Skocz do zawartości

Aktualizacja Columbus Amundsen Bolero Swing

Namo

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, miałem chwilę to sprawdziłem 

Cytat

- trzeba sprawdzić w adaptacjach czy kanał IDE03471-ENG126993-Vehicle configuration-Station_Logo_DB_Mode ma wartość 1 (jesli ma zero to zmienić na 1)

i rzeczywiście miałem wartość "0", jednak po zmianie na "1" loga stacji się nie pojawiły, o co może chodzić ? 
aktualnie trzyma w pamięci wartość "1".

No bo to tak prosto nie działa-po pierwsze pewnie nie masz zainstalowanej bazy z logotypami. Zacznij od sprawdzenie, czy będąc na ekranie radia jak klikniesz w prawym dolnym rogu USTAWIENIA to czy pojawi Ci się gdzieś opcja do wyboru logo - wtedy możesz ładować logo z karty SD lub pędraka 😉

Opcje, o których piszesz miałem aktywne jeszcze zanim zmieniłem tą wartość. 

To co mi tak na prawdę daje zmiana tej wartości?

Sądziłem że loga pobiorą się automatycznie z "sieci " - czyli źle myślałem ? 

Witam na forum. Od niedawna jestem posiadaczem Skody Octavii 4 (TMBJJ7NX8MY091610). Zainteresowałem się aktualizacjami jakie są dostępne na stronie Skody - w zasadzie są to tylko mapy i logotypy stacji.

Czy w przypadku mojego systemu możliwa jest aktualizacja?

20240908_162544.jpg

Edytowane przez Krzysiek1298J (wyświetl historię edycji)

• 1 miesiąc temu...

Witam. Nie wiedzialem gdzie wrzucic wiec napisalem tutaj w wątku z radiem.
Mam problem z moją Octavia 3 fl z 2017r 1.6 diesel 115koni. Potrafi się zdarzyć (nie za każdym razem) po wyłaczeniu silnika i wyjęciu kluczyka ze stacyjki że radio sie za chwile właczy. Po wyłączeniu go przyciskiem za ok 30 sekund radio się znowu włącza. Boje się że pewnego dnia rozładuje mi akumulator albo że go już normalnie nie wyłącze. ASO doradzało zaktualizowanie oprogrowamowania. Tak zostało też zrobione ale problem nadal sie powtarza. Dopiero po przytrzymaniu ok 10sek przycisku włacz/wylacz radio sie resetuje i moge je wyłaczyc i sie ponownie nie uruchamia. Dysponuję filmikiem z problemem. https://megawrzuta.pl/xmf8k2gv

Czy ktoś miał może podobny problem i potrafił by go rozwiązać albo coś zaradzić?

Edytowane przez zbyszek85 (wyświetl historię edycji)

Jak już się samo włączy to wejdź w menu Telefonu i zobacz, czy Bluetooth jest włączony a jeśli jest wyłączony to czy możesz go włączyć. Jeśli radio przy próbie włączenia Bluetootha nie będzie prosiło o włączenie zapłonu to znaczy, że pomimo wyjęcia kluczyka generowana jest ramka która powoduje uruchamianie radia co z kolei wskazuje na problemy ze stacyjką.

Masz możliwość zrobienia skanu, najlepiej VCDSem w angielskiej wersji językowej?

W dniu 27.10.2024 o 18:18, pab567 napisał(a):

Jak już się samo włączy to wejdź w menu Telefonu i zobacz, czy Bluetooth jest włączony a jeśli jest wyłączony to czy możesz go włączyć. Jeśli radio przy próbie włączenia Bluetootha nie będzie prosiło o włączenie zapłonu to znaczy, że pomimo wyjęcia kluczyka generowana jest ramka która powoduje uruchamianie radia co z kolei wskazuje na problemy ze stacyjką.

Masz możliwość zrobienia skanu, najlepiej VCDSem w angielskiej wersji językowej?

jak by latała ramka z zapłonem to też by się climatronic uruchamiał. Bardziej coś z bramką lub samym radiem  

W dniu 27.10.2024 o 18:18, pab567 napisał(a):

Nie mam możliwości zrobienia skanu a problem jest denerwujący.

W dniu 27.10.2024 o 19:27, rrobert napisał(a):

jak by latała ramka z zapłonem to też by się climatronic uruchamiał. Bardziej coś z bramką lub samym radiem

Z radiem tym w schowku czy z ekranem? 

Już mi doradzcy z Aso powiedzieli żebym nie czytał różnych forów bo tu same głupoty się wypisuǰe i brneli w aktualizacje oprogramowania. Tylko po tej aktualizacji problem nadal występuje i nikt nie potrafi go rozwiązać...

W poście wyżej wrzuciłem link do nagranego filmu z problemem.

Edytowane przez zbyszek85 (wyświetl historię edycji)

W dniu 10.09.2024 o 10:40, Bomber85 napisał(a):

witam mam takie radio z takim softem i w schowku mam na jedna kartę sd, android auto mi działał na kablu z telefonami s21 android 14 i s9 android 11 i chyba była jakaś aktualizacja AA i teraz już telefon się nie łączy na żadnym kablu, kable zmieniałem na rożne i nowe i nic dalej to samo, AA odinstalowałem z telefonu i na nowo zainstalowałem też nie pomogło, macie jakiś pomysł albo wgrać nowy soft do radia tylko nie wiem skad pobrać i jak wgrać prosze o pomoc

20240906_200459.jpg

20240906_200504.jpg

Witam wgrałem ten soft co mi wysłałeś 480 i dalej jest to samo, wysłałem radio do serwisu żeby sprawdzili czy się u nich łączy z telefonami i radio jest sprawne łączy iphony i android, wiec chyba mam padnięte USB, czekam na powrót radia.

serwis był zdziwiony że ja ten soft wgrałem, bo podobno przy tym sofcie to radio powinno się ubić, więc nie wiem o co chodzi.

Cos im się popierdoliło...

W dniu 27.10.2024 o 21:01, zbyszek85 napisał(a):

Nie mam możliwości zrobienia skanu a problem jest denerwujący.

Z radiem tym w schowku czy z ekranem? 

Już mi doradzcy z Aso powiedzieli żebym nie czytał różnych forów bo tu same głupoty się wypisuǰe i brneli w aktualizacje oprogramowania. Tylko po tej aktualizacji problem nadal występuje i nikt nie potrafi go rozwiązać...

W poście wyżej wrzuciłem link do nagranego filmu z problemem.

Niestety, bez skanu to takie błądzenie we mgle. Zapraszam do Warszawy, aż tak daleko nie masz.