Jump to content

Namo

Recommended Posts

Świetna aplikacja Android Auto od Google pod najnowsze systemy multimedialne Skody nie jest dostępna w Polsce. Na próżno szukać ją w sklepie Play gdyż nie można jej zainstalować bez kombinacji regionalnych.

Android Auto nie dla Polaków.png

Żeby móc korzystać z tej aplikacji trzeba pobrać ją ręcznie na swój smartfon ze strony apkmirror.

Pobierz Android Auto apk.png

W zależności o posiadanego procesora w urządzeniu wybieramy wersję zgodną dla arm lub arm64.

Pobierz apk Android Auto.png

Kiedy już plik *.apk znajdzie się komputerze trzeba przerzucić go na telefon i uruchomić instalację. Po drodze poprosi o ustawienie możliwości instalacji plików z nieznanego źródła.

Po tym wszystkim można łączyć się z samochodem.

56 minut temu, yorki_man napisał:

Akurat za dostępność apki odpowiada Google więc do nich można pisać ;)

Tutek fajny, trzeba by dopisać, w którym miejscu dowiadujemy się o rodzaju procesora w telefonie (to dla mniej zaawansowanych technicznie).

Wystarczy wgooglać nazwę telefonu - pojawia się specyfikacja z typem procesora. Tak naprawdę na 99,9999% będzie to ARM.

Tak wiem, że to sprawa google ale nie wierzę żeby Skoda nie miała w tym interesu.

Ja zamierzam jeszcze napisać do AutoMapy coby zrobili to kompatybilne.

8 minut temu, amdp napisał:

Czy samo posiadanie Columbusa umożliwi korzystanie z AndroidAuto? Czy trzeba mieś jakieś dodatkowe funkcje dostępne w aucie?

Columbus musi być kompatybilny z android auto - jak wejdziesz w APP to Ci się powinno wyświetlić.

5 godzin temu, Wolf napisał:

Akurat automapa na AA ma nikłe szanse na pojawienie się, google ma problem  z dopuszczeniem zewnętrznych firm do swojego rozwiązania, widać to chociażby po tym ile zajeło im wypuszczenie waze'a.

Tu śmieszna sprawa bo waze też jest Googla :D Ale tak jak w AA i w Car Play (dla iphone) dostępność innych map niż te popierane przez danego twórcę jest raczej płonną nadzieją. Waze jest takim quasi Yanosikiem i trochę portalem społecznościowym, który korzysta z algorytmów GM i jednoczesnie dobrze uzupełnia w nich traffic.

Tu macie szybsze rozwiązanie: https://android-auto.en.aptoide.com/

Klikasz w link z telefonu, akceptujesz instalacje z nieznanych źródeł i po sprawie. 

Sprawdzony w kilku Octaviach u mnie w firmie i na wielu telefonach. 

Zawartość bezpieczna. 

• Lubię to 1

• 4 weeks later...

poblokowałeś wyświetlanie komunikatów z aplikacji LG? Po drugie jest mały trick który u mnie na s6 jest wymagany do działania ML jak należy, odpalam yanosika, jak na ekranie mam juz mapę to wtedy podłączam kebelek i w momencie jak na ekranie pojawią mi się ikonki aplikacji to szybko zanim zostanie zablokowany ekran telefonu klikam na appke lg. Ważne aby nic nie wciskać na telefonie w tym czasie :)

Potem wystarczy się normalnie cofnąc z yanosika np zostawiajac go w tle i normalnie korzystać juz z telefonu :) Warto sobie poprzenosić to co ma być używane w górę ekranu bo troche go jednak obcina :)

Edited by Wolf (see edit history)

• 3 weeks later...

Wyszedł dzis update Android Auto do wersji 2.9

https://www.apkmirror.com/apk/google-inc/android-auto/

Pamietajcie, że z uwagi na niedostępność w polskim sklepie trzeba ją sobie aktualizować samodzielnie.
Ewentualnie założyć konto Google przez VPN np w USA i podpiąć je telefonu ;)