Skocz do zawartości

Reklamy dla niezalogowanych
Zaloguj się, aby obserwować  
Rolek

octavia 3 Niskie napięcie ładowania akumulatora

Recommended Posts

Ostatnio padł mi akumulator po 3 latach. Prawdopodobnie cela któraś się wysypała i napięcie jest 10,5V.
Wymieniłem na nowy Varty i myślałem że to rozwiąże problem. Podkusiło mnie aby sprawdzić pobór na wyłączonym silniku i ładowanie.

Pobór na wyłączonym to 0,04A  czyli w normie.  Ładowanie trochę mnie niepokoi bo wynosi około 13V czasami 13,5V   wydaje mi się że jest za małe.

Śmigam dość krótkie odcinki do pracy mam 16km i tak dystans 2x dziennie pokonuje.   

Czy ktoś z Was może sprawdzić jaki ma prąd ładowania na jałowym bez obciążeń czyli bez włączonych świateł radia itp.
Interesują mnie benzyniaki bo w dieslu jest prawdopodobnie inny akumulator.  Moje auto to O3 2.0 TSI 220
 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Reklamy dla niezalogowanych

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przegląda tę stronę.

  • Kto jest online   8 użytkowników, 0 anonimowych, 4 gości (Zobacz pełną listę)


Reklamy dla niezalogowanych


×

Ważna informacja

Ta strona używa ciasteczek aby dawać najlepszą jakość korzystania ze społeczności Octavia.team