mattRS Opublikowano 16 lipca 2017 o 20:22 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 lipca 2017 o 20:22 (edytowane) Panowie, albo jestem przewrażliwiony albo coś jest nie tak. Przy ostrym ruszaniu z jedynki, pełen gaz słuchyć głośne dudnienie jakby z prawej strony, później 2-jka też zadudni - na filmie kilka startów nagrałem. Najlepiej to słychać przy pierwszym ruszaniu (ESP wyłączone całkowicie, aczkolwiek wiadomo kontrolka coś tam mruga), będąc w aucie wrażenie jest jakby koło skakało i to jest naprawdę głośne. Na mokrym oczywiście efekt występuje dużo wcześniej. Też tak macie w RS-ach czy coś u mnie jest nie tak z amorem albo ... no właśnie czym?! Zgłaszałem w ASO, na jeździe próbnej też byliśmy, żeby pokazać o co chodzi (było mokro, więc łatwo taki efekt było uzyskać) i niby jest ok, ponoć jest jakiś element, który w RS-ach właśnie jest twardszy i który ma ściągać koło w dół i go sprawdzili i wszystko jest ok. Edytowane 6 stycznia 2018 o 16:04 przez mattRS (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namo Opublikowano 16 lipca 2017 o 21:18 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 lipca 2017 o 21:18 55 minut temu, mattRS napisał: Też tak macie w RS-ach Nie. 56 minut temu, mattRS napisał: sprawdzili i wszystko jest ok ehe, zaczyna się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattRS Opublikowano 16 lipca 2017 o 22:00 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 lipca 2017 o 22:00 Ty masz dsg, liczę że może przy manualu tak też ktoś ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattRS Opublikowano 17 lipca 2017 o 09:22 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 lipca 2017 o 09:22 @anomal i inni z manualami, mieliście tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattRS Opublikowano 17 lipca 2017 o 15:57 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 lipca 2017 o 15:57 ok, byłem u "prawdziwych" mechaników znajomych, robiliśmy kilka testów + najzwyklejszą obserwację z zewnątrz czy koło faktycznie skacze - i z zewnątrz jest ideał, aczkolwiek nawet z zewnątrz słychać stukot!! Przy startach z otwartą maską widać jak silnik cały chodzi przód- tył ...diagnoza jest jedna, wyrobiona tylna poduszka pod silnikiem - boczna być może również ale tylna na pewno. Na podnośniku tylna ma wyraźny luz. Diagnoze mamy teraz ASO ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namo Opublikowano 17 lipca 2017 o 16:01 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 lipca 2017 o 16:01 3 minuty temu, mattRS napisał: tylna poduszka pod silnikiem 500 zł w ASO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattRS Opublikowano 17 lipca 2017 o 16:06 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 lipca 2017 o 16:06 (edytowane) a co z gwarancją? 32 tys km na blacie i poduszka pada? Edytowane 17 lipca 2017 o 16:06 przez mattRS (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namo Opublikowano 17 lipca 2017 o 16:08 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 lipca 2017 o 16:08 Dostaniesz coś w tym stylu. Za dynamicznie ruszasz i zepsułeś poduszkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattRS Opublikowano 17 lipca 2017 o 16:20 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 lipca 2017 o 16:20 jaja, to może odrazu dołącze zdjęcie fotela bo też widać lekkie przetarcia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endru Opublikowano 17 lipca 2017 o 20:34 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 lipca 2017 o 20:34 Nie wiem czy są dostępne do o3, ale poszukaj wkładki poliuretanowej w tą poduszkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noize Opublikowano 18 lipca 2017 o 12:30 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 lipca 2017 o 12:30 kurde, szybko ta poduszka padła. Ciekawe czy felerna czy taka jakość :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolf Opublikowano 18 lipca 2017 o 20:28 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 lipca 2017 o 20:28 U mnie też tak jest ale dopiero jak zaczyna telepać całą budą :D może jak będe miał chwile to nagram coś dla porównania :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szuwarEg Opublikowano 26 lipca 2017 o 09:27 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 lipca 2017 o 09:27 (edytowane) mam takie same stuki po prawej stronie... O3 RS 2.0 tdi manual ... 21300 km nalatane Edytowane 26 lipca 2017 o 09:28 przez szuwarEg (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattRS Opublikowano 11 września 2017 o 18:32 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 września 2017 o 18:32 Panowie mały update ... wymienione wszystkie poduszki silnika i skrzyni (tzw. łożysko) na gwarancji i dalej to samo. Wg serwisu w innym RS-ie (benzyna manual) jest to samo, ba! pan z serwisu zainspirowany tą przypadłością, zaczął sprawdzać demówki i nawet przy 1,4 tsi jest to samo ... tylko trochę ciszej, siedziałem z nim w aucie, i startowaliśmy na śliskiej nawierzchni serwisu z zerwaniem przyczepności, więc nie "na słowo". Przy dieslach tego ponoć nie ma, choć @szuwarEg piszesz, że też tak masz, identyczne jak na moim filmie? Co ciekawe łożysko skrzyni już jest przeprojektowane i ma zupełnie inny numer seryjny i inaczej wygląda - prawie dwa lata różnicy (mam foto to wrzucę później). Pytanko czy jest w krk i okolicach ktoś jeszcze jest z benzyną i manualem, żebym mógł porównać/ posłuchać na żywo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szuwarEg Opublikowano 11 września 2017 o 20:08 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 września 2017 o 20:08 identycznie napier.... nie przy każdym zerwaniu przyczepności ale wali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolf Opublikowano 12 września 2017 o 05:32 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 września 2017 o 05:32 Nie ma co porównywać bo jest to znana przypadłość wszystkich mocnych aut z napędem na jedną oś (tył czy przód bez znaczenia), tutaj jest opisane to zjawisko (tekst po angielsku): http://www.mc2racing.com/tech/20061012a/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szuwarEg Opublikowano 12 września 2017 o 07:45 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 września 2017 o 07:45 2 godziny temu, Wolf napisał: Nie ma co porównywać bo jest to znana przypadłość wszystkich mocnych aut z napędem na jedną oś (tył czy przód bez znaczenia), tutaj jest opisane to zjawisko (tekst po angielsku): http://www.mc2racing.com/tech/20061012a/ podobnie mi to tłumaczył znajomy mechanik...moc+moment (w moim przypadku aż 184ps?) i wystarczy by napier....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattRS Opublikowano 12 września 2017 o 08:28 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 września 2017 o 08:28 wszystko super, ale wg mnie nie powinno coś takiego się dziać i to producent czyli skoda/vw na etapie projektu i później testów powinni takie "doznania" eliminować albo przez twardsze łączniki albo całkowicie przekonstruowane. Jeśli w 1.4 tsi to występuję to pół biedy, ale sami RS-a reklamują częściowo jako samochód na okazjonalne wypady na tor a przy głupim przyśpieszaniu nawet ze świateł człowiek ma czasem wrażenie, że silnik albo skrzynię zostawi na skrzyżowaniu. Faktycznie trzeba się zaintereosować twardszymi pouliretanowymi elementami. Ciekaw jestem czy w Cuprze jest to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolf Opublikowano 12 września 2017 o 08:40 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 września 2017 o 08:40 @mattRS W Cuprze też to występuje, chyba dopiero w S3 jest lepiej ale nie jestem tego w 100% pewny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endru Opublikowano 12 września 2017 o 08:47 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 września 2017 o 08:47 A jakie masz opony? Może spróbuj założyć jakieś bardziej "klejące" na przód, albo dla próby zmniejsz lekko ciśnienie z przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattRS Opublikowano 12 września 2017 o 08:51 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 września 2017 o 08:51 @Endru zarówno na seryjnej potenzie jak i teraz na eagle f1 jest to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scary Opublikowano 12 września 2017 o 08:58 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 września 2017 o 08:58 Potwierdzam w 1.4TSI też to jest standardowy wheel hop... w Leonach Cuprach wiem że wkładali jakieś "wkładki" w tuleje żeby je utwardzić i podobno to pomagało... @Adriandeska chyba ma to u siebie założone jak dobrze pamiętam, więc może on powie czy coś to pomogło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriandeska Opublikowano 12 września 2017 o 10:23 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 września 2017 o 10:23 No u mnie już dwa razy wydech odpadł od tego ruszania z telepaniem Założyłem sztywną podkładkę pod tzw. łapę, ale też ograniczyłem starty z miejsca, więc ciężko powiedzieć co to pomogło. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattRS Opublikowano 12 września 2017 o 12:51 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 września 2017 o 12:51 @Adriandeska podaj proszę jakieś szczegóły, gdzie to kupić, jakis numer seryjny itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattRS Opublikowano 12 września 2017 o 13:09 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 września 2017 o 13:09 (edytowane) tutaj wątek sporo wyjaśniający z forum leona, będę na pewno, którąś kupował, ktoś również chętny? http://leonclub.pl/forum/viewtopic.php?f=90&t=52230 Edytowane 12 września 2017 o 13:09 przez mattRS (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi