Jump to content

Chorwacja

Raccoon

Recommended Posts

8 godzin temu, Namo napisał:

Jak tam przez Węgry, spoko? Stałeś na granicy węgiersko - chorwackiej? Muszę jechać w koło Balatonu w tym roku bo w Słowenii remonty i manaty z Austrii.

E tam, wzięli mi paszporty nawet nie otworzyli zobaczyli, że Polska i kazali jechać :-D Nie stałem a jechałem w Piątek i o 11 byłem bez kolejki 9_9

• 3 weeks later...

To jest trasa zawierająca 95% autostrady od Żyliny do Pagu. Takiej kombinacji w Polsce na dystansie 1000 km nie znajdziesz.

Weszło nieźle, 1.4 TSI paliło mi 8,3 litra na tej trasie. Za to kolega Passata tankował tylko raz a średnią miał koło 5 litrów.

• Lubię to 1

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 2 months later...
4 minuty temu, 1bizkit napisał:

do Chorwacji w kwietniu lub maju.

Ja jadę na majówkę do Pagu tydzień przed albo po 7 maja bo mamy Komunię córki.

5 minut temu, 1bizkit napisał:

Czytałem wątek i coś o paszportach piszecie.

Dla dzieci paszport albo dowód osobisty który wyrobisz w gminie, trzeba mieć.

5 minut temu, 1bizkit napisał:

na dwa auta by sie leciało?

To średnia spalania podskoczy :-)

Ja jak przejeżdżałem to jak tylko zobaczyli polską flagę na rejestracji (w poprzednim aucie jeszcze była) to od razu ręką machali żeby jechać (już 3 razy tak miałem). Jeśli jedziecie przez Węgry to polecam zrobić sobie postój nad Balatonem. 300 metrów od brzegu a jeszcze grunt miałem. Super przeżycie. :)

Edited by Kamil RS230 (see edit history)
  • Lubię to 1

11 godzin temu, Namo napisał:

Spałem nad Balatonem, o 3:00 w nocy obczaiłem hotel, poszedłem nad brzeg i po kostki w błocie utknąłem w kroksach.

To na jakimś zadupiu wyladowales :)  ja na plaży miejskiej byłem. Miasto siofok chyba. 

3 minuty temu, 1bizkit napisał:

do 07.05 muszę być w Polsce

Ja też bo córka ma Komunię, ciekawe czy tydzień przed nie będzie musiała być na jakiś spotkaniach/szkoleniach komunijnych :-/

Wyjazd z Polski 28 kwietnia w nocy a powrót w sobotę rano 6-go maja, tak bym planował.

• Lubię to 1

54 minuty temu, 1bizkit napisał:

jechać na 2 tygodnie

Z doświadczenia poprzednich majówek, skoro kwiecień to bym polecał jechać dalej poza Split zamiast Pag, im niżej tym cieplej żeby coś skorzystać z tego wyjazdu a nie tylko w dresie chodzić.

Też bym dół zwiedził, trzeba spanie załatwić.

• Octavia pinned and featured this topic