Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 7.03.2017 o 12:23, maro napisał(a):

Dobra, no to tak.

Jak założy się na przód 20 mm na stronę, można zapomnieć o sensownym obniżeniu, bo będzie obcierać - w związku z tym i przód i tył będą wyżej. 15 mm na stronę to max, a i tak na maksymalnie skręconych kołach i daniu w palnik przytrze o nadkole.

Jeśli ktoś nie planuje mocno obniżać, wizualnie 20 mm na stronę z przodu są idealne.

System z przykręcaniem dystansu do piasty a następnie koła do dystansu (25 mm na stronę - idealne wizualnie) jest bardzo wygodny, bo przy wymianie przykręca się koło tak jakby nie było dystansu - nie trzeba ustawiać, pilnować żeby dobrze przylegało, itp. I jak ktoś ma śruby zabezpieczające, nadal się nadają. Minusy - więcej waży (nieistotne) oraz jak ktoś planuje jeździć tylko pół roku na dystansach, więcej zabawy ze ściąganiem i zakładaniem.

Rozwiń  

Ja chcę kupić właśnie system 7 ale 20mm na stronę i mam pytanie czy fabryczna śruba nie będzie za długa przy wkręcaniu w dystans? System 7 jest dla mnie idelany pod warunkiem że śruby nie będą za długie i wtedy też mogę wykorzystać moje aktualne śruby zabezpieczające ze Skody.

Na amazon.de można je mieć za 64€

Edytowane przez sebkoch (wyświetl historię edycji)
  • Lubię to 1

W dniu 7.03.2017 o 14:16, maro napisał(a):

Kamil ale tu mowa o tym systemie gdzie jest 10 śrub. Ty oczywiście do przelotowych musisz mieć dłuższe śruby.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Rozwiń  

A ok:)

• 2 tygodnie później...
  W dniu 16.03.2017 o 14:13, maro napisał(a):

Ja mam przekręcane. Drogie w ch... Ale chciałem eibacha, a oni maja tylko w tym systemie ten rozmiar.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Rozwiń  

Zdecydowanie za drogie. Za różnicę można coś fajnego dokupić. Np. OBD Eleven:)

• Lubię to 1

W dniu 17.03.2017 o 09:44, matys napisał(a):

Ja wole przelotowe, w 15 czy 20mm, nawet w 25mm dystansach moim zdaniem jest za mało gwintu, żeby brać przykręcane. W przelotowych masz dłuższe śruby ale przekręcasz bezpośrednio do piasty. 

Rozwiń  

Właśnie ja zamówię 15 mm przód i 25 tył przelotowe. 

W dniu 17.03.2017 o 09:44, matys napisał(a):

Ja wole przelotowe, w 15 czy 20mm, nawet w 25mm dystansach moim zdaniem jest za mało gwintu, żeby brać przykręcane. W przelotowych masz dłuższe śruby ale przekręcasz bezpośrednio do piasty. 

Rozwiń  

Przecież długość gwintu jest taka sama jak fabrycznej śruby po przełożeniu przez otwór felgi. Można wtedy też zastosować fabryczne śruby zabezpieczające i nie ma kombinowania z dokupowaniem długich śrub...

Edytowane przez sebkoch (wyświetl historię edycji)

• Namo zmienił(a) tytuł na Dystanse