Skocz do zawartości

Reklamy dla niezalogowanych

Marek Obal

Użytkownik
  • Zawartość

    25
  • Dołączył

  • Ostatnio

Reputacja

0 Neutralna

Octavia

  • Model
    Octavia 3 FL Combi
  • Silnik
    1.4 TSI CZDA
  • Skrzynia
    manualna

Informacje

  • Lokalizacja
    Skierniewice

Ostatnio na profilu byli

Blok z ostatnio odwiedzającymi jest wyłączony i nie jest wyświetlany innym użytkownikom.

  1. A więc dzisiaj przysiadłem do tematu.. Niestety poległem a mianowicie.. wyłożyłem się na uruchomieniu aplikacji AndroidAuto w starej wersji (zalecanej w opisie) Podczas uruchomienia AA widzi że jest nowsza wersja i chce się aktualizować, niestety nie można tego pominąć. Jak zainstalowana zostanie nowsza wersja, niestety dodatkowe apki nie działają. Pytanie do was czy ktoś to przerabiał i ma na to patent? Tel ma roota, i wszystko inne poszło no problem.
  2. A możesz coś nieco więcej naświetlić temat? Podpięty będzie Andek z LG v10 Czytałem iż na LG jest szansa na uruchomienie także aplikacji dodatkowych min. Yanosika.
  3. Hejka. Pytanie może laika, ale jest dla mnie cenną informacją. Czy istnieje możliwość wyświetlania obrazu z Youtuba na urządzeniu Amundsen w O3 FL z 2018. Dźwięk działa poprawnie, można słuchać muzyki. Natomiast fajną opcją było by możliwość wyświetlania obrazu. Radyjko dokładnie mam takie jak na niżej załączonym zdjęciu..
  4. W chwili obecnej mam prawie 9 tysi. Szczerze nie wiem dokładnie przy jakim przebiegu to się zaczęło, ale coś w tej okolicy.
  5. Hej.. Widzę że masz identyczny problem. Miałem na weekendzie pisać posta z zapytaniem czy ktoś ma tak samo. Podobną mam sytuację, biegi haczą przy redukcji 5-4, 4-3. Sprawa identyczna nie zawsze to występuje. Dodatkowo dodam iż czasami redukcja 3-2 lub przebicie 1-2 też jest problematyczne, nie jest to haczenie ale tak jakby zgrzyt jakby sprzęgło nie było dociśnięte. Po weekendzie zgłaszam sprawę do ASO zobaczymy co powiedzą. Prośba abyś pisał na bieżąco informację w czym jest będzie problem. Pozdrawiam
  6. Panowie pytanie techniczne, chciałbym wymienić olej w swojej O3 1.4 TSI 150KM prod 2018. Uprzedzając pytania, chcę zmienić Castrola (lanego fabrycznie) na Motula. Moje pytania.. Czy olej Motul 8100 X-clean FE C2/C3 jest dobrym wyborem? (zdjęcie w załączniku) Dodatkowo zamówiłem filtr oleju, filtr zamówiony w serwisie VW(akurat mam pod nosem, bez potrzeby jazdy kilkanaście kilometrów). Filtr dobrany po numerze nadwozia, niestety sprawdzając jaki miałem oryginalny 04E115561B a nowy ma numer 04E115561H Czym się różnią te filtry? jedyna różnica to ostatnie litery B i H. Kształtem wszystko to samo, dodatkowa różnica to kolor.. Oryginał czarny, nowy jest szary. Z góry dzięki za informacje.
  7. @andrewp Pierwszy raz też się bałem bo było inaczej niż w poradniku. Zrób tak jak poniżej napiszę: Wchodzi się w pomocnika kodowania i w bajcie 25 trzeba zaznaczyć bit 0 i 1. W kodowaniu wówczas wartość bajta 25 zmienia się z 20 na 23. Na początku zrobiła się choinka na desce ale po chwili wszystko wróciło do normy. Póki co działa 😀 Pozdrawiam Musi działać 🙂
  8. Zapraszam do Skierniewic. Mogę co nieco aktywować.. kabelek posiadam.. Octavię również 🙂
  9. @Szwedzik U mnie był taki problem, że nie chciał się Iphon podłączyć. wyczytałem że musi byc uruchomione SIRI. Był to dobry trop, po uruchomieniu wszystko odpaliło za pierwszym razem.
  10. @-skaler- Udało się jakimś cudem i działa. TYzn powiem tak, że trochę nim popukałem, i działa. 🙂 Skomunikował się z autem i nawet udało mi się odczytać niektóre parametry. Natomiast potrzebowałbym jeszcze pomocy, a mianowicie aktywacja "Wspomagania pod górkę" Obejrzałem filmik, jak to jest aktywowane, i niestety u mnie są inne wartości czytane. 25076A91242521714077060460C624A456248402600624722020F070C002430B00000012121212B835351919323200 (to jest oryginalna wartość) Chcąc zmienić w 25 bajcie wartość 20 na 63 klucz będzie wyglądał następująco: 25076A91242521714077060460C624A456248402600624722063F070C002430B00000012121212B835351919323200 Jednak zastanawiam się gdyż wartość kodowania nijak się ma do wartości wyświetlonej na filmiku. Pytanie do znawców czy tak powinno być ,bo powiem szczerze iż mam lekkie obawy, czy dobrze ja to rozumuję.
  11. @-skaler- Interfejs wykrywa przy teście. Niestety wszystkie opcje w programie, czyli select, auto scan itp są nieaktywne. Nie ma różnicy czy Auto podłączone czy też nie.
  12. Sprawdzałem na kilku PC, nawet specjalnie postawiłem na jednym WIN XP, Net wyłączony, antywirus wyłączony, instalacja wykonana wedle instrukcji. Czyli pierw instalowałem VCDS-Release-18.9.0-Installer.exe a następnie VCDSLoader English.exe
  13. Panowie, Pomoże ktoś uruchomić VCDS-a Przyszedł l kabelek oraz sofcik. Niestety przyjaciel z za oceanu przysłał wersję 18.9 Problem jest taki, że po zainstalowaniu oprogramowania (nie ma różnicy czy EN czy PL) wykonaniu testu portu, który pokazuje status OK- jedynie info że auto nie podłączone.. robię SAVE Niestety wszystkie przyciski w VCDSie są nie aktywne. Pytanie co z tym można zrobić? Czy reklamować, czy też coś źle instaluję.?
  14. @potrek A jaki ty masz już nalot u siebie? Pytanie czy od początku miałeś takie spalania? Słyszałem że jest potrzeba czasu aby się wszystko dotarło ? 6 litrów z komputera czy dystrybutora?
  15. Własnie przy żwawym, a u mnie nawet jak delikatnie przyspieszam to mam wrażenie ze jest głośny. Mam nadzieję, iż trochę się rozkręci i uspokoi.. Natomiast spalanie jak na razie w trasie wyszło z baku 6.6 przy 120 km/h w tam jakieś 100km miasto. Ale jeździłem oszczędnie więc zobaczymy jak to będzie następnym razem ?
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważna informacja

Ta strona używa ciasteczek aby dawać najlepszą jakość korzystania ze społeczności Octavia.team