Namo Opublikowano 8 lutego 2018 o 00:32 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 lutego 2018 o 00:32 2 minuty temu, JakubO2 napisał: przyjemne Już poprawiłem, miło nie jest 2 minuty temu, JakubO2 napisał: bałem tam korków Jechałem w dzień i nocy i korków nie ma, ustawiony mam punkt pośredni w navi 47.444510, 18.890329, omijam bokiem Budapeszt i lecę dalej. Teraz jest na tym winklu remont i o mało pachołków nie zebrałem, ale do wakacji będzie gotowe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubO2 Opublikowano 8 lutego 2018 o 00:37 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 lutego 2018 o 00:37 Tak poza tym nie ma aktualnie żadnych remontów na tej trasie? A jeśli chodzi o ten przejazd Czechy-Austria-Słowenia to jedyny problem to kontrole i koszty winiet? Jak tam z korkami jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namo Opublikowano 8 lutego 2018 o 00:42 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 lutego 2018 o 00:42 2 minuty temu, JakubO2 napisał: koszty winiet? Winiety to drobne na frytki. Najgorsze są te zjazdy do wiosek, dwukierunkowe drogi o czwartej nad ranem i oczywiście korki w Słowenii. Jak masz zdrowie to jedź obczaić, z powrotem wrócisz już przez Węgry. 3 minuty temu, JakubO2 napisał: dnych remontów na tej trasie? Żadnych w lutym nie ma poza tym objazdem stolicy Węgier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubO2 Opublikowano 8 lutego 2018 o 00:52 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 lutego 2018 o 00:52 3 minuty temu, Namo napisał: korki w Słowenii Na granicy? To mnie najbardziej zniechęca do tej trasy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namo Opublikowano 8 lutego 2018 o 00:58 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 lutego 2018 o 00:58 6 minut temu, JakubO2 napisał: Na granicy? Tak, jeszcze 50 minut temu, JakubO2 napisał: na koniec lipca to jest bardziej niż pewne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubO2 Opublikowano 8 lutego 2018 o 01:08 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 lutego 2018 o 01:08 @Namo Startuję w poniedziałek o 3 w nocy (30.07) to mam w nadzieję że nie będzie ogólnych dramatów z korkami na żadnej trasie. Raczej zmiany turnusu ominę. Zobaczę jak się będzie prezentować ruch w czerwcu i wtedy się zdecyduję. btw, w tym roku stacjonuję 300m od Twojej ulubionej Mary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namo Opublikowano 8 lutego 2018 o 01:24 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 lutego 2018 o 01:24 To nie wykluczone, że będziemy razem stać po ch... w wodzie i pić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirekul Opublikowano 8 lutego 2018 o 08:01 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 lutego 2018 o 08:01 Ja tyz sie pochwale i w tym roku odwiedzamy z rodzinką Orebic :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mickul Opublikowano 25 marca 2018 o 12:49 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 marca 2018 o 12:49 Szukam noclegów dla 4 osób w okolicy Zadaru. Ktoś cos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Godlik Opublikowano 25 marca 2018 o 16:34 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 marca 2018 o 16:34 Dnia 8.02.2018 at 09:01, mirekul napisał: Ja tyz sie pochwale i w tym roku odwiedzamy z rodzinką Orebic :) Zastanów się jeszcze, bo jest dużo fajniejszych miejscówek w okolicy ;) W Orebicu jest tłoczno i plaże są takie sobie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
22Tomaszz Opublikowano 25 marca 2018 o 16:59 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 marca 2018 o 16:59 4 godziny temu, Mickul napisał: Szukam noclegów dla 4 osób w okolicy Zadaru. Ktoś cos? W okolicach Zadaru polecam wyspę Uglijan i Pasman (są połączone mostem). Z Zadaru się płynie z pół godziny góra, wrócić można drugim promem z Pasmanu do Biogardu. Bardziej polecam Pasman, super plaże piaszczyste, długo płytko, czystsza i cieplejsza woda niż przy kontynencie, mimo że to tylko 2 km w linii prostej. Dużoooo mnie ludzi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirekul Opublikowano 26 marca 2018 o 06:08 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 marca 2018 o 06:08 13 godzin temu, Godlik napisał: Zastanów się jeszcze, bo jest dużo fajniejszych miejscówek w okolicy ;) W Orebicu jest tłoczno i plaże są takie sobie... Zazwyczaj odwiedzalismy Podgorę, tertaz padło na Orebic i raczej już nie mogę tego zmienic - rezerwacja. Zobaczymy jak to będzie, narazie rozważam trasę bo to jednak kilka godzin jazdy dłużej niż do Podgory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Godlik Opublikowano 26 marca 2018 o 08:08 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 marca 2018 o 08:08 Ja od wielu lat jeżdżę przez Słowację i Węgry. Ale jeśli jesteś z Dolnośląskiego (tak jak masz w podpisie), to chyba bez sensu, więc Czechy -> Austria -> Słowenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirekul Opublikowano 26 marca 2018 o 09:59 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 marca 2018 o 09:59 Do Podgory jezdziłem przez Czechy, Słowację, Węgry i Słowenię i wynosiło to ok. 1170km drogami lokalnymi i troche płatnymi, ale mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namo Opublikowano 26 marca 2018 o 12:50 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 marca 2018 o 12:50 6 godzin temu, mirekul napisał: padło na Orebic Orebić to jest taka miejscówka w Chorwacji, że możesz mieć wypite, wszędzie blisko, pikarnica, konoba, plaża. Stawiasz auto pierwszego dnia i odpalasz dopiero na wyjazd. Infrastruktura rozbudowana przy plaży, więc można leżeć i robić nic. Idealne miejsce dla tych których nie irytuje obecność innych turystów, ja wolę w dziczy na Pagu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namo Opublikowano 5 sierpnia 2018 o 22:04 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 sierpnia 2018 o 22:04 Jedziemy z @rrobert do Pagu we wrześniu. Wyjeżdżamy w piątek na noc 7 września, śmiagamy przez Węgry i wracamy 15 września żeby w niedzielę być w w domu. Nocować będziemy w Apartmani Mary w dwóch dolnych apartamentach. W tym terminie wolne są dwa górne, App Ana (2+1/2+2) 40 eur za noc i Magdalena (2+4) 45 eur za noc. Jakby ktoś chciał jechać z nami to zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mickul Opublikowano 6 sierpnia 2018 o 06:34 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 sierpnia 2018 o 06:34 W życiu juz nie pojadę przez Węgry. :S 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirekul Opublikowano 6 sierpnia 2018 o 07:09 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 sierpnia 2018 o 07:09 A co jest nie tak z Wegrami? Ile razyjezdzilismy do Cro to wlasnie przez Wegry i zeby bylo smieszniej droga lokalna, chyba 86. Zazwyczaj jak wjezdzalem na Wegry to bylo juz tak ok. 22.00 wiec ta droga jechalem jak autostrada oczywiscie wolniej w miejscowosciach przez ktore przemykalem po drodze. W tym roku pokusilismy sie na Bulgarie no i tu juz jechalismy autostradami :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mickul Opublikowano 6 sierpnia 2018 o 09:20 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 sierpnia 2018 o 09:20 Nie wiem, jakoś mi się dłużyło. :) Rok temu jechałem Czechy - Austria - Słowenia i było dużo lepiej, ale to tylko moje osobiste spostrzeżenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil RS230 Opublikowano 6 sierpnia 2018 o 10:25 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 sierpnia 2018 o 10:25 @Mickul ja na Chorwację zawsze jeżdżę przez Słowację i Węgry. I chwalę sobie. Szczególnie śmieszny koszt węgierskich autostrad. Ale Wy ze Śląska macie lepiej jechać przez trasę podaną przez Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namo Opublikowano 6 sierpnia 2018 o 14:54 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 sierpnia 2018 o 14:54 5 godzin temu, Mickul napisał: jakoś mi się dłużyło Ja tak mam w tamtą stronę, nie idzie dojechać. Z powrotem nawet się nie obejrzę i już jestem w Milówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubO2 Opublikowano 6 sierpnia 2018 o 18:47 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 sierpnia 2018 o 18:47 Pozdrowienia z Pagu Panowie ? Jechałem pierwszy raz CZ>A>SLO i raczej już przez Węgry nie pojadę mimo korków na granicy ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaise Opublikowano 25 sierpnia 2018 o 18:41 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 sierpnia 2018 o 18:41 Planuję wyjazd do cro w drugiej połowie września. Jak środkową dalmację w miarę znam, to południa, okolice dubrownika, już mniej a tam planuję spędzić drugą część urlopu. Znacie jakieś ładne dojścia do morza, miejscówki na jedzonko, miasteczka lub co warto zobaczyć? Drugie pytanie, jak wygląda dostępność paliwa 98+ po drodze przez czechy, słowację, węgry, cro? Duża przebitka na cenie przy autostradach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mickul Opublikowano 26 sierpnia 2018 o 08:13 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 sierpnia 2018 o 08:13 Węgry masz 100 na autostradzie za 5,8 na polskie, natomiast Chorwacja przy autostradzie jest czasami tańsza niz na drogach wyjazdowych z miasta i 100 kosztuje 6,2-6,4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lodowa Opublikowano 28 sierpnia 2018 o 12:12 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 sierpnia 2018 o 12:12 to może z innej beczki czy tam jest tak pięknie i tanio ze tak sporo osób tam się wybiera ? zastanawiam się nad wczasami ale ilość km jest dość spora do tego jak policzę paliwo już zbiera się ładna sumka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi