Jump to content

Bezprzewodowy Android Auto

cliner

Recommended Posts

Po pierwszych testach z połączeniem do mojego Pixela z AA 8.7 dotyk nie działał na Amundsenie.Dałem na pudełku softa jeden w dół i się łączy.Musi być jednocześnie BT i Wi-Fi,szybkość połączenia i odpowiedzi praktycznie jak na kablu.Teraz testuje na AA 8.8 i jest problem z dzwonieniem przez asystenta Googla,nie wybiera rozmówcy z kontaktów.To już miałem po kablu przedtem czasami,raczej bug od Googla.

Edited by cliner
poprawka (see edit history)

Ten pasek aplikacji po prawej(zależne od wersji prawo lub lewostrona kierownica) działa na wireless reazlizowanym przez Carlinkit 4.0(2 w1).Ustawia sie przez ten zanaczony na niebiesko przycisk.Po kablu to nie działa,wersja AA 8.8.630.424.

Off quick controls app.jpg

Wireless conection.jpg

Wireless_Show quick contr to app.jpg

App controls bar on side.jpg

Edited by cliner
poprawka (see edit history)
  • Lubię to 1

• Namo changed the title to Bezprzewodowy Anroid Auto

U mnie wygląda to tak jak na zdjęciach poniżej i jest realizowane zarówno bezprzewodowo przez AAwireless jak i po kablu.

Zabawne jest to, że ruszyło dopiero po aktualizacji Spotify do v8.8.0.347. Bardzo mnie to zaskoczyło, bo o temacie dzielonego Android Auto było już głośno od jakiegoś dłuższego czasu.

Boczny pasek obsługi jest wygodniejszy i wykorzystanie powierzchni ekranu dużo lepsze. Fajnie, że Google idzie w dobrą stronę i po długiej bezczynności zaczęło rozwijać funkcjonalność tej aplikacji.

AAW1.jpg

AAW2.jpg

AAW3.jpg

AAW4.jpg

AAW5.jpg

[mention=1392]Bandini[/mention]Jest u Ciebie problem przy próbie użycia AAwireless i Asysytenta Googla do wykonania rozmowy telefonicznej?
Tzn? Nie wiem, bo najczęściej rozmawiam i korzystam bez włączonego AA. Na codzień korzystam z map z Columbusa. AA załączam na korki i jakiś trudne miejsca dojazdu.
Napisz dokładnie co sprawdzić to się postaram o przetesowanie.

Ten mój device 2w1 Carlinkit 4.0 rozpoznaje Skoda jako Carplay i jest problem z wybieraniem  głosowym przez Asystenta Googla.Nie działa po wireless,po kablu wszystko działa.Pewnie w tym leży problem.Żółci bracia trochę przekombinowali,jutro dojdzie Carlink tylko dla AA i potestuję.Widzę,że ten twój jest tylko do AAWireless.

• Namo changed the title to Bezprzewodowy Android Auto
W dniu 13.02.2023 o 17:39, woksio napisał(a):

Dziś się pojawiło, podobno od piątku u niektórych. 

Paska po prawej brak, nadal jest na dole. Nie mogę wymusić inaczej. 

16763098946671646980276075446560.jpg

Musisz przesunąć ten suwaczek w ustawieniach i pasek przesuwa się na bok. 

AA6.jpg

Edited by Bandini (see edit history)