konsolę środkową Oświetlenie wewnętrzne, konfiguracja oświetlenia: LIN-Dachkonsole lokal aktivierbar: aktywny konsola dachowa - nie jest potrzebna, chyba że masz na dachu diody LED Oświetlenie wewnętrzne, konfiguracja oświetlenia: Fussraumbeleuchtung ma włączać światła na nogi Oświetlenie wewnętrzne, konfiguracja oświetlenia: Ambientemenue mit globalem aus: aktywne ☆ daje przycisk wyłączania podświetlenia tła, aby wyłączyć oświetlenie drzwi i przestrzeni na nogi Oświetlenie wewnętrzne, konfiguracja oświetlenia: Ambientemenue mit alle Zonen: aktywne ☆ Dodaje przyciski „podświetlenie tła” w ustawieniach - potrzebne Oświetlenie wewnętrzne, konfiguracja oświetlenia: Ambient_Farbliste_HMI: aktywne udostępnia suwak kolorów na dole ekranu podświetlenia tła - potrzebny (Nie posiadam pasków Led na drzwiach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerry Opublikowano 20 kwietnia 2020 o 07:11 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 kwietnia 2020 o 07:11 @Langusta dzięki, zmienię i dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerry Opublikowano 20 kwietnia 2020 o 09:48 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 kwietnia 2020 o 09:48 @Langusta Adaptacja przeprowadzona. okazało się że nie mam w ogóle pozycji: Ambientemenue mit globalem aus: aktywne ☆ Ambientemenue mit alle Zonen: aktywne ☆ Ambient_Farbliste_HMI: aktywne Nie mam takiego tła na wyświetlaczu jak na Twoich zdjęciach ale regulacja sie pojawił i działa. Na ten moment nie wiem co jest ale mam gateway w wersji Mid i może przez niego brak niektórych funkcji. Zależało mi na regulacji, więc cel został osiągnięty jednak tymi zdjęciami czuje niedosyt że nie mam wnętrza auta jak na zdjęciach. Dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Langusta Opublikowano 20 kwietnia 2020 o 12:08 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 kwietnia 2020 o 12:08 @Jerry zależy od jednostki ( oprogramowania) Infotanimet, można jeszcze spróbować zmienić samochód na Superba III (jeżeli jest w opcji dostępnych aut) przez długie kodowanie w CE 09 tylko trudno powiedzieć czy zadziała. Octavia 3 i 3FL różnią się kodowaniem. Daj foto jak to wygląda u Ciebie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tykasan Opublikowano 17 listopada 2020 o 22:40 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 listopada 2020 o 22:40 Hej, czy komplet lampek na przód to dwie czy cztery sztuki? Czy na tył też montuje się podświetlenie? Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Opublikowano 18 listopada 2020 o 06:43 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 listopada 2020 o 06:43 Przód - 2szt, tył - 2szt i wtedy to jest komplet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wawu1991 Opublikowano 18 listopada 2020 o 10:42 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 listopada 2020 o 10:42 11 godzin temu, tykasan napisał: Hej, czy komplet lampek na przód to dwie czy cztery sztuki? Czy na tył też montuje się podświetlenie? Marcin Możesz zamontować tylko 2 na przód jak nie chcesz mieć na tył. Na sam przód jest dużo łatwiej bo nie musisz przeciągać kabla pod wykładzina do siedzeń z tyłu. Jedyne rzeczy jakie trzeba by rozebrać to dwie boczne osłony tunelu środkowego żeby kabelek przeprowadzić oraz lewy próg (opcjonalnie) żeby mieć łatwy dostęp do wtyczki w która trzeba się wpiąć jednym kabelkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tykasan Opublikowano 18 listopada 2020 o 16:28 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 listopada 2020 o 16:28 Dziękuję kolegom za podpowiedzi. Wasze wskazówki na pewno się przydadzą podczas montażu 👍 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koleś Opublikowano 23 września 2022 o 21:31 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 września 2022 o 21:31 Cześć. Dołożyłem dziś ledowe podświetlenie do O3 2015. Świeci po otwarciu drzwi ale nie świeci podczas jazdy. Proszę o podpowiedź czy da się i jak to zakodować. Nie znalazłem tego: Dnia 19.04.2020 at 22:56, potrek napisał: Oświetlenie przestrzeni na nogi - Fussraumbelechtung Pozostałe części kodowania zrobiłem. Sterownik 09 ma numer 5Q0 937 084 AG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dagetto Opublikowano 23 września 2022 o 22:00 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 września 2022 o 22:00 Suwakami w radiu tym sterujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koleś Opublikowano 24 września 2022 o 07:28 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 września 2022 o 07:28 Ok. Ale w radiu nie ma takiej opcji jak footwell light. Jak ją włączyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mez2008 Opublikowano 24 września 2022 o 11:18 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 września 2022 o 11:18 13 godzin temu, koleś napisał: Cześć. Dołożyłem dziś ledowe podświetlenie do O3 2015. Świeci po otwarciu drzwi ale nie świeci podczas jazdy. Proszę o podpowiedź czy da się i jak to zakodować. Nie znalazłem tego: Pozostałe części kodowania zrobiłem. Sterownik 09 ma numer 5Q0 937 084 AG Jakie kodowanie zrobiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koleś Opublikowano 24 września 2022 o 18:46 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 września 2022 o 18:46 (8)-Interior light; light configuration-Fussraumbeleuchtung Change value from ‘not installed’ to ‘installed’ (This puts the footwell light % setting in the infotainment system (under lights)) Still in Adaptations Go to (4)-Leuchte30FR LC72-Lichtfunktion A 30 Change this value from ‘not active’ to ‘Footwell light’ Go to (1)-Leuchte30FR LC72-Lasttyp 30 Change this value from ‘not active’ to ‘18 – 2* 5W’ Next Go to (6)-Leuchte30FR LC72-Dimmwert AB 30 Change this value from ‘0’ to ‘89’ or whatever value you want up to 100 I guess (this is where we set the highest brightness level) Nie udało mi się znaleźć tego na czerwono. Resztę zrobiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koleś Opublikowano 11 kwietnia 2023 o 03:11 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 kwietnia 2023 o 03:11 Potrzebuję zakodować podświetlenie nóg w Skodzie Kamiq 2023. Jak to zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi