Jump to content

Recommended Posts

Tak myślałem, że jaja, ale...nie byłem pewny.

Letkie są, ameliniowe, 15 mm waży 350 g.

Są z 5 dedykowanymi otworami z TUV-em, dużo droższe, jak coś to możesz wymienić :)

Fajne te czarne, niestety nie ma 25 w tym kolorze.

Edited by maro (see edit history)

1 godzinę temu, ucho235 napisał:

Ja mam u siebie z 5 dziurami ?. Za 12 i 20 ze śrubami zapłaciłem coś koło 700 zł. 

Bo Ty poszedłeś na mega bogato, my tylko na bogato (bo bieda opcja to jakieś stalowe krążki dystansopodobne, produkowane przez - żeby pozostać w nomenklaturze @Namo- janusza tokarstwa).

4 minuty temu, maro napisał:

Bo Ty poszedłeś na mega bogato

@maro takie mi BP załatwiło od ręki, a że ja się nie zapytałem jakie będą to założyli z 2 -gim systemem, czyli tylko i wyłącznie pod 5x112. Wasze pasują do kilku rozstawów śrub, a moje tylko do jednego. No i ciekawe czy nie są cięższe bo mniej dziur, a więcej amelinium :). Druga sprawa to już nie chciałem dziada z siebie robić :), przejechałem plastikiem to tak bardzo nie bolało ;D

Edited by ucho235 (see edit history)
  • Lubię to 1

Przed chwilą, Namo napisał:

Są na rynku dystanse co odzwierciedlały by otwory 1:1

Pisałem o tym wcześniej... jakbyś kupił z systemem mocowań "2" to by było odzwierciedlenie 1:1, aczkolwiek z tego co pamiętam takie dwa szersze otwory są też u mnie. Żadnej szpary nie będzie, nie zauważyłem u siebie... Będę w garażu to sprawdzę z ciekawości. 

U mnie z tyłu jest idealnie równo... nie ma żadnego luzu między piastą a dystansem i felgą. Z przodu między piastą a dystansem jest mały luz, ale naprawdę bardzo mały, natomiast z felgą jest idealnie równo.... Domyślam się że to dzięki temu że jest to system "2" i jest tylko do rozstawu śrub 5x112 i przez to nie ma takich luzów...chociaż już wiem czemu tak dużo za to zapłaciłem :D

IMG_20160702_121538.jpg

IMG_20160702_121611.jpg

IMG_20160702_121635.jpg

8 minut temu, Namo napisał:

Ja to oddaję

Tylko z tym systemem nie ma czarnych, tylko są srebrne... aczkolwiek wydaje mi się że srebrny lepiej pasują bo są w tym samym kolorze co piasta.

@Namo będziesz i tak zmieniał felgi na większe to później nie będą Ci potrzebne dystanse, jest sens zamieniać?? chyba, że te na zime zostawisz to wtedy można się bawić w wymianę :)

• Namo changed the title to Dystanse