22Tomaszz Opublikowano 20 grudnia 2016 o 14:38 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 grudnia 2016 o 14:38 @LEMUR ile w końcu czekałeś? Kupa czasu minęła, a do mnie jeszcze nie dotarł. Dotarła za to świeczka do własnego skręcenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LEMUR Opublikowano 20 grudnia 2016 o 14:39 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 grudnia 2016 o 14:39 @scary planuje ten czarny środek wywalić (jak się da, a co się nie da jak się da) i albo pomaluje w kolorze, albo zostanie sama kura jak jest. @22Tomaszz jak napisałem post, od razu zamówiłem (od 24 listopad do 20 grudnia - na sam voucher, teraz wypadałoby się zdzwonić z salonem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milord Opublikowano 20 grudnia 2016 o 15:24 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 grudnia 2016 o 15:24 Może głupie pytanie, ale te znaczki czymś różnią się od tych które są na O3? Czy kupujecie jako bazę pod mody? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LEMUR Opublikowano 20 grudnia 2016 o 15:26 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 grudnia 2016 o 15:26 @Milord w sendo! To są dokładnie emblemy z O3 :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scary Opublikowano 20 grudnia 2016 o 17:48 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 grudnia 2016 o 17:48 3 godziny temu, LEMUR napisał: @scary planuje ten czarny środek wywalić (jak się da, a co się nie da jak się da) i albo pomaluje w kolorze, albo zostanie sama kura jak jest. Jego raczej niestety nie wywalisz bo jak dobrze pamiętam on jest połączony z podstawą z wypustkami więc kupić w puszce lakier z kodem twojego lakieru i to prysnąć na kolor lakieru, a co z kurą i obwódką to już twój wybór czy srebrny czy czarny według mnie lepiej czarny będzie wyglądał ale to moje zdanie Zrobić wizualizacje w PS i po sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LEMUR Opublikowano 20 grudnia 2016 o 17:51 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 grudnia 2016 o 17:51 @scary a tutaj masz bez "podkładu" kuraki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scary Opublikowano 20 grudnia 2016 o 17:57 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 grudnia 2016 o 17:57 No też fakt o tym nie pomyślałem no to będzie nawet łatwiej niż myślałem Najgorsza zabawa to niestety ale pozbyć się tego kleju spod znaczka + wypolerowanie okolic znaczka z rys które powstaną podczas zabawy z odrywaniem Ja akurat podgrzałem, kartą kredytową podważyłem z 2 stron na raz i delikatnie odrywałem - poszło w miarę szybko zarówno z przodu jak i z tyłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milord Opublikowano 20 grudnia 2016 o 18:03 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 grudnia 2016 o 18:03 Ja się zastanawiam czy na białej nie zrobić tak - to co jest teraz sredbrne zrobić na czarno a to co czarne zrobić na biało :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scary Opublikowano 20 grudnia 2016 o 18:10 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 grudnia 2016 o 18:10 4 minuty temu, Milord napisał: Ja się zastanawiam czy na białej nie zrobić tak - to co jest teraz sredbrne zrobić na czarno a to co czarne zrobić na biało :) Właśnie nie musisz się z białym męczyć tak jak @LEMUR napisał zrzucasz całą podstawę i przyklejasz obwódkę i kurę i po sprawie większość pewnie tak robi Ja akurat miałem łatwiej bo mam wszystko na czarno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
22Tomaszz Opublikowano 20 grudnia 2016 o 20:48 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 grudnia 2016 o 20:48 Jak już się znaczki zrobi to jaki macie pomysł na czarne literki Skoda Octavia z tyłu? Brać nowe, malować na aucie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ucho235 Opublikowano 20 grudnia 2016 o 20:55 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 grudnia 2016 o 20:55 Zdjąć i zostawić na pamiątkę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namo Opublikowano 20 grudnia 2016 o 20:55 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 grudnia 2016 o 20:55 Ja tęsknię za literkami na dupie. Kupię nówki, dam do malowania na czarny z brokatem jak na lusterkach i zobacze jak wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scary Opublikowano 20 grudnia 2016 o 20:59 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 grudnia 2016 o 20:59 @Namo jak chcesz to superskoda oferuje już pomalowane http://www.superskoda.com/Skoda/Emblems/Genuine-Skoda-Autoas-rear-emblem-´OCTAVIA´-MONTE-CARLO-black-version 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milord Opublikowano 20 grudnia 2016 o 21:01 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 grudnia 2016 o 21:01 @scary nie głupie to :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matys Opublikowano 20 grudnia 2016 o 21:01 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 grudnia 2016 o 21:01 (edytowane) @Namo na superskodzie są już ori pomalowane na czarny metalik jak nasze lusterka, niestety tylko napis OCTAVIA... ŚKODA trzeba robić we własnym zakresie... no i ta cena trochę z dupy, 100 za 1 napis - chociaż lakierowanie może wyjść podobnie :(http://www.superskoda.com/Skoda/Emblems/Genuine-Skoda-Autoas-rear-emblem-´OCTAVIA´-MONTE-CARLO-black-version@scary uprzedziłeś mnie ;) Edytowane 20 grudnia 2016 o 21:02 przez matys (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scary Opublikowano 20 grudnia 2016 o 21:04 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 grudnia 2016 o 21:04 2 minuty temu, matys napisał: @Namo na superskodzie są już ori pomalowane na czarny metalik jak nasze lusterka, niestety tylko napis OCTAVIA... ŚKODA trzeba robić we własnym zakresie... no i ta cena trochę z dupy, 100 za 1 napis - chociaż lakierowanie może wyjść podobnie :(http://www.superskoda.com/Skoda/Emblems/Genuine-Skoda-Autoas-rear-emblem-´OCTAVIA´-MONTE-CARLO-black-version Hehe byłem chwilę szybszy A co do Skody się mylisz bo też mają czarną wersję http://www.superskoda.com/Skoda/Emblems/Genuine-Skoda-Autoas-rear-emblem-´SKODA´-MONTE-CARLO-black-version Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matys Opublikowano 20 grudnia 2016 o 21:07 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 grudnia 2016 o 21:07 (edytowane) @scary zajebiście! szukałem ale nie znalazłem... 150zł za 2 znaczki pomalowane w ori kolor jak lusterko to się opyla, lakiernik mniej nie weźmie pewnie, stwierdzi że taki pierdoły to 150 albo nie robi. teraz sobie przypomniałem, że miałem od Ciebie albo od @LEMUR a brać napisy i oddać do lakiernika :D znajdz mi jeszcze znaczek VRS pomalowany na taki sam kolor MonteCarlo :D Edytowane 20 grudnia 2016 o 21:08 przez matys (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scary Opublikowano 20 grudnia 2016 o 21:08 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 grudnia 2016 o 21:08 @matys haha no rzeczywiście... a ja je dalej pewnie w aucie mam dla Ciebie kompletnie wyleciały mi z głowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
22Tomaszz Opublikowano 25 grudnia 2016 o 19:52 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 grudnia 2016 o 19:52 Dnia 20.12.2016 at 21:55, Namo napisał: Ja tęsknię za literkami na dupie. Kupię nówki, dam do malowania na czarny z brokatem jak na lusterkach i zobacze jak wyjdzie. W końcu i kupon dotarł do mnie :) Też chyba tak zrobię, że od razu zamówię wszystkie nowe literki, dam do pomalowanie całość. Prawdopodobnie dzięki temu literki będą na specjalnym szablonie i tylko trzeba będzie je we właściwym miejscu nalepić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
22Tomaszz Opublikowano 2 stycznia 2017 o 18:57 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 stycznia 2017 o 18:57 Dnia 23.11.2016 at 11:47, Namo napisał: Rozebrane emblematy. W jaki sposób to rozebrać? Kupiłem dzisiaj dwa emblematy w cenie jednego (dzięki Namo za info na forum o promocji, ze zniżką wyszło 70 zł) i przymierzam się do malowania na dwa kolory, czarny i race niebieski, ale najpierw muszę je rozebrać :) Dodatkowo zakupiłem napis "Skoda" (80 zł) na szablonie i też będę malował. Napis "Octavia" zamówię już czarny z superskoda (20 eur) albo kupię w Aso (90 zł) i wszystko razem dam do malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scary Opublikowano 2 stycznia 2017 o 19:39 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 stycznia 2017 o 19:39 40 minut temu, 22Tomaszz napisał: Dodatkowo zakupiłem napis "Skoda" (80 zł) na szablonie i też będę malował. Napis "Octavia" zamówię już czarny z superskoda (20 eur) albo kupię w Aso (90 zł) i wszystko razem dam do malowania. Skoda też jest w wersji czarnej na superskoda: http://www.superskoda.com/Skoda/Emblems/Genuine-Skoda-Autoas-rear-emblem-´SKODA´-MONTE-CARLO-black-version Żeby ci nie wyszedł trochę inny odcień czarnego przy malowaniu tylko, bo będziesz miał 2 napisy i każdy w innym odcieniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
22Tomaszz Opublikowano 3 stycznia 2017 o 18:58 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 stycznia 2017 o 18:58 (edytowane) W końcu udało mi się to rozebrać te znaczki, a w zasadzie to tylko jeden, bo piewszy się złamał trochę :) - nie było łatwo i nie da się tego zrobić bezinwazyjnie. Najpierw trzeba ściągnąć taśmę klejącą, to akurat idzie bez problemu, można zrolować palcem; później trzeba zdjąć pierścień i to da się dość łatwo zrobić palcami, chociaż w celu nie pomałamania zaczepów w czarnej części trzeba się wspomóc małym śrubokrętem - wypychać srebrne zaczepy na zewn; największy problem jest z kurą, podważanie na siłę i wyciągania zadziała, ale połamią się zaczepy zarówno w czarnej części (mniej ważne), jak i w kurze. Dlatego najlepiej już na początku wyłamać małym śrobokrętem zaczepy w czarnej części, wtedy kura wychodzi bardzo łatwo. Niestety kura nie trzyma się już czarnej części tak dobrze jak na początku, ponieważ zaczepy od kuraka nie są zblokowane zaczepami z czarnej części. Później trzeba to będzie albo skleić albo coś tam wpuścić co stwardnieje i przytrzyma zaczepy kuraka na miejscu. Z tego co patrzyłem to nawet po malowaniu nie powinno być z tym problemu; wygląda na to, że na tych rozebranych emblematach, co wrzucił @Namo , też te zaczepy z czarnej części są wyłamane; Poniżej mały tutorial ze zdjęciami: Pierwszy emblemat zdejmowany siłowo przez to lekko porysowany. Edytowane 3 stycznia 2017 o 19:04 przez 22Tomaszz (wyświetl historię edycji) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milord Opublikowano 7 stycznia 2017 o 22:59 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 stycznia 2017 o 22:59 W sprawie znaczków superskoda też może pomóc :) http://www.superskoda.com/Skoda/OCTAVIA-III/Octavia-III-original-Skoda-MONTE-CARLO-black-emblem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
22Tomaszz Opublikowano 8 stycznia 2017 o 13:05 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 stycznia 2017 o 13:05 Dnia 20.12.2016 at 22:01, matys napisał: @Namo na superskodzie są już ori pomalowane na czarny metalik jak nasze lusterka, niestety tylko napis OCTAVIA... ŚKODA trzeba robić we własnym zakresie... no i ta cena trochę z dupy, 100 za 1 napis - chociaż lakierowanie może wyjść podobnie :(http://www.superskoda.com/Skoda/Emblems/Genuine-Skoda-Autoas-rear-emblem-´OCTAVIA´-MONTE-CARLO-black-version@scary uprzedziłeś mnie ;) Tak tylko dla potomności to ceny na superskoda są bardzo dobre, przynajmniej w porównaniu do cen w PL w ASO. Znaczek SKODA w ASO PL to ok. 98 zł (na Superskoda 16 EUR czyli 70-80 zł) Znaczek OCTAVIA w ASO PL to ok. 89 zł (na Superskoda 20 EUR czyli 90-100 zł) Kupując oba znaczki wychodzi mniej więcej tak samo jak w PL (nawet z wysyłką i uwzględniając bandycki przelicznik jak się płaci PayPalem oraz rabat w PL ASO), a znaczki mamy już pomalowane i jeśli wierzyć opisowi to zrobione bardzo profi. Z tego też powodu znaczki wczoraj zamówiłem wraz z czarnymi lusterkami - jak przyjdą wrzucę foty i opiszę. Szczegóły zamieszczę w Garażu, jak w końcu zbiorę się i opiszę autko :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namo Opublikowano 8 stycznia 2017 o 13:57 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 stycznia 2017 o 13:57 Jest komplet Skoda Octavia Wyjdzie tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi