Skocz do zawartości

Chorwacja

Raccoon

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, JakubO2 napisał:

przyjemne

Już poprawiłem, miło nie jest :-)

bałem tam korków

Jechałem w dzień i nocy i korków nie ma, ustawiony mam punkt pośredni w navi 47.444510, 18.890329, omijam bokiem Budapeszt i lecę dalej. Teraz jest na tym winklu remont i o mało pachołków nie zebrałem, ale do wakacji będzie gotowe.

• Lubię to 1

koszty winiet?

Winiety to drobne na frytki. Najgorsze są te zjazdy do wiosek, dwukierunkowe drogi o czwartej nad ranem i oczywiście korki w Słowenii. Jak masz zdrowie to jedź obczaić, z powrotem wrócisz już przez Węgry.

3 minuty temu, JakubO2 napisał:

dnych remontów na tej trasie?

Żadnych w lutym nie ma poza tym objazdem stolicy Węgier.

@Namo  Startuję w poniedziałek o 3 w nocy (30.07) to mam w nadzieję że nie będzie ogólnych dramatów z korkami na żadnej trasie. Raczej zmiany turnusu ominę. Zobaczę jak się będzie prezentować ruch w czerwcu i wtedy się zdecyduję.

btw, w tym roku stacjonuję 300m od Twojej ulubionej Mary :-D 

• 1 miesiąc temu...
Dnia 8.02.2018 at 09:01, mirekul napisał:

Ja tyz sie pochwale i w tym roku odwiedzamy z rodzinką Orebic  :)

Zastanów się jeszcze, bo jest dużo fajniejszych miejscówek w okolicy ;) 

W Orebicu jest tłoczno i plaże są takie sobie... 

4 godziny temu, Mickul napisał:

Szukam noclegów dla 4 osób w okolicy Zadaru. Ktoś cos?

W okolicach Zadaru polecam wyspę Uglijan i Pasman (są połączone mostem). Z Zadaru się płynie z pół godziny góra, wrócić można drugim promem z Pasmanu do Biogardu. Bardziej polecam Pasman, super plaże piaszczyste, długo płytko, czystsza i cieplejsza woda niż przy kontynencie, mimo że to tylko 2 km w linii prostej. Dużoooo mnie ludzi.

• Lubię to 1

13 godzin temu, Godlik napisał:

Zastanów się jeszcze, bo jest dużo fajniejszych miejscówek w okolicy ;) 

W Orebicu jest tłoczno i plaże są takie sobie... 

Zazwyczaj odwiedzalismy Podgorę, tertaz padło na Orebic i raczej już nie mogę tego zmienic - rezerwacja. Zobaczymy jak to będzie, narazie rozważam trasę bo to jednak kilka godzin jazdy dłużej niż do Podgory

6 godzin temu, mirekul napisał:

padło na Orebic

Orebić to jest taka miejscówka w Chorwacji, że możesz mieć wypite, wszędzie blisko, pikarnica, konoba, plaża. Stawiasz auto pierwszego dnia i odpalasz dopiero na wyjazd. Infrastruktura rozbudowana przy plaży, więc można leżeć i robić nic. Idealne miejsce dla tych których nie irytuje obecność innych turystów, ja wolę w dziczy na Pagu.

• 4 miesiące temu...

Jedziemy z @rrobert do Pagu we wrześniu. Wyjeżdżamy w piątek na noc 7 września, śmiagamy przez Węgry i wracamy 15 września żeby w niedzielę być w w domu.

Nocować będziemy w Apartmani Mary w dwóch dolnych apartamentach. W tym terminie wolne są dwa górne, App Ana (2+1/2+2) 40 eur za noc i Magdalena (2+4) 45 eur za noc. 

Jakby ktoś chciał jechać z nami to zapraszam.

2018-06-24 10.48.53.jpg

A co jest nie tak z Wegrami?

Ile razyjezdzilismy do Cro to wlasnie przez Wegry i zeby bylo smieszniej droga lokalna, chyba 86. Zazwyczaj jak wjezdzalem na Wegry to bylo juz tak ok. 22.00 wiec ta droga jechalem jak autostrada oczywiscie wolniej w miejscowosciach przez ktore przemykalem po drodze.

W tym roku pokusilismy sie na Bulgarie no i tu juz jechalismy autostradami :).

@Mickul ja na Chorwację zawsze jeżdżę przez Słowację i Węgry. I chwalę sobie. Szczególnie śmieszny koszt węgierskich autostrad. Ale Wy ze Śląska macie lepiej jechać przez trasę podaną przez Ciebie.

• 3 tygodnie później...

Planuję wyjazd do cro w drugiej połowie września. Jak środkową dalmację w miarę znam, to południa, okolice dubrownika, już mniej a tam planuję spędzić drugą część urlopu. Znacie jakieś ładne dojścia do morza, miejscówki na jedzonko, miasteczka lub co warto zobaczyć?

Drugie pytanie, jak wygląda dostępność paliwa 98+ po drodze przez czechy, słowację, węgry, cro? Duża przebitka na cenie przy autostradach?

to może z innej beczki czy tam jest tak pięknie i tanio ze tak sporo osób tam się wybiera ? zastanawiam się nad wczasami ale ilość km jest dość spora do tego jak policzę paliwo już zbiera się ładna sumka 

• Octavia podpiął/eła i promował(a) ten temat