kkarol81 Opublikowano 12 lipca 2020 o 21:59 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 lipca 2020 o 21:59 Hej, Kupiłem Octavię 3 2.0 TDI (150KM) z 2016r. od firmy leasingowej i na start miała kilka błędów: - świeci się kontrolka poduszki powietrznej - radio nie gra i wyświetla się informacja "Zabezpieczenie elementów jest włączone" - błąd U110100 - Zabezpieczenie elementów aktywne - błąd B104D00 - Nieprawidłowe programowanie kluczyków Nie podejrzewam, żeby poduchy były wywalone, bo auto ma sprawdzoną historię bezwypadkową. Z tego co poszukałem w internecie to ktoś miał podobne problemy po tym jak w ASO zakodowali mu drugi kluczyk. Do auta są dwa kluczyki i oba działają. Może gdzieś nie łączy coś od poduszki? Zastanawiam się czy jechać z tym do ASO czy raczej poszukać jakiegoś magika? Nie mam kabla VCDS żeby podać więcej szczegółów, bo dopiero auto kupiłem (jutro będę go odbierał). Dopóki tego nie naprawię to wolę nie jeździć Octavią na wypadek gdyby poduchy w ogóle miały nie zadziałać. Dzięki za wszelkie wskazówki co mógłbym z tym zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pab567 Opublikowano 13 lipca 2020 o 04:16 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 lipca 2020 o 04:16 Podaj numer urządzenia i wersję oprogramowania radia - do odczytania z menu USTAWIENIA potem INFORMACJE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek2626 Opublikowano 21 lipca 2020 o 09:49 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 lipca 2020 o 09:49 Jesli chodzi o radio i informacje "Zabezpieczenie elementów jest włączone" u mnie tez sie pojawiał taki komunikat bardzo losowo i trał od chwili po kilka minut i dopiero wgranie nowej wersji softu do radia usuneła ta przypadłośc. Da sie skasowac błedy poduszki? i jaki to jest konkretny bład Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrobert Opublikowano 21 lipca 2020 o 10:06 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 lipca 2020 o 10:06 Przyjedź to naprawimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkarol81 Opublikowano 24 lipca 2020 o 00:30 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2020 o 00:30 Przeciągneło mi się trochę z odbiorem samochodu i musiałem szybko ruszyć w trasę więc odwiedziłem ASO. Powiedzieli mi, że było grzebane kodowanie komputera i coś poszło nie tak i dalej jest coś nie tak, ale musieliby szukać bit po bicie co jest źle zakodowane. W każdym razie jakoś naprawili błąd poduszek i ochronę komponentu i wzięli niecałe 200 zł. Zaraz będę zamawiał kabelek VCDS z chin i jak przyjdzie to sam pogrzebię 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szcz3p4n Opublikowano 24 lipca 2020 o 05:25 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2020 o 05:25 Tylko z chińskim vcds'em uważaj żebyś naprawdę sobie nie pogrzebał....Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas345 Opublikowano 31 lipca 2020 o 10:29 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 lipca 2020 o 10:29 Dnia 24.07.2020 at 02:30, kkarol81 napisał: W każdym razie jakoś naprawili błąd poduszek i ochronę komponentu i wzięli niecałe 200 zł. ASO i niecałe 200pln ? Szacun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi