blaise Posted August 28, 2018 at 12:58 PM Report Share Posted August 28, 2018 at 12:58 PM (edited) Jest bardzo ładnie. Zjechałem niemal całe wybrzeże i oprócz północy, za każdym razem trafiałem miejsca gdzie można złapać się za głowę z wrażenia. Woda czysciutka i ciepła, widoki na wybrzeże dalmatyńskie niesamowite, pogoda pewna. A czy daleko? Niektórym, zwłaszcza z południa kraju, bardzej opłaca się jechać nad adriatyk niż nad bałtyk.. raptem 2-3h jazdy dłużej. Ceny poza sezonem znacznie niższe, a pogoda także wspaniała. ps. tanio to było, ale 10 lat temu :P Edited August 28, 2018 at 12:58 PM by blaise (see edit history) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil RS230 Posted August 28, 2018 at 12:59 PM Report Share Posted August 28, 2018 at 12:59 PM (edited) @lodowa od Ciebie z Wejherowa to jest tam 2000 km prawie w jedną stronę ? Powiem tak. Tanio było kiedyś. Teraz ceny są jak w Polsce, albo i wyższe. Ale pogoda prawie zawsze piękna. Morze ciepłe. Widoki przepiękne. Można leżeć na plaży jak i zwiedzać. Ludzie bardzo przyjaźnie nastawieni. Warto odwiedzić ten kraj. Ja za rok myślę o Czarnogórze. Ale może być tak że znów wyjadę do Chorwacji. Dobra rada. Najlepiej jechać tam i wyjechać w środku tygodnia. W sobotę i niedzielę okropne korki na autostradzie. Chyba że wyjedziesz tak żeby za rozjazd na Rijekę przejechać jeszcze przed 8 rano to będzie raczej ok:) Edited August 28, 2018 at 01:00 PM by Kamil RS230 (see edit history) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lodowa Posted August 28, 2018 at 01:24 PM Report Share Posted August 28, 2018 at 01:24 PM @Kamil RS230 czyli chyba w moim wypadku samolotem i fruu w swiat ... ehh ale jak przeglądam zdj to az zazdraszczam ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blaise Posted August 28, 2018 at 02:00 PM Report Share Posted August 28, 2018 at 02:00 PM https://www.esky.pl/okazje/68632/WAW-SPU-CZARTER na szybko lot z warszawy do splitu za 400 zł w dwie strony ;) wynajmujesz samochód na miejscu i bajlando. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojti2 Posted August 28, 2018 at 07:19 PM Report Share Posted August 28, 2018 at 07:19 PM Właśnie wracam z Polari Mobile Home spod Rovinij i powiem tak: byłem 10 lat temu w Chorwacji i pamiętam że jedzenie było drogie a teraz jest cholernie drogie. Oczywiście w lidlu i innych sklepach jest trochę drożej niż w polsce ale jakaś knajpa to już wydatek około 400 kun na czteroosobową rodzinę a to już blisko 250 zeta. Rok temu byłem w Bułgarii i ceny były zdecydowanie niższe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lodowa Posted August 29, 2018 at 06:02 AM Report Share Posted August 29, 2018 at 06:02 AM @Wojti2 a opowiedz cos jeszcze o tej bułgari ? ost znajomi mnie namawiali na wycieczke tam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirekul Posted August 29, 2018 at 06:43 AM Report Share Posted August 29, 2018 at 06:43 AM (edited) W tym roku bylismy w Bułgarii jako przerywnik od Chorwacji i musze stwierdzić, że Bułgaria w porównaniu do CRO to niestety śmietnik :(. Ceny porównywalne do polskich (LIDL). Jechaliśmy przez Czechy, Słowację, Węgry i Serbię (smród i syf na parkingach, a na jednej stacji sieciowej tak śmierdziało jak w Toj Toj'u). Drogi główne są OK, ale boczne w Bułgarii to już tragedia... TRAGEDIA. Koszt wakacji w sezonie z przejazdem i autostradami oraz pobytem i jazdami na miejscu (10 nocy w apartamencie w miejscowości Aheloy) to ok. 2.800 zł na 4 osoby. O jedzeniu nie wspominam bo 1. Lidl porównywalny cenowo, a czy w domu, czy tam to tez trzeba jeść :). Był jeszcze Aquapark, ale jego ceny nie pamiętam. W sumie przejechaliśmy 3920km, a i wracaliśmy przez Romunię by nie jechać przez Serbię. Edited August 29, 2018 at 09:28 AM by mirekul (see edit history) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blaise Posted September 22, 2018 at 07:56 AM Report Share Posted September 22, 2018 at 07:56 AM Jechał ktoś z Dubrownika do Budapesztu przez BiH? Jak wygląda trasa? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Namo Posted October 4, 2018 at 02:12 PM Report Share Posted October 4, 2018 at 02:12 PM Inwestycja która pochłonie hajs na mody ale czego nie robi się za głosem serca. Wpadłem na pomysł aby mieć swoje medium związane z Chorwacją i może będzie ono bodźcem do rychłego zamieszkania w tym kraju. Zapraszam Octavia.team na utworzone kilka dni temu Forum Croatia. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lodowa Posted October 29, 2018 at 12:34 PM Report Share Posted October 29, 2018 at 12:34 PM ta Chorwacja mnie chyba nie uniknie bo w związku z incydentem uszy zony aby nie straciły słuchu musza odpocząć od samolotu wiec skoda zawiezie nas do Chorwacji ? Panowie jakies wrazenia z pobytu w części tego kraju położonej niedaleko Włoch ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blaise Posted October 29, 2018 at 01:58 PM Report Share Posted October 29, 2018 at 01:58 PM płw. istria nie bardzo mi się podobała, ani to włochy ani chorwacja. Warto pojechać jeszcze z 200-300 km na południe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lodowa Posted October 29, 2018 at 02:14 PM Report Share Posted October 29, 2018 at 02:14 PM dokladniej Riejka albo Snji mnie interesuje bo mam okolo 1500 km czyli dalbym rade zrobic to na strzała ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godlik Posted October 29, 2018 at 02:20 PM Report Share Posted October 29, 2018 at 02:20 PM Generalnie z mojego doświadczenia wynika, że im dalej na południe, tym ładniej. Po zjechaniu prawie całego wybrzeża (nie licząc północy, bo tam nie ma po co jechać :P), trafiłem na półwysep Peljesac i tam wracałem co roku przez kilka ładnych lat. Ale w kolejnym roku chyba muszę coś zmienić, bo im już dzieciaki marudzą że nudno :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blaise Posted October 29, 2018 at 06:38 PM Report Share Posted October 29, 2018 at 06:38 PM Lodowa jeśli nie byłeś jeszcze w chorwacji, to lepiej dojechać na wieczór w okolice jezior plitvickich i tam zrobić nocleg. Następnego dnia zwiedzić jeziora na spokojnie przez 4-6h i stamtąd potem jechać na południe od mniej więcej wyspy pag do samej czarnogóry. BTW kiedy chcesz jechać? 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BUBER. Posted October 29, 2018 at 07:06 PM Report Share Posted October 29, 2018 at 07:06 PM 26 minut temu, blaise napisał: Lodowa jeśli nie byłeś jeszcze w chorwacji, to lepiej dojechać na wieczór w okolice jezior plitvickich i tam zrobić nocleg. Następnego dnia zwiedzić jeziora na spokojnie przez 4-6h i stamtąd potem jechać na południe od mniej więcej wyspy pag do samej czarnogóry. BTW kiedy chcesz jechać? Polecam ten plan na pierwszy raz w Chorwacji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lodowa Posted October 29, 2018 at 07:35 PM Report Share Posted October 29, 2018 at 07:35 PM 55 minut temu, blaise napisał: Lodowa jeśli nie byłeś jeszcze w chorwacji, to lepiej dojechać na wieczór w okolice jezior plitvickich i tam zrobić nocleg. Następnego dnia zwiedzić jeziora na spokojnie przez 4-6h i stamtąd potem jechać na południe od mniej więcej wyspy pag do samej czarnogóry. BTW kiedy chcesz jechać? Ej super pomysl a na powrocie np budapeszt oj dopiero we wrzesniu ale praca dzis pozwolila mi spojrzec wprzod w plany wakacyjne ( malo dzis obowiazkow bylo ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blaise Posted October 29, 2018 at 08:10 PM Report Share Posted October 29, 2018 at 08:10 PM Ze sporym wyprzedzeniem planujesz ? Wrzesień jest optymalnym miesiącem. Ciepło woda, pogoda idealna pod 30 stopni, pusto na plażach (oprócz mordoru w postaci makarskiej, baskiej vody itd.), kwatery za połowę ceny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lodowa Posted October 29, 2018 at 09:02 PM Report Share Posted October 29, 2018 at 09:02 PM (edited) Musialem zabic czas . Ej to same pozytywne informacje ? dzieki wielkie Edited October 29, 2018 at 09:04 PM by lodowa Tresc (see edit history) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godlik Posted October 29, 2018 at 09:26 PM Report Share Posted October 29, 2018 at 09:26 PM To nie jest wcale za wcześnie. Najlepsze kwatery rezerwuje się właśnie teraz, a na początku roku płaci zaliczkę. "Mój" gospodarz, właśnie teraz rozsyła maile z prośbą o potwierdzenie terminów/rezerwacje. I tak jak pisano powyżej, trzymaj się z dala od Makarskiej. Chyba że lubisz taką np. Ustkę w szczycie sezonu (włącznie z wszechobecnym językiem polskim) ? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Namo Posted January 10, 2019 at 09:52 PM Report Share Posted January 10, 2019 at 09:52 PM Robimy spota majówkowego w Pagu, mamy dwa domy koło siebie do dyspozycji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mickul Posted January 11, 2019 at 10:47 AM Report Share Posted January 11, 2019 at 10:47 AM Wchodzę w to. Koszta poproszę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kenorb Posted February 2, 2019 at 06:37 PM Report Share Posted February 2, 2019 at 06:37 PM kurde no ten tego, trochę sprawa się skomplikowała .. hmmm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Namo Posted February 2, 2019 at 06:39 PM Report Share Posted February 2, 2019 at 06:39 PM 1 minutę temu, kenorb napisał: sprawa się skomplikowała .. hmmm ciąża? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kenorb Posted February 2, 2019 at 06:42 PM Report Share Posted February 2, 2019 at 06:42 PM taa ? mam parę furek na oku a z puszczeniem mnie samemu nie byłoby problemu , co z tego wyjdzie zobaczymy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marisztsi Posted February 8, 2019 at 09:38 AM Report Share Posted February 8, 2019 at 09:38 AM Wakacje zarezerwowane, termin 08.06-17.06.2019r. jak na pierwszy wyjazd do Cro nie wiem czy to dobry pomysł ale nie jedziemy sami i trzeba było się jakoś zgrać z terminami. Jedziemy do miejscowości Baska położonej na wyspie Krk. Jeśli ktoś tam był to może coś podpowie na co zwracać uwagę, a co można sobie odpuścić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts