Skocz do zawartości

Retrofit ACC 210km/h

rrobert

Rekomendowane odpowiedzi

Witam zakupiłem pompę 3Q0907379AB i pytanie czy piny wtyczki 38 (starej) będą pasowały do nowej  46 wtyczki tzn. czy trzeba zaciskać na nowo piny czy wystarczy przełożyć ?

W dieslu tylko opuszczanie silnika do wymiany pompy czy jest może inny sposób??

Daj mechanikowi. ja tak robię i po sprawie wstępnie odpowietrza i potem elektryka i końcowe odpowietrzenie. Ale pamiętaj ze acc przy DSG  zhamuje do "0" i za 5s poprosi o przejęcie kontroli. Octavia 3 nie ma EPB. Wiec po co i tak tempomat działa od 30km/h

W dniu 6.10.2024 o 11:50, 1324354 napisał(a):

Cześć, 

Chciałbym u siebie zamontować ACC rozumiem że potrzebuje, 

- Radar 

- Nowe manetki 

- Dół kolumny kierowniczej ten plastik 

- Wiązka do radaru 

- belka z przodu na radar ? Do fabrycznej nie da rady przykręcić ? 
I oczywiście kratka. 
Czy do tego wszystkiego jest potrzeba kamera Line assist na szybie czy nie muszę tego mieć ? 

bez kamery też będzie działać 

W dniu 12.10.2024 o 21:08, rrobert napisał(a):

Daj mechanikowi. ja tak robię i po sprawie wstępnie odpowietrza i potem elektryka i końcowe odpowietrzenie. Ale pamiętaj ze acc przy DSG  zhamuje do "0" i za 5s poprosi o przejęcie kontroli. Octavia 3 nie ma EPB. Wiec po co i tak tempomat działa od 30km/h

bez kamery też będzie działać 

Powiedz mi jakie konkretne modele radaru muszę mieć ? Może masz taki na miejscu ?

W dniu 12.10.2024 o 21:08, rrobert napisał(a):

Wiec po co i tak tempomat działa od 30km/h

rrobert pewnie i masz racje ale najważniejsza jest możliwość "modowania"  Jak człowiek miał by wszystko w aucie to było by nudno 🙂

• 2 tygodnie później...

Zainteresował mnie temat. Mam o3 2019 rok fl. 2.0 tsi dkza style. Niestety brak jakich kolwiek asystentów. Pomyślałem nad ACC znalazłem już kilka gratów. Może ktoś się orientuje czy jak kupię radar + uchwyt to go przy kręcę bez żadnej rzeźby czy jest również potrzeba wymiany jak w przed lifcie belki bądź czegoś innego ? Mam numery części: radaru, manetki, uchwytu na radar ale nie wiem jak z wiązka może ktoś poratować? 

W dniu 27.10.2024 o 20:49, rrobert napisał(a):

w polifcie montowany jest w atrapie wiązkę trzeba zrobić i przygotować CP i licencje pod autko oraz wszystko zakodować 

Wiązkę mogę kupić na Ali. Aczkolwiek nie wiem czy jest odpowiednia. W razie czego jakbym wszystko zamontował to jaki to koszt kodowań oraz licencji ? IMG_8436.thumb.png.0f7344ebfb795639e1ebcbd25f518e0a.png

W dniu 29.10.2024 o 08:17, rrobert napisał(a):

tylko sprawdź czy sterownik 16 przyjmie kodowanie do acc. ba numery są takie same ale jeden da się kodować a inny nie. Radar z legalnego źródła bo trzeba robić CP. zestaw ok 

Ok dzięki. Rozumiem że kodowanie tylko przez vcds czy obd11 ogarnę to acc czy przyjmie ?

Czołem! 
O3 FL 2017, na wyposażeniu mam Front Assist z funkcją awaryjnego hamowania, Lane Assist, czytanie znaków drogowych ale brak ACC, jeśli dobrze zrozumiałem poprzednie wypowiedzi, potrzebuję dokupić pająka + dolną obudowę kolumny i kogoś kto zaprogramuje i aktywuje ACC?