Jump to content

Szajs z AliExpress/Allegro

rock'n'rolla

Recommended Posts

6 minut temu, rock'n'rolla napisał:

@majdara

Hahaha, myślałem, że odpisuję jakiemuś facetowi i się zacząłem zastanawiać kim trzeba być żeby zadawać takie pytania 😆 

bo chyba za dużo dziewczyn na forach motoryzacyjnych się nie udziela.. 🙂 no chyba, że któraś ma takie dziwne pytania 😉

• 3 weeks later...

cześć, chciałam się pochwalić i podziękować za inspirację @rock'n'rolla 🙂. na pierwszy rzut poszła wymiana oświetlenia w bagażniku. Różnica kolosalna!

Kolejne będą amortyzatory tylnej klapy, ale poczekam z tym jak się zrobi ciut cieplej...

bagaznik1.jpeg

bagaznik.jpeg

• Dzięki 1

26 minut temu, dzida napisał:

A mi właśnie zdechła jedna lampka podlusterkowa od majfrendow (zaczęła migać jak stroboskop)
Wytrzymała 7 miesięcy

Wysłane z mojego M2003J15SC przy użyciu Tapatalka

A zalałeś ją klejem na gorąco? 

Edited by dagetto (see edit history)

1 minutę temu, Adrian napisał:

Ciekawe rozwiń temat. Co trzeba zalać??

Zalewa się klejem na gorąco albo silikonem bezbarwnym to miejsce z którego wychodzą kabelki. Tą drogą wchodzi wilgoć i LED się psuje. Reszta obudowy powinna być szczelna.

7 minut temu, Adrian napisał:

Ciekawe rozwiń temat. Co trzeba zalać??

Zalewa się klejem na gorąco albo silikonem bezbarwnym to miejsce z którego wychodzą kabelki. Tą drogą wchodzi wilgoć i LED się psuje. Reszta obudowy powinna być szczelna.

To samo dotyczy tych kierunkowskazów płynnych/pływających w lusterkach od chińczyka. Tam też trzeba to zrobić bo jopa jest dość duża.

• Lubię to 1

@Lukas345 @dzida Najlepszym rozwiązaniem (wiadomo że nie najtańszym niestety) będzie kupno oryginałów LED z polfita. Cena 90 zł za dwa nowe na allegro, więc nie jest to jakaś zaporowa cena jak ktoś chce się pobawić w LED a przynajmniej jest pewien że to oryginał i nie powinno być problemów z jakością wykonania. Te chińskie pewnie kosztują połowę tego ale jak widać nie zdają egzaminu. Nie wiem tylko czy nie trzeba wtedy przerobić wtyczki w lusterku. Może ktoś kto rozkładał już te lusterka będzie w stanie się wypowiedzieć w tym temacie.

Oryginalne LED pod lusterka mają numery LEWY 3T0.945.291.A ; PRAWY 3T0.945.292.A

https://allegro.pl/oferta/lampka-led-lusterka-skoda-octavia-3-iii-3t0945291a-9726971692

https://allegro.pl/oferta/lampka-led-lusterka-skoda-octavia-3-iii-3t0945292a-9725113372

Kupowałem od tego sprzedawcy lampki LED do podświetlenia tablicy rejestracyjnej i jestem zadowolony. Oryginalne części przyszły bez pudełek ale dobrze zabezpieczone. Nakleili na lampkach swoją plombę na obudowę. Jak dla mnie spoko.

Zawsze można zadzwonić do ASO i zapytać się o cenę po numerze części.

Edited by wawu1991 (see edit history)
  • Lubię to 1

Dnia 3.02.2021 at 13:12, dagetto napisał:

Ale te otwory są szerokie i koszulka nie zaciśnie Ci się do średnicy kabla. Zalanie klejem z pistoletu to najlepsza opcja. Ewentualnie silikon, ale on dłużej schnie. 

Teraz kupiłem podobno lepsze, z poprawiona elektroniką i dożywotnia gwarancja u tego samego sprzedawcy. Tak czy inaczej będę zabezpieczał. A ten klej to do środka nie wpłynie chcąc to zalepić? Cóż, przyjdzie wiosna będzie podmianka.

Dnia 3.02.2021 at 13:12, dagetto napisał:

Ale te otwory są szerokie i koszulka nie zaciśnie Ci się do średnicy kabla. Zalanie klejem z pistoletu to najlepsza opcja. Ewentualnie silikon, ale on dłużej schnie. 

a ten klej to nie wypłynie latem jak auto będzie stało w pełnym słońcu?

[mention=1860]Lukas345[/mention] [mention=1884]dzida[/mention]
Zawsze można zadzwonić do ASO i zapytać się o cenę po numerze części.

45 zł za sztukę to super cena! W ASO to minimum 150 zł /sztukę.
Tak więc myślę, że nie ma co się bawić w chińszczyznę.
  • Lubię to 1

Teraz kupiłem podobno lepsze, z poprawiona elektroniką i dożywotnia gwarancja u tego samego sprzedawcy. Tak czy inaczej będę zabezpieczał. A ten klej to do środka nie wpłynie chcąc to zalepić? Cóż, przyjdzie wiosna będzie podmianka.
Masz jakieś link??

14 minut temu, dagetto napisał:

Cena dobra, tylko ciekawe jak to świeci. Chińczyk jest bardzo jasny. Nie spodziewam się tego samego po oryginale. 

Specjalnie dla Ciebie poszedlem do auta zrobic foty 😁
Zdjecia robione bez flesza, telefonem Xperia 1.

DSC_0637.JPG

DSC_0638.JPG

DSC_0639.JPG

DSC_0641.JPG

DSC_0640.JPG

Edited by wawu1991 (see edit history)
  • Dzięki 1

1 minutę temu, rock'n'rolla napisał:

@wawu1991 oryginalne świecą dużo słabiej. 

Może dlatego chinczyki padają bo są mocno wyżyłowane? Ja mam wsadzone lusterka z polifta wlasnie z led podświetleniem i jak dla mnie więcej nie trzeba. Umówmy sie nikt książki tam nie czyta a żeby zobaczyc co jest na ziemi jest to wystarczające.