Skocz do zawartości

Bezprzewodowy Android Auto

cliner

Rekomendowane odpowiedzi

Myślałem że kabel to kabel. Pokombinuje z kilkoma. 

No faktycznie. Działa tylko z kablem oryginalnym. Z kablem z innego telefonu nie chce działać. 

Można to jakoś ominąć? Bo "oryginalnego" już nie używam do ładowania telefonu bo jest oklejony taśma w związku z kiepskim stanem 

Edytowane przez krzychuuu80 (wyświetl historię edycji)

• 3 tygodnie później...
W dniu 29.05.2024 o 07:04, krzychuuu80 napisał(a):

Myślałem że kabel to kabel. Pokombinuje z kilkoma. 

No faktycznie. Działa tylko z kablem oryginalnym. Z kablem z innego telefonu nie chce działać. 

Można to jakoś ominąć? Bo "oryginalnego" już nie używam do ładowania telefonu bo jest oklejony taśma w związku z kiepskim stanem 

To oznacza że ten drugi kabel jest kijowy. Nawet jeżeli pozornie na transmisję danych. U mnie przyzwoicie działa kabel USB A - USB C z Ikea i nie kosztuje on milionów monet.

• 3 miesiące temu...

Witam serdecznie

Zakupiłem Carlinkit A2A i mam problem gdyż przy każdym razie jak wchodzę do samochodu i odpalam to na radiu muszę wybrać czy urządzenie łączy się jako androidauto czy mirrorlink i jeszcze potwierdzić znowu na kolejnym komunikacie że urządzenie się połączy. NA telefonie jest informacja od androidauto że wymagane potwierdzenie na ekranie radia.Jak nic nie zrobię to w kóło wykrywa na USB że jest połączenie i się pyta itd. Auto z 2019 roku a radio to chyba bolero mib2 albo mib2.5 a telefon xiaomi 11t pro. Dodam że po połączeniu działa bardzo dobrze bez zrywania i stabilnie póki co. Po paru dniach użytkowania 3 krotnie adapter się włączył bez pytania radia o rodzaj podłączenia a praktycznie cały czas muszę klikać dwa razy na radiu. Czy to normalne czy carlinkit tak działa ? Ewentualnie mogę kupić SMT-PA06 lub Motorola MA1 jeżeli one działają w pełni automatycznie.

Poradźcie co tu zrobić

Edytowane przez blade (wyświetl historię edycji)

W dniu 29.09.2024 o 20:11, pab567 napisał(a):

Motorola MA1 i zero problemów

póki co motorole i SMT-PA06 biorę pod uwagę bo nie znalazłem informacji aby tak się zachowywały w grupie VAG jak u mnie Carlinkit A2A. Przewijały się w sieci pojedyncze opinie że Carlinkit A2A albo Carlinkit 5 w niektórych autach z grupy VAG tak się zachowują że trzeba za każdym razem wybierać rodzaj połączenia i potem potwierdzić ale też inni potwierdzali że działa więc zaryzykowałem i kupiłem tego Carlinkit A2A i potwierdzam że niestety tak się u mnie zachowuje. Zmieniałem też kabel na taki lepszy oraz sprawdziłem aktualizację ale jest najnowsza i oczywiście reset adaptera zrobiłem ale nic to nie dało. Jedyna sytuacja kiedy radio nie pyta i się łączy automatycznie to jak jest już połączony adapter po klikaniu i androidauto działa i zrestartuję radio trzymając dłużej lewe pokrętło i wtedy po restarcie wyświetla się opcja wyboru połączenia i przeskakuje dalej i androidauto uruchomiony.

W telefonie, w ustawieniach Android Auto masz funkcję , która się nazywa :
Automatycznie uruchamiaj Android Auto. Są trzy opcje do wyboru. Zawsze, Jeśli był używany poprzednim razem lub Domyślnie (decyduje samochód).

W dniu 1.10.2024 o 22:56, Bandini napisał(a):

W telefonie, w ustawieniach Android Auto masz funkcję , która się nazywa :
Automatycznie uruchamiaj Android Auto. Są trzy opcje do wyboru. Zawsze, Jeśli był używany poprzednim razem lub Domyślnie (decyduje samochód).

zgadza się i mam ustawione na zawsze i to nic nie dawało w przypadku Carlinkit A2A. Oddałem go i kupiłem na próbę SMT-PA06 i jest lepiej bo łączy się automatycznie bez żadnego klikania i wybierania. Czasem mu się zdarzy że się nie chce połączyć ale to powiedzmy raz na 10 razy. Wniosek jest taki że chyba radio moje się nie polubiło z carlinkit albo egzemplarz był walnięty. Potestuje jeszcze ale póki co nie jest źle. Motorola ponad dwukrotnie droższa i ciekawe czy stabilna jak skała czy jednak też zdarzy jej się czasem nie połączyć. Może też ją kupię i porównam i się wtedy zdecyduje ostatecznie tylko ta cena.

zgadza się i mam ustawione na zawsze i to nic nie dawało w przypadku Carlinkit A2A. Oddałem go i kupiłem na próbę SMT-PA06 i jest lepiej bo łączy się automatycznie bez żadnego klikania i wybierania. Czasem mu się zdarzy że się nie chce połączyć ale to powiedzmy raz na 10 razy. Wniosek jest taki że chyba radio moje się nie polubiło z carlinkit albo egzemplarz był walnięty. Potestuje jeszcze ale póki co nie jest źle. Motorola ponad dwukrotnie droższa i ciekawe czy stabilna jak skała czy jednak też zdarzy jej się czasem nie połączyć. Może też ją kupię i porównam i się wtedy zdecyduje ostatecznie tylko ta cena.
Ja używam AAWireless od początku 2021. To pierwsze tego typu urządzenie, które ukazało się na rynku. Ma bardzo dużo aktualizacji, a co za tym idzie mocno się rozwiną, ale też jak to po updatejtach bywa, różnie było ze stabilnością.
Dziś jest bardzo dobrze i widać iż firma się stara by być liderem.
Moim zadaniem jeśli nie zależy ci nad rozwojem urządzenia tylko nad stabilnością brałbym motke.
Carlink wynika z tego, że słaby w skodzinkach.

W dniu 4.10.2024 o 18:22, Bandini napisał(a):

Ja używam AAWireless od początku 2021. To pierwsze tego typu urządzenie, które ukazało się na rynku. Ma bardzo dużo aktualizacji, a co za tym idzie mocno się rozwiną, ale też jak to po updatejtach bywa, różnie było ze stabilnością.
Dziś jest bardzo dobrze i widać iż firma się stara by być liderem. Jednak cena tego urządzenia jest dość wysoka patrzac na konkurencję.
Moim zadaniem jeśli nie zależy ci nad rozwojem urządzenia tylko nad stabilnością brałbym motke.
Carlink wynika z tego, że słaby w skodzinkach.

Cześć, 

Kupiłem to urządzenie z drugiej ręki, mam problemy z podłączeniem tego... Instrukcja od poprzednika jest dla mnie niejasna- pomógłbyś mi pomóc?

Cześć, 
Kupiłem to urządzenie z drugiej ręki, mam problemy z podłączeniem tego... Instrukcja od poprzednika jest dla mnie niejasna- pomógłbyś mi pomóc?
Są filmiki na YouTube jak dokładnie sparować telefon.
Najpierw podłączasz wszystko kabelkiem. W telefonie musisz mieć włączony Bluetooth i WiFi.
Generalnie to nie wiem jaki masz problem, bo aplikacja od AAWirless prowadzi za rączkę od początku do końca parowania.

• 2 tygodnie później...

Dzień dobry!

Zastanawiam się nad zakupem przystawki bezprzewodowej. Co jest lepsze, bardziej stabilne Motorola, czy AAwirless? AA jest tańsze o około 100 pln. Drugie pytanie jest o dźwięk, np. jak mam tel.podłączony po kablu, to alerty z yanosika idą mi przez głośniki, ale reklamy po głośniku telefonu, który można wyciszyć i nie wkur...ucha.

Po tygodniu testów kupione SMT-PA06 po początkowej nieregularności automatycznego łączenia się bez klikania i po ostatniej aktualizacji android auto zaczęło się zachowywać stabilnie i łączy się automatycznie max po minucie od włączenia i działa stabilnie bez zawieszania czy restartów, póki co stabilnie.