Skocz do zawartości

Powracający check P0420 po wymianie katalizatora i sondy

Artek81

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Chciałem podpytać jak wygląda sytuacja z Waszego doświadczenia.

skoda octavia 3 kombi z silnikiem 1,8 tsi 180km. Po błędzie P0420 miałem wymienioną sondę za katem - błąd powracał.

Wymieniliśmy katalizator na nowy Bosal - właśnie po przejechaniu 60km błąd powrócił.

Skończyły nam się pomysły. Podpowiecie co może być przyczyną skoro sonda lambda i katalizator zostały wymienione?

Podpowiecie ? 

• Namo zmienił(a) tytuł na Powracający check P0420 po wymianie katalizatora i sondy

Co się dzieje z autem. Jakieś objawy

Więc tak błąd klasyczny i klasyczna usterka w TSI . Sprawność katalizatora. Skład mieszanki sprawdzony. Adaptacje paliwowe. Katalizator wymieniliście na zamienił które zadko działają najlepiej wywalić tą pseldo ekologię  zainstalować jakiś dp z katalizatorem wyłączyć diagnostykę katalizatora i cieszyć się autem któremu jest lżej i właściciel zadowolony ze auto lepiej oddycha. Jak coś to pisz do mnie 

W dniu 1.07.2025 o 06:42, Zgredos napisał(a):

Co się dzieje z autem. Jakieś objawy

Więc tak błąd klasyczny i klasyczna usterka w TSI . Sprawność katalizatora. Skład mieszanki sprawdzony. Adaptacje paliwowe. Katalizator wymieniliście na zamienił które zadko działają najlepiej wywalić tą pseldo ekologię  zainstalować jakiś dp z katalizatorem wyłączyć diagnostykę katalizatora i cieszyć się autem któremu jest lżej i właściciel zadowolony ze auto lepiej oddycha. Jak coś to pisz do mnie 

Chciałbym, żeby wszystko było jak powinno bez żadnych modów. Skład mieszanki - nie wiem, mam mechanika który dobrze to ogrania i mówił, że wszystkie parametry są silnika są ok.
Musi coś być poza katalizatorem i sondą. Myślałem, ze może ktoś miał podobny problem i sobie z tym poradził. Generalnie nie mam zastrzeżeń do mocy. Na paliwie 98 auto rzadziej pokazywało błąd, a czasem nawet sam ginął. Katalizator wrzuciliśmy zamiennik, ale dobrej firmy. Jakby ktoś miał jakiś pomysł niech pisze.