dzida Opublikowano 8 stycznia 2019 o 08:57 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 stycznia 2019 o 08:57 Witam Na szybko takie coś (zastanawiam się czy nie zamówić jednej z nich):https://www.aliexpress.com/item/ASTYO-Car-MQB-MIB-reversing-video-camera-rear-view-camera-With-motion-track-For-VW-Tiguan2017/32917491245.html lubhttps://www.aliexpress.com/item/MQB-Rear-view-Camera-with-tracking-line-Rear-View-Reverse-Camera-MQB-Tiguan-L-Touran-L/32918769574.html Nie wiem czy nie było by przesadą, ale zgranie kamery przedniej, tylnej i 2 tylnich bocznych (do podglądu przy cofaniu tyłem na sklepowych parkingach dla mojej squaw) można było by zrealizować przy pomocy splittera, np. takiegohttps://www.aliexpress.com/item/IR-control-4-Cameras-Video-Control-Car-Cameras-Image-Switch-Combiner-Box-For-Left-view-Right/32798672368.html kwestia tego jak by to wyglądało na 8" calowym panelu... pozdrJa myślę o zamontowaniu przedniej kamerki w zderzaki na potrzeby parkowania...Nie wiem czy bywały w opcji oryginalnie (raczej nie) ale mam chyba pomysł jak to rozwiązać Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlaa1370 Opublikowano 8 stycznia 2019 o 10:57 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 stycznia 2019 o 10:57 To może coś takiego ?https://s.click.aliexpress.com/e/bkPEL08pWysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-skaler- Opublikowano 8 stycznia 2019 o 18:09 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 stycznia 2019 o 18:09 Wszystko fajnie tylko czy da się wymusić wyświetlanie obrazu pomimo braku włączonego wstecznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pab567 Opublikowano 9 stycznia 2019 o 06:08 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 stycznia 2019 o 06:08 Nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzida Opublikowano 9 stycznia 2019 o 18:41 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 stycznia 2019 o 18:41 NieA kiedy radio załącza widok z kamery cofania? Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pab567 Opublikowano 9 stycznia 2019 o 18:43 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 stycznia 2019 o 18:43 Niech pomyslę... jak wrzucisz wsteczny? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzida Opublikowano 9 stycznia 2019 o 19:47 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 stycznia 2019 o 19:47 Niech pomyslę... jak wrzucisz wsteczny?Czyli... Niech pomyślę... musi być włącznik, uruchamiany dźwignią zmiany biegow/wybierakiem czy czymkolwiek innym... Do którego to włącznika można podpiąć równolegle zewnętrzny włącznik (w końcu jakieś kable muszą z niego wychodzić) ... Co powinno pozwolic uruchomić kamerę cofania...Dobrze myślę? Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pab567 Opublikowano 9 stycznia 2019 o 19:57 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 stycznia 2019 o 19:57 No nie do końca. To już nie są sygnały analogowe tylko wszystko leci po CAN. Czyli musiałbyś podłączyć jakiś emulator który będzie podawał do systemów auta ramki bi3gu wstecznego. I konia z rzędem temu kto z góry przewodzi co się wtedy będzie działo z systemami auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzida Opublikowano 9 stycznia 2019 o 20:11 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 stycznia 2019 o 20:11 4 minuty temu, pab567 napisał: No nie do końca. To już nie są sygnały analogowe tylko wszystko leci po CAN. Czyli musiałbyś podłączyć jakiś emulator który będzie podawał do systemów auta ramki bi3gu wstecznego. I konia z rzędem temu kto z góry przewodzi co się wtedy będzie działo z systemami auta. wg mnie nie do końca tak jak piszesz.... https://e-katalog.intercars.com.pl/#/produkty/3118142016300-6ZF008_621_321-O58750-przelacznik-przyciskowy.html to jest włącznik świateł cofania do O3 Funkcja przełączania: Zestyk zwierny Wg mnie jest to prosty włącznik wkręcany w obudowę skrzyni, który po naciśnięciu tego trzepienia we włączniku przez wewn. mechanizm w skrzyni zwiera 2 styki (bardzo łatwo to sprawdzić miernikiem). Jednym stykiem "płynie sygnał" CAN, który przepływa przez przełącznik i dociera do miejsca docelowego dopiero po zamknięciu obwodu przez ten jakże prosty włącznik mechaniczny. Jeżeli podłączymy inny dowolny włącznik równolegle do styków tego w skrzyni, to wg mnie na 99,9% zadziała identycznie czyli przełączy radio na tryb kamery bo będzie uważał że jest włączony wsteczny,,,, i zamierzam na wiosnę to sprawdzić... przełącznik nie jest drogi.... zaryzykuję.... jeżeli zadziała to dalej jest banalnie prosta i tania droga do tego żęby dorobić sobie np. przednią kamerę, przydatną do manewrowania.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pab567 Opublikowano 9 stycznia 2019 o 20:17 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 stycznia 2019 o 20:17 Oczywiście tak, jak piszesz, też powinno działać. Tylko musiałbyś pociągnąć kable od przełącznika do kabiny a to już jest na tyle daleko że mogą wchodzić różne dziwne zakłócenia. I dlatego ja wolę wpinać się w CAN niż równolegle do takiego przełącznika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzida Opublikowano 9 stycznia 2019 o 20:26 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 stycznia 2019 o 20:26 2 minuty temu, pab567 napisał: Oczywiście tak, jak piszesz, też powinno działać. Tylko musiałbyś pociągnąć kable od przełącznika do kabiny a to już jest na tyle daleko że mogą wchodzić różne dziwne zakłócenia. I dlatego ja wolę wpinać się w CAN niż równolegle do takiego przełącznika... miałęm rację: Tu widać schemat włącznika czyli totalnie absolutnie zwykły analogowy włącznik zwierny z poziomem elektroniki 0%. na 99,99% zadziałą każdy inny zwykły włącznik a te kable i tak idą już pewnie z kabiny.... więc jest szansa wpiąć się gdzieś bliżej... kwestia znalezienia gdzie idą przewody... żęby zminimalizować ryzyko o którym piszesz najtrudniejszą rzeczą jest znalezienie przebiegu przewodów.... ale wg mnie nie powinno nic się stać nawet jak się wepnę przy włączniku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Opublikowano 9 stycznia 2019 o 22:41 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 stycznia 2019 o 22:41 Przepraszam że nie na temat. A po co Ci kamera tył jak do tyłu nie jedziesz?? Rozumiem zastosowanie w jakimś busie gdzie np nie ma środkowego lusterka to mogło by się przydać. Ale w octavii?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siemi1 Opublikowano 10 stycznia 2019 o 00:07 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 stycznia 2019 o 00:07 Jak byś zaczął używać to potem bez jest dziwnie i mniej wygodnie...Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal Jankowski Opublikowano 11 stycznia 2019 o 09:07 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 stycznia 2019 o 09:07 Panowie, gdzie moge kupic wyjmaki do radia? Octavia 5E z 2018 nigdzie nie moge znalezc informacji jak one powinny wygladac, ma ktos zdjecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pab567 Opublikowano 11 stycznia 2019 o 09:12 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 stycznia 2019 o 09:12 OMG... allegro... szukasz słów "wyjmaki" i "skoda"... przykładowa aukcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal Jankowski Opublikowano 11 stycznia 2019 o 09:15 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 stycznia 2019 o 09:15 2 minuty temu, pab567 napisał: OMG... allegro... szukasz słów "wyjmaki" i "skoda"... przykładowa aukcja dzieki, trafilem oczywiscie na ta aukcje rowniez ale nie bylem pewien czy pasuja do tego radia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jokerpl Opublikowano 13 stycznia 2019 o 21:15 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 stycznia 2019 o 21:15 Znalazłem kamerę 5E5827566E (low), o której nikt nie pisał do tej pory w komplecie z wiązką. Brać taki zestaw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcq Opublikowano 13 stycznia 2019 o 22:40 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 stycznia 2019 o 22:40 Ostatnio zamontowałem to u @TomekBaran i jak bardzo nie potrzebujesz HIGH czyli skretnych linii i widoku szerokątnego to moim zdaniem spoko zestaw.Tu ostatnio padły wypowiedzi, że.. tylko high !1oneale ja tam się do końca z tym nie zgadzam. Oczywiście fajnie wrzucić high ale jednak ta wersja jest tańsza, a też robi co ma robić ;) W cenie można powiedzieć samej kamery HIGH masz ori kamere z wiązką gotową do montażu i pewnością że zadziała.. Z rzeczy dodatkowych juz tylko jak masz kombi to druga przelotka karbowana do klapy a jak wycieraczkę i sprysk podłączasz to kawałek wężyka i złączki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jokerpl Opublikowano 13 stycznia 2019 o 23:00 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 stycznia 2019 o 23:00 Jest nowa - nie będzie z tym kłopotów? Czy tylko high trzeba kupować używane - skalibrowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pab567 Opublikowano 14 stycznia 2019 o 04:50 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 stycznia 2019 o 04:50 Nie będzie problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gecon Opublikowano 14 stycznia 2019 o 05:02 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 stycznia 2019 o 05:02 Mam gdzieś chyba kamerę LOW od Touran, jak ktoś zainteresowany to mogę odsprzedać. Jak macie problemy z nowymi kamerami to wysyłać do mnie, ogarnę parametryzacji (nie vcp) pod każde auto jakie trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jokerpl Opublikowano 14 stycznia 2019 o 13:01 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 stycznia 2019 o 13:01 (edytowane) Czy mój Columbus MIB1 będzie pracował z kamerą high? Przy kodowaniu 19 Bajtu widziałem tylko opcję low? Edytowane 14 stycznia 2019 o 13:06 przez jokerpl (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pab567 Opublikowano 14 stycznia 2019 o 13:47 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 stycznia 2019 o 13:47 Będzie. A tak widziałeś dlatego że kamery high się nie koduje w kodowaniu modułu Columbusa - trzeba ją dodać w liscie instalacyjnej gateway'a a potem skonfigurować poprzez kodowanie i adaptacje w PDC (moduł 10) i adaptacje modułu 5F (infotainment). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkel123 Opublikowano 14 stycznia 2019 o 14:53 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 stycznia 2019 o 14:53 Ja sobie High bardzo cenię, mam skuter pod ścianą i dzięki opcji przyczepy moge bez problemu podjechać pod niego na kilka milimetrów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artoman Opublikowano 24 stycznia 2019 o 22:12 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 stycznia 2019 o 22:12 Witam, a co sądzicie o tym zestawie, czy to jest podróbka z wschodu? https://www.ebay.pl/itm/Neu-VW-Skoda-Rueckfahrkamera-Waschfunktion-5TA827566E-3V0827566A-5E5827566E-KA2-/282328078769 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi