Skocz do zawartości

Reklamy dla niezalogowanych
Zaloguj się, aby obserwować  
sewik

octavia 2 Skoda raz pali, a raz nie

Recommended Posts

Witam.
Jestem już bezradny i to moje kolejne forum i nie m am jakiejś nadziei, ale proszę Was o pomoc.. Czy ktoś miał może taki problem:
Posiadam Skode Octavie II TDI 1.9 BKC z 2006r. i wszystko gra i buczy.. No prawie.. Od czasu do czasu, a ostatnio coraz częściej mam problem z odpaleniem.. Mianowicie.. Auto odpali i zgaśnie.. Tak się dzieje po dłuższej trasie, ale ostatnio i na krótszych odcinkach tak mi robi. Dokładny opis sytuacji.. Np.jadę sobie do Gdańska i robie 100 km w jedną i 100 km w drugą stronę po 2 godz.idę odpalić auto i tak "niezauważalnie" odpali i zgaśnie.. Trwa to wszystko sekundę.. (Tak jakby chciała odpalić, ale nie może) Następnie próbuje ją odpalić i zanim to potrwa to trwa to 10 sekund, kręcę ją... Przy okazji zapali się kontrolka od oleju, ale to normalne, gdy długo kręcisz.. Gdy odpali zaczyna chwilkę trząść.. Odpali i jest okej. Następnego dnia jest to samo.. Dostaje silnik, rozrusznik i głośniej zaczyna chodzić, a ja miałem ją u kolejnego mechanika i kolejny rozkłada ręce jak ja.. Sprawdzone były świece, założony zaworek zwrotny, bak, oringi, uszczelki, imm, czy nie jest zapowietrzony, filtry, ciągadełko od rozruchu, czy odbija i naprawdę wiele więcej.. I ja już nie mam sił z tym walczyć i proszę Was o pomoc.. Jakąkolwiek.. Może ktoś coś wie, albo miał podobny problem...

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Reklamy dla niezalogowanych

Nie znam się do końca ale w innej marce miałem podobnie jak miałem problem z czujnikiem położenia wału, niby jeździł normalnie ale był na początku problem z odpalaniem. Na początku to ignorowałem niską temperaturą, ale z czasem nie wchodził na obroty - wtedy już pojechałem do mechanika, po wymianie czujnika wszystko wróciło do normy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Tak, tylko by coś pokazało na panelu kontrolnym, albo na komputerze by coś wykazało, a nic nie ma.. Zero błędów.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiesz co nie wiem, ale aż do problemów z obrotami nie zapalił mi się check engine, dopiero jak obroty zaczęły fluktuować po kilku dniach od problemów z odpalaniem, bez względu czy silnik był zimny czy rozgrzany.

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Niby po 2 tygodniach walki komputer pokazał błąd, że jest problem z jednym garem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Jeszcze dodatkowo wyskoczył błąd o cyrkulacji spalin także mam obawy, że to może być wtryskiwacz... Błąd na 4 garze i cyrkulacja spalin.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

Możesz pisać i zarejestrować się później. Jeżeli masz konto, zaloguj się aby pisać ze swojego konta.

Gość
Odpowiedz...

×   Wkleiłeś treść z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Only 75 emoji are allowed.

×   Twój link został automatycznie osadzony.   Wyświetl tylko jako link

×   Twoja poprzednia zawartość wypowiedzi została przywrócona..   Wyczyść edytor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Zaloguj się, aby obserwować  


Reklamy dla niezalogowanych


×
×
  • Utwórz nowe...

Ważna informacja

Ta strona używa ciasteczek aby dawać najlepszą jakość korzystania ze społeczności Octavia.team