piotr_py Opublikowano 13 kwietnia 2017 o 12:18 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 kwietnia 2017 o 12:18 (edytowane) Po ostatnim wypadzie na tor stwierdzam ze nie ma co jechac na cywilnych oponach. Mam drugie felgi 17" i poszukuje do nich opon na tor. Ma ktos w swojej kurze semi slick'i ? Federale sa spoko? Polecicie cos ? Edytowane 13 kwietnia 2017 o 12:18 przez piotr_py (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro Opublikowano 13 kwietnia 2017 o 12:49 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 kwietnia 2017 o 12:49 sport cup 2 w zasadzie to w optymalnych warunkach miałem okazję je przetestować jeden dzień, czyli: sucho, ciepło i opony muszą być rozgrzane. fajnie kleją wtedy, asr wcześniej przestaje działać, zakręty można brać szybciej, nawet jak piszczą to auto trzyma się toru jazdy. jak mokro - lipa na zakrętach, jak zimno - jw., jak mokro i zimno - lipa x 2. drogie :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr_py Opublikowano 13 kwietnia 2017 o 12:53 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 kwietnia 2017 o 12:53 1 minutę temu, maro napisał: sport cup 2 w zasadzie to w optymalnych warunkach miałem okazję je przetestować jeden dzień, czyli: sucho, ciepło i opony muszą być rozgrzane. fajnie kleją wtedy, asr wcześniej przestaje działać, zakręty można brać szybciej, nawet jak piszczą to auto trzyma się toru jazdy. jak mokro - lipa na zakrętach, jak zimno - jw., jak mokro i zimno - lipa x 2. drogie :) Chce raczej typowo na tor, gdzie zakladam ze beda idealne warunki pogodowe. (Na deszczu to z przednionapedowka nie ma co szalec) Mysle, ze uniwersalnych nie ma co kupowac, bo jak cos jest do wszystkiego to jest do niczego. A do kurowego bagaznika miesci sie idalnie komplet kół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro Opublikowano 13 kwietnia 2017 o 12:55 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 kwietnia 2017 o 12:55 to te moje za drogie :) można pewnie kupić coś sporo tańszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriandeska Opublikowano 13 kwietnia 2017 o 13:12 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 kwietnia 2017 o 13:12 Federale tanie są, ale podobno z trwałością biednie. Sam myślałem żeby na przód do 1/4 mili założyć, ale kupiłem Hankooki i po dogrzaniu jest klej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1bizkit Opublikowano 13 kwietnia 2017 o 13:18 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 kwietnia 2017 o 13:18 nie ma sensu kupować Semi-Slicków. Ile razy w ciągu roku się jedzie na tor? Ile razy na 1/4? nawet jak raz w tygodniu to na pozostałe 6 dni będziesz przekładał deszczówki?! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro Opublikowano 13 kwietnia 2017 o 13:25 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 kwietnia 2017 o 13:25 Nie no, na tych moich też nie jest tak, że nie da się jeździć w deszczu - da się, tylko trochę wolniej, ale bez przesady :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr_py Opublikowano 13 kwietnia 2017 o 14:47 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 kwietnia 2017 o 14:47 (edytowane) 1 godzinę temu, 1bizkit napisał: nie ma sensu kupować Semi-Slicków. Ile razy w ciągu roku się jedzie na tor? Ile razy na 1/4? nawet jak raz w tygodniu to na pozostałe 6 dni będziesz przekładał deszczówki?! No planuje raz w miesiacu uderzac na open track. Chcesz zobaczyc jak wygladaja nowe opony po jednym open tracku ? :D Po dobrym zapier**laniu bokiem moze sie okazac ze nia masz na czym wracac do domu ;) Edytowane 13 kwietnia 2017 o 14:48 przez piotr_py (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattRS Opublikowano 13 kwietnia 2017 o 16:02 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 kwietnia 2017 o 16:02 Extreme performance tyres - zakupopon.pl, w rajdach na śląsku koszą droższą konkurencję, na torze w kielcach wygrywają Super Oesy w lancerze z ogarniętym driverem ... kilka mieszanek do wyboru do koloru, i nie słuchaj malkontentów, że to "nalewka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1bizkit Opublikowano 13 kwietnia 2017 o 18:57 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 kwietnia 2017 o 18:57 4 godziny temu, piotr_py napisał:No planuje raz w miesiacu uderzac na open track. Chcesz zobaczyc jak wygladaja nowe opony po jednym open tracku ? :D Po dobrym zapier**laniu bokiem moze sie okazac ze nia masz na czym wracac do domu ;) Co ja wiem o za*ierdalaniu... Raz na miesiąc Octavia bo jednym sezonie padnie. odsserwis.com - sprawdzony sklep z dużym wyborem opon do sportu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ucho235 Opublikowano 13 kwietnia 2017 o 19:22 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 kwietnia 2017 o 19:22 (edytowane) O oponach rozmawiałem trochę z Arturem (koleś startował z O2FL na 1/4 i to ze sporymi sukcesami ) i ogólnie przerobił sporo tych opon. Polecił mi MaxSport-y, mówił że bardzo dobra opona za przyzwoite pieniądze. http://www.rallyshop.pl/index.php?p625,opona-maxsport-rb5 Pytałem z ciekawości o Federale to powiedział, że najgorsze opony jakie miał, nic nie kleiły..tylko z tego co pamiętam mówił o 595R, a teraz są 595RR i ponoć dużo lepsze. P.S. na tych oponach w FWD kręcił 0-100 poniżej 5 sekund :) Edytowane 13 kwietnia 2017 o 19:23 przez ucho235 (wyświetl historię edycji) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi