Jump to content

Ubytek płynu chłodniczego

Kamel1

Recommended Posts

Ja tez mialem cyrki z plynem chlodniczym i w koncu wymienialem upg. Wez moze sprubuj przejechac tak okolo ze 20 km dosc sportowo ( krec auto w miare wysoko- powyzej 2500 obrotow) jak skonczysz to otworz maske i sprawdz czy zbiornik plynu nie jest czasem od plynu chlodniczego, zwroc uwage najbardziej na laczenie zbiorniczka( tam jest taki rowek)

Gdzie siedzisz w de?

• 4 months later...

Dopiero dzisiaj zobaczyłem gdzie cieknie. Przegoniłem Skode 230 i zobaczyłem małe kropelki w okolicy chłodnicy i to chłodnica jest nieszczelna. Wyciek nie jest jakiś duży, Robiąc około 50km na dzień w miesiąc schodzi od max do min. Wymieniać chłodnicy czy może nalać uszczelniacza z Liqui Moly?

20201003_124051.jpg

Dodam coś o czym chyba nikt tu nie wspomina. Przy takich przebiegach, ludzie inwestują pieniądze nawet dochodzi do remontów silnika i nic. W tych i nie tylko tych motorach, często pada chłodnica EGR i to ona odpowiada za te objawy. Żadne pompy wody ani korki od zbiorniczka. Szukać tam gdzie czesto jest przyczyna a nie wymieniać pół samochodu na chybił trafil. 

• 1 year later...
  • 2 years later...

Witam Panowie, pod koniec sierpnia zakupiłem octavie 3 rs 2.0 184km cupa z 3 tygodnie po zakupie zaczęły się pojawiać ubytki w płynie, i temperatura nie dochodzila do 90° no chyba ze mocniej przycisnalem to dobiła do 90°,średnio na tydzień pojawiała się kontrolka o zbyt małym poziomie plynu w zbiorniczku, zrobilem test co2 w układzie i niby nic nie wykazał, zaprowadzilem do mechanika i wymienil chłodnice egr odebrałem samochód i znów to samo, za jakiś czas wymieniłem wodny intercooler co nie jest tanim zakupem i nadal to samo, myślicie ze to jednak może być upg czy może coś innego?