scary Opublikowano 3 maja 2016 o 21:17 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 maja 2016 o 21:17 Zastanawiam się nad wrzuceniem mini spojlera na klapę tylną (kolor auta czarna perła) i teraz mam problem który tak naprawdę wybrać: 1) 5e5071605b 2) 5e5071605a - z aktualnego pakietu Sport Więcej jego zdjęć tutaj: http://www.skodaturkey.com/showpost.php?p=514947&postcount=42 Czy ktoś widział ten spojler z pakietu Sport na żywo? bo nie widziałem jeszcze ani jednego auta w tym pakiecie a tym bardziej z tym spojlerem... (w ASO też nigdzie w pobliżu nie ma auta w takiej konfiguracji) Zastanawiam się czy nie będzie on zbyt duży i nie będzie zbyt przesadzony na aucie... Ten niski wydaje mi się że na czarnym aucie straci się całkowicie i nie będzie wyglądał tak fajnie jak na białym aucie... Co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namo Opublikowano 3 maja 2016 o 21:56 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 maja 2016 o 21:56 Toż to owiewka. Nie myślałeś nad takim ogonkiem jaki mają RSki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scary Opublikowano 4 maja 2016 o 05:55 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 maja 2016 o 05:55 Też się zastanawiałem właśnie jak to wyglądać będzie ;) Mówisz dokładnie o tym ogonku np. z RS230? On chyba oryginalnie czarny wychodzi już? wtedy by mi odeszło malowanie chociaż ;) Będę musiał podpytać ile w ASO sobie za niego liczą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba41 Opublikowano 4 maja 2016 o 06:11 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 maja 2016 o 06:11 O to juz lepiej wyglada. To widac. Tamte musialem szukac hihi. To nadaje dodatkowe efekty. Piekne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scary Opublikowano 4 maja 2016 o 18:48 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 maja 2016 o 18:48 No i postanowione - czarny spojler z RS230 zamówiony Tak jeżeli ktoś by chciał pytać w ASO o jego cenę to z rabatami jakieś 2400 zł brutto + 500zł brutto jeszcze malowanie z montażem Superskoda.com za to samo sobie liczy 220 Euro i jest już pomalowany (oczywiście oryginał Skody) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ucho235 Opublikowano 5 maja 2016 o 07:37 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 maja 2016 o 07:37 Te ceny w ASO to ja nie wiem skąd biorą.... za spojler prawie 3000 zł...dramat. Dobrze, że są firmy gdzie można w normalnych pieniądzach kupić.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scary Opublikowano 12 maja 2016 o 12:03 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 maja 2016 o 12:03 (edytowane) No to zaczynają się schody - spojler przyszedł, wszystko pięknie ładnie... Ale ASO boi się go zamontować bo by musieli dziury wiercić w klapie - i oni się boją tego zrobić bo w życiu tego nie robili... Moment podsumujmy: przyjeżdżam autem na gwarancji, z oryginalnymi częściami i słyszę że ASO się boi czegoś zrobić bo nigdy tego nie robili? A nawet jakby to zrobili to oni gwarancji mi nie mogą na to dać bo nie mają jak tego uszczelnić i w ogóle... ręce mi opadły dosłownie Edytowane 12 maja 2016 o 12:03 przez scary (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LEMUR Opublikowano 12 maja 2016 o 14:34 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 maja 2016 o 14:34 Jprdl. To oni tylko przeglądy, "pieczątka" i kasa... a jak ogarnie ktoś inny to z łatwością doczepią się gwarancji. Na piśmie to weź, że odmawiają :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scary Opublikowano 12 maja 2016 o 18:10 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 maja 2016 o 18:10 Jutro jadę do innego ASO, zobaczymy co powiedzą... W pobliżu na szczęście mam z 4 salony 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebkoch Opublikowano 26 kwietnia 2017 o 10:06 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 kwietnia 2017 o 10:06 Dnia 12.05.2016 at 14:03, scary napisał: No to zaczynają się schody - spojler przyszedł, wszystko pięknie ładnie... Ale ASO boi się go zamontować bo by musieli dziury wiercić w klapie - i oni się boją tego zrobić bo w życiu tego nie robili... Moment podsumujmy: przyjeżdżam autem na gwarancji, z oryginalnymi częściami i słyszę że ASO się boi czegoś zrobić bo nigdy tego nie robili? A nawet jakby to zrobili to oni gwarancji mi nie mogą na to dać bo nie mają jak tego uszczelnić i w ogóle... ręce mi opadły dosłownie Wydaje mi się, że uszczelnia to ten klej, który jest stosowany do mocowania spojlera razem ze śrubami. Dnia 12.05.2016 at 20:10, scary napisał: Jutro jadę do innego ASO, zobaczymy co powiedzą... W pobliżu na szczęście mam z 4 salony No i jak się ta sprawa zakończyła? Bo już trochę czasu minęło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scary Opublikowano 26 kwietnia 2017 o 10:17 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 kwietnia 2017 o 10:17 Oryginalnie nowy spojler ma klej wokół miejsca gdzie są śruby i styka się z klapą... na używany trzeba klej nałożyć samemu Są w stanie założyć to w ASO który ma zakład blacharsko-lakierniczy i wtedy dają 2 lata gwarancji na klapę (liczą to jako naprawa blacharska) - ale w ASO założą niestety tylko nowy bo jest w nim szablon do nawiercania dziur... w używce trzeba wymierzyć wszystko samemu bez szablonu, a na to ASO już jest bardzo niechętne Koszt w ASO z tego co pamiętam to coś koło 300zł chyba był 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebkoch Opublikowano 26 kwietnia 2017 o 10:22 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 kwietnia 2017 o 10:22 (edytowane) Ja pytam, bo chcę swój pomalować albo okleić na czarno bo mam w kolorze reszty auta - szary... Myślę, że ogarnie to każda firma foliująca albo lakiernik. Klej chyba taki ma być? Edytowane 26 kwietnia 2017 o 10:27 przez sebkoch (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scary Opublikowano 26 kwietnia 2017 o 12:05 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 kwietnia 2017 o 12:05 Tak bez problemu sobie każdy poradzi... trzeba będzie pewnie jedynie delikatnie odrywać żeby nie uszkodzić lakieru na klapie... Co do kleju to nie ma sensu z ASO go kupować, bo tylko ostro przepłacisz i dostaniesz normalny klej który kupisz w sklepie z woreczkiem z VW Ja waliłem na jakimś porządnym kleju do szyb z uszczelniaczem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo81 Opublikowano 26 kwietnia 2017 o 13:33 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 kwietnia 2017 o 13:33 (edytowane) W poprzednim aucie (Renault) robiłem taki sam myk, tj. montaż "używanego orginalnego spojlera kupionego poza ASO". Podjechałem z nim do ASO i bez szablonu mi zamontowali. Sprawdź tylko czy oby na pewno siłowniki klapy w wersji bez spojlera są identyczne z tą ze spojlerem, co by nie okazało się że klapa będzie się zamykać (ja w renówce musiałem zmienić na mocniejsze). Edytowane 26 kwietnia 2017 o 16:00 przez bolo81 (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scary Opublikowano 26 kwietnia 2017 o 15:41 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 kwietnia 2017 o 15:41 Ja mam od roku spojler na klapie i siłowniki dają sobie radę jedynie w zimę przy ostrych mrozach nie wydalały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 27 lipca 2018 o 13:37 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2018 o 13:37 @scary Hej, zastanawiam się nad takim samym czarnym spojlerem, jaki tu opisywałeś. Możesz mnie przeprowadzić przez cały proces: gdzie zamówiłeś,m gdzie zamontowałeś? Jak się użytkuje? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scary Opublikowano 27 lipca 2018 o 21:30 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2018 o 21:30 @Piotrek ja zakupiłem już polakierowany na superskoda.com Co do zamontowania, to niestety do spojlera nie dostajesz szablonu (dostępny jedynie w ASO jak kupujesz nówkę za ponad 2000zł), więc musisz sobie sam wymierzyć wszystko i nawiercić dziury w klapie, później przyklejenie z przykręceniem go do klapy i po sprawie ? Albo bawisz się sam, albo znajdź jakiegoś ogarniętego blacharza/tuningowca który ci to ogarnie ? Ja jestem mega zadowolony z niego, nic się z nim nie dzieje - jedynie po dłuższym czasie musiałem wymienić siłowniki w klapie na te z RS-a, bo klapa jest cięższa i już nie wydalały oryginalne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi