blaise Opublikowano 28 sierpnia 2018 o 12:58 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 sierpnia 2018 o 12:58 (edytowane) Jest bardzo ładnie. Zjechałem niemal całe wybrzeże i oprócz północy, za każdym razem trafiałem miejsca gdzie można złapać się za głowę z wrażenia. Woda czysciutka i ciepła, widoki na wybrzeże dalmatyńskie niesamowite, pogoda pewna. A czy daleko? Niektórym, zwłaszcza z południa kraju, bardzej opłaca się jechać nad adriatyk niż nad bałtyk.. raptem 2-3h jazdy dłużej. Ceny poza sezonem znacznie niższe, a pogoda także wspaniała. ps. tanio to było, ale 10 lat temu :P Edytowane 28 sierpnia 2018 o 12:58 przez blaise (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil RS230 Opublikowano 28 sierpnia 2018 o 12:59 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 sierpnia 2018 o 12:59 (edytowane) @lodowa od Ciebie z Wejherowa to jest tam 2000 km prawie w jedną stronę ? Powiem tak. Tanio było kiedyś. Teraz ceny są jak w Polsce, albo i wyższe. Ale pogoda prawie zawsze piękna. Morze ciepłe. Widoki przepiękne. Można leżeć na plaży jak i zwiedzać. Ludzie bardzo przyjaźnie nastawieni. Warto odwiedzić ten kraj. Ja za rok myślę o Czarnogórze. Ale może być tak że znów wyjadę do Chorwacji. Dobra rada. Najlepiej jechać tam i wyjechać w środku tygodnia. W sobotę i niedzielę okropne korki na autostradzie. Chyba że wyjedziesz tak żeby za rozjazd na Rijekę przejechać jeszcze przed 8 rano to będzie raczej ok:) Edytowane 28 sierpnia 2018 o 13:00 przez Kamil RS230 (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lodowa Opublikowano 28 sierpnia 2018 o 13:24 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 sierpnia 2018 o 13:24 @Kamil RS230 czyli chyba w moim wypadku samolotem i fruu w swiat ... ehh ale jak przeglądam zdj to az zazdraszczam ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaise Opublikowano 28 sierpnia 2018 o 14:00 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 sierpnia 2018 o 14:00 https://www.esky.pl/okazje/68632/WAW-SPU-CZARTER na szybko lot z warszawy do splitu za 400 zł w dwie strony ;) wynajmujesz samochód na miejscu i bajlando. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojti2 Opublikowano 28 sierpnia 2018 o 19:19 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 sierpnia 2018 o 19:19 Właśnie wracam z Polari Mobile Home spod Rovinij i powiem tak: byłem 10 lat temu w Chorwacji i pamiętam że jedzenie było drogie a teraz jest cholernie drogie. Oczywiście w lidlu i innych sklepach jest trochę drożej niż w polsce ale jakaś knajpa to już wydatek około 400 kun na czteroosobową rodzinę a to już blisko 250 zeta. Rok temu byłem w Bułgarii i ceny były zdecydowanie niższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lodowa Opublikowano 29 sierpnia 2018 o 06:02 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 sierpnia 2018 o 06:02 @Wojti2 a opowiedz cos jeszcze o tej bułgari ? ost znajomi mnie namawiali na wycieczke tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirekul Opublikowano 29 sierpnia 2018 o 06:43 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 sierpnia 2018 o 06:43 (edytowane) W tym roku bylismy w Bułgarii jako przerywnik od Chorwacji i musze stwierdzić, że Bułgaria w porównaniu do CRO to niestety śmietnik :(. Ceny porównywalne do polskich (LIDL). Jechaliśmy przez Czechy, Słowację, Węgry i Serbię (smród i syf na parkingach, a na jednej stacji sieciowej tak śmierdziało jak w Toj Toj'u). Drogi główne są OK, ale boczne w Bułgarii to już tragedia... TRAGEDIA. Koszt wakacji w sezonie z przejazdem i autostradami oraz pobytem i jazdami na miejscu (10 nocy w apartamencie w miejscowości Aheloy) to ok. 2.800 zł na 4 osoby. O jedzeniu nie wspominam bo 1. Lidl porównywalny cenowo, a czy w domu, czy tam to tez trzeba jeść :). Był jeszcze Aquapark, ale jego ceny nie pamiętam. W sumie przejechaliśmy 3920km, a i wracaliśmy przez Romunię by nie jechać przez Serbię. Edytowane 29 sierpnia 2018 o 09:28 przez mirekul (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaise Opublikowano 22 września 2018 o 07:56 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 września 2018 o 07:56 Jechał ktoś z Dubrownika do Budapesztu przez BiH? Jak wygląda trasa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namo Opublikowano 4 października 2018 o 14:12 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 października 2018 o 14:12 Inwestycja która pochłonie hajs na mody ale czego nie robi się za głosem serca. Wpadłem na pomysł aby mieć swoje medium związane z Chorwacją i może będzie ono bodźcem do rychłego zamieszkania w tym kraju. Zapraszam Octavia.team na utworzone kilka dni temu Forum Croatia. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lodowa Opublikowano 29 października 2018 o 12:34 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 października 2018 o 12:34 ta Chorwacja mnie chyba nie uniknie bo w związku z incydentem uszy zony aby nie straciły słuchu musza odpocząć od samolotu wiec skoda zawiezie nas do Chorwacji ? Panowie jakies wrazenia z pobytu w części tego kraju położonej niedaleko Włoch ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaise Opublikowano 29 października 2018 o 13:58 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 października 2018 o 13:58 płw. istria nie bardzo mi się podobała, ani to włochy ani chorwacja. Warto pojechać jeszcze z 200-300 km na południe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lodowa Opublikowano 29 października 2018 o 14:14 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 października 2018 o 14:14 dokladniej Riejka albo Snji mnie interesuje bo mam okolo 1500 km czyli dalbym rade zrobic to na strzała ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Godlik Opublikowano 29 października 2018 o 14:20 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 października 2018 o 14:20 Generalnie z mojego doświadczenia wynika, że im dalej na południe, tym ładniej. Po zjechaniu prawie całego wybrzeża (nie licząc północy, bo tam nie ma po co jechać :P), trafiłem na półwysep Peljesac i tam wracałem co roku przez kilka ładnych lat. Ale w kolejnym roku chyba muszę coś zmienić, bo im już dzieciaki marudzą że nudno :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaise Opublikowano 29 października 2018 o 18:38 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 października 2018 o 18:38 Lodowa jeśli nie byłeś jeszcze w chorwacji, to lepiej dojechać na wieczór w okolice jezior plitvickich i tam zrobić nocleg. Następnego dnia zwiedzić jeziora na spokojnie przez 4-6h i stamtąd potem jechać na południe od mniej więcej wyspy pag do samej czarnogóry. BTW kiedy chcesz jechać? 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BUBER. Opublikowano 29 października 2018 o 19:06 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 października 2018 o 19:06 26 minut temu, blaise napisał: Lodowa jeśli nie byłeś jeszcze w chorwacji, to lepiej dojechać na wieczór w okolice jezior plitvickich i tam zrobić nocleg. Następnego dnia zwiedzić jeziora na spokojnie przez 4-6h i stamtąd potem jechać na południe od mniej więcej wyspy pag do samej czarnogóry. BTW kiedy chcesz jechać? Polecam ten plan na pierwszy raz w Chorwacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lodowa Opublikowano 29 października 2018 o 19:35 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 października 2018 o 19:35 55 minut temu, blaise napisał: Lodowa jeśli nie byłeś jeszcze w chorwacji, to lepiej dojechać na wieczór w okolice jezior plitvickich i tam zrobić nocleg. Następnego dnia zwiedzić jeziora na spokojnie przez 4-6h i stamtąd potem jechać na południe od mniej więcej wyspy pag do samej czarnogóry. BTW kiedy chcesz jechać? Ej super pomysl a na powrocie np budapeszt oj dopiero we wrzesniu ale praca dzis pozwolila mi spojrzec wprzod w plany wakacyjne ( malo dzis obowiazkow bylo ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaise Opublikowano 29 października 2018 o 20:10 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 października 2018 o 20:10 Ze sporym wyprzedzeniem planujesz ? Wrzesień jest optymalnym miesiącem. Ciepło woda, pogoda idealna pod 30 stopni, pusto na plażach (oprócz mordoru w postaci makarskiej, baskiej vody itd.), kwatery za połowę ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lodowa Opublikowano 29 października 2018 o 21:02 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 października 2018 o 21:02 (edytowane) Musialem zabic czas . Ej to same pozytywne informacje ? dzieki wielkie Edytowane 29 października 2018 o 21:04 przez lodowa Tresc (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Godlik Opublikowano 29 października 2018 o 21:26 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 października 2018 o 21:26 To nie jest wcale za wcześnie. Najlepsze kwatery rezerwuje się właśnie teraz, a na początku roku płaci zaliczkę. "Mój" gospodarz, właśnie teraz rozsyła maile z prośbą o potwierdzenie terminów/rezerwacje. I tak jak pisano powyżej, trzymaj się z dala od Makarskiej. Chyba że lubisz taką np. Ustkę w szczycie sezonu (włącznie z wszechobecnym językiem polskim) ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namo Opublikowano 10 stycznia 2019 o 21:52 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 stycznia 2019 o 21:52 Robimy spota majówkowego w Pagu, mamy dwa domy koło siebie do dyspozycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mickul Opublikowano 11 stycznia 2019 o 10:47 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 stycznia 2019 o 10:47 Wchodzę w to. Koszta poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenorb Opublikowano 2 lutego 2019 o 18:37 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 lutego 2019 o 18:37 kurde no ten tego, trochę sprawa się skomplikowała .. hmmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namo Opublikowano 2 lutego 2019 o 18:39 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 lutego 2019 o 18:39 1 minutę temu, kenorb napisał: sprawa się skomplikowała .. hmmm ciąża? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenorb Opublikowano 2 lutego 2019 o 18:42 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 lutego 2019 o 18:42 taa ? mam parę furek na oku a z puszczeniem mnie samemu nie byłoby problemu , co z tego wyjdzie zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marisztsi Opublikowano 8 lutego 2019 o 09:38 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 lutego 2019 o 09:38 Wakacje zarezerwowane, termin 08.06-17.06.2019r. jak na pierwszy wyjazd do Cro nie wiem czy to dobry pomysł ale nie jedziemy sami i trzeba było się jakoś zgrać z terminami. Jedziemy do miejscowości Baska położonej na wyspie Krk. Jeśli ktoś tam był to może coś podpowie na co zwracać uwagę, a co można sobie odpuścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi