Mickul Opublikowano 29 listopada 2016 o 17:43 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 listopada 2016 o 17:43 (edytowane) Postanowiłem się tutaj ogłosić, bo dużo osób z tego grona korzysta z moich usług i są bardzo zadowoleni, więc :) Detailingiem zajmuję się już ponad 5 lat, ale dopiero w czerwcu tego roku postanowiłem założyć działalność i wykonywać na co dzień to co lubię. W ofercie mam między innymi: korekty lakierów (odświeżenia lub korekty wieloetapowe) aplikację wosków aplikację powłok ochronnych różnych producentów pełne czyszczenie wnętrza (pranie wykładziny, foteli, czyszczenie podsufitki, gruntowne czyszczenie plastików, czyszczenie wnęki koła zapasowego, pranie przestrzeni bagażnika, impregnacja plastików) usuwanie przetarć parkingowych renowację kloszy reflektorów detailing felg zabiegi codzienne Relacje na bieżąco postaram się tutaj wrzucać, w razie czego odsyłam na moją stronę internetową, gdzie znajdziecie między innymi CENNIK: www.carbondetail.pl lub www.facebook.com/cdszabrze W przypadku zainteresowania moimi usługami zalecam kontakt przez wiadomość prywatną lub telefoniczny: 733-600-153. Na powołanie się hasłem "octavia.team" zrobię Wam naprawdę specjalne i wyjątkowe ceny. :) I na starych śmieciach, czyli za czasów garażowych: Edytowane 29 listopada 2016 o 19:00 przez LEMUR zrobione aktywne linki (wyświetl historię edycji) 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mickul Opublikowano 29 listopada 2016 o 20:32 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 listopada 2016 o 20:32 (edytowane) Czasami w życiu bywa tak, że ktoś zupełnie obcy zechce przywłaszczyć nasze mienie, na które niekiedy pracowaliśmy pół życia. Tak samo było w przypadku świeżo zakupionego Audi A4 B8 - nie będę opisywać szczegółów dlaczego im się nie udało ukraść tego auta, ale udało im się niestety rozpylić gaśnicę proszkową dla zatarcia śladów. Reszta pracy należała już do nas. Przy okazji daliśmy właścicielowi gratis i umyliśmy auto oraz nałożyliśmy wosk Kiwami. Przy aucie spędziliśmy prawie 50 godzin i zmuszeni byliśmy zdemontować 80% wnętrza (proszek z gaśnicy był dosłownie wszędzie). Fotele po wyjęciu z pojazdu zostały pozbawione plastików (goły stelaż), z deski rozdzielczej wymontowaliśmy licznik, kratki nawiewu oraz konsolę środkową. Boczki zostały również zdemontowane z auta i dokładnie przeczyszczone. Dodatkowo zakupiliśmy komplet nowych spinek i zamocowaliśmy dokładnie plastiki przy prawej stronie auta (auto przyjechało z "połamanymi" plastikami bez niektórych elementów montażowych - po wyjeździe od nas wszystko było perfekcyjne). Na sam koniec wnętrze pojazdu zostało wyozonowane. Edytowane 29 listopada 2016 o 20:33 przez Mickul (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enriquez Opublikowano 29 listopada 2016 o 22:47 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 listopada 2016 o 22:47 ładnie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mickul Opublikowano 30 listopada 2016 o 21:37 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 listopada 2016 o 21:37 Kilka osób prosiło o relację z prac nad Octavią @Adriandeska - proszę bardzo: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mickul Opublikowano 4 grudnia 2016 o 21:34 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 grudnia 2016 o 21:34 Podobno czerwone auta szybciej stoją niż innego koloru jadą. ;) Octavia 3RS od @maro, gdzie wykonaliśmy: Hydrofobizację (niewidzialna wycieraczka) wszystkich szyb Aplikację powłoki ochronnej Max Protect UNC-R na lakier, elementy gumowe oraz plastikowe (grill, obudowa lusterek, dyfuzor) i reflektory Dwuetapową korektę lakieru i usunięcie 85% rys z powierzchni pojazdu Odświeżenie wnętrza Aplikację wosku wysokotemperaturowego na felgi Polerowanie chromowanych końcówek wydechu Żona mnie nienawidzi - czwartek zarwana nocka i powrót do domu dopiero w piątek, a w ten weekend od 10:00 do 4:02 przy Octavii Marka. W niedziele dodatkowe kilka godzin pracy, ale udało się ogarnąć wszystko w porę. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro Opublikowano 5 grudnia 2016 o 07:15 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2016 o 07:15 Auto nadal wygląda, jakby wyjechało z salonu, w środku również - dobra robota, dziękuję :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriandeska Opublikowano 5 grudnia 2016 o 15:59 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2016 o 15:59 No lepiej niż nówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anomal Opublikowano 5 grudnia 2016 o 16:24 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2016 o 16:24 miazga muszę się z tobą umówić na odświeżenie środka u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enriquez Opublikowano 5 grudnia 2016 o 16:57 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2016 o 16:57 No ale gdzie zdjęcia środka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mickul Opublikowano 5 grudnia 2016 o 18:04 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2016 o 18:04 1 godzinę temu, Enriquez napisał: No ale gdzie zdjęcia środka? Nie robiłem - tam było zwykłe odkurzenie czyli odświeżenie + przetarcie plastików. Do 12 miałem gotowe auto z zewnątrz i wtedy jeszcze była pogoda zdjęciowa. Środek odkurzyłem dopiero przed 17, kiedy już było ciemno. :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enriquez Opublikowano 5 grudnia 2016 o 20:17 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2016 o 20:17 Mickul, powłokę to się jakoś odświeża? Glinkuje? Już zgłupiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mickul Opublikowano 5 grudnia 2016 o 20:50 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2016 o 20:50 32 minuty temu, Enriquez napisał: Mickul, powłokę to się jakoś odświeża? Glinkuje? Już zgłupiałem. Zależy. UNC-R jest powłoką bezobsługową, której nie podbija się żadnym środkiem. Crystal Serum z Gtechniqa na przyład trzeba serwisować co roku. Ogólnie wszystkie powłoki z gwarancją 5, 6, 7 letnią należy co roku "odświeżać" poprzez nałożenie ostatniej warstwy hydrofobowej. A ja wolę nałożyć coś tańszego i całkowicie reaplikować po roku, dwóch bez żadnej konserwacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enriquez Opublikowano 5 grudnia 2016 o 22:00 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2016 o 22:00 Dzięki za info. Mam właśnie Crystal Serum. Na jednym sztruclu Light + Exo, na drugim samo Serum-Serum to czarne, bez EXO. No i na tym właśnie zaczyna się dziać cyrk. Mistrz, co mi to kładł poradził aby zdekontaminować tar & glue, wyglinkować i dać exo. Na drugiego sztrucal to samo. Ma to sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mickul Opublikowano 6 grudnia 2016 o 07:02 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 grudnia 2016 o 07:02 Niestety tak. CS jest twarde, ale problematyczne :S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mickul Opublikowano 6 grudnia 2016 o 19:59 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 grudnia 2016 o 19:59 Mikołaj ;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mickul Opublikowano 8 grudnia 2016 o 20:49 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 grudnia 2016 o 20:49 Dnia 5.12.2016 at 17:24, anomal napisał: miazga muszę się z tobą umówić na odświeżenie środka u mnie Do lutego zapraszam w cenie po znajomości. Nie ukrywam, że od marca ceny idą o 40% do góry - taki rynek. :S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro Opublikowano 9 grudnia 2016 o 07:36 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 grudnia 2016 o 07:36 Adam, przedłuż mi to promo do marca - podjadę wtedy na wiosenne ogarnianie na letnich kołach :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mickul Opublikowano 2 stycznia 2017 o 20:19 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 stycznia 2017 o 20:19 http://aukcje.wosp.org.pl/korekta-lakieru-wraz-z-powloka-kwarcowa-unc-r-i4011353 Bez ceny minimalnej, ktoś skorzysta? ;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mickul Opublikowano 4 stycznia 2017 o 19:45 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 stycznia 2017 o 19:45 (edytowane) Najpopularniejszy pakiet w mojej firmie, czyli pakiet zimowy. Pakiet zimowy to szereg usług, które mają wpłynąć na łatwiejsze użytkowanie podczas mroźnej i nieprzyjemnej zimy. Pakiet ten zawiera między innymi: - Aplikację niewidzialnej wycieraczki Gtechniq G1 na przednią szybę, która ułatwia podróżowanie w deszczu dzięki odpychaniu kropel wody pod wpływem pędu powietrza przy prędkości >70km/h. Dodatkowo NW spowalnia przymarzanie szyby, a skrobanie rano nie jest tak uciążliwe jak normalnie (widzę różnicę pomiędzy autem mojej żony z NW, a na mojej Skodzie, gdzie NW jeszcze nie mam). - Aplikację wosku syntetycznego poprzedzoną aplikacją cleanera. Cleaner oczyszcza powierzchnię lakieru i przygotowuje go pod wosk, który dzięki temu zabiegowi poleży zdecydowanie dłużej. Wosk chroni nasze auto przed solą, spowalnia jego brudzenie, a po opadach ułatwia jego mycie. - Konserwację uszczelek drzwiowych. Prosto i krótko - zapobiega przymarzaniu drzwi. Dodatkowo odświeżenie wnętrza, aplikacja dressingu na opony i plastiki zewnętrzne, mycie wszystkich szyb. Edytowane 4 stycznia 2017 o 19:47 przez Mickul (wyświetl historię edycji) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mickul Opublikowano 5 stycznia 2017 o 19:09 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 stycznia 2017 o 19:09 Czyszczenie wraz z zabezpieczeniem felg, czyli usługa, o którą pytaliście. :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mickul Opublikowano 21 lutego 2017 o 20:13 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 lutego 2017 o 20:13 Odgrzewam kotleta B-) W końcu zabrałem się za obróbkę zdjęć. Dwa auta i oba forumowiczów. Kwarcowe zabezpieczenie pakietem "Nowe Auto" Dwuetapowa korekta lakieru i zabezpieczenie powłoką Max Protect UNC-R 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz969 Opublikowano 21 lutego 2017 o 20:23 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 lutego 2017 o 20:23 Nie spodziewałem się że ten lakier był aż tak sponiewierany ;p ,no ale z połyskiem był problem... Brawo !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojti2 Opublikowano 16 maja 2017 o 19:06 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 maja 2017 o 19:06 Mickul, stronka nie hula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siemi1 Opublikowano 16 maja 2017 o 21:27 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 maja 2017 o 21:27 Czyja OII?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkel123 Opublikowano 19 maja 2017 o 16:09 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 maja 2017 o 16:09 404 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi