Zgredos Opublikowano 5 maja 2020 o 17:16 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 maja 2020 o 17:16 Odczyt jest prawidłowy jeżeli masz olej w płynie chłodzącym to jest uszkodzona chłodnica oleju z obudową filtro oleju w twoim wypadku lub uszczelka głowicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamel1 Opublikowano 5 maja 2020 o 17:18 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 maja 2020 o 17:18 Nie widze żeby był olej w zbiorniczku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgredos Opublikowano 5 maja 2020 o 19:18 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 maja 2020 o 19:18 Trzeba sprawdzić cisnieniowo układ wykonać test co2 lub wykonać procedure sprawdzenie chłodnicy spalin. A Może być również uszkodzony wodny intercooler zintegrowany z kolektorem ssącym 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Ha Opublikowano 6 maja 2020 o 01:59 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 maja 2020 o 01:59 Ja tez mialem cyrki z plynem chlodniczym i w koncu wymienialem upg. Wez moze sprubuj przejechac tak okolo ze 20 km dosc sportowo ( krec auto w miare wysoko- powyzej 2500 obrotow) jak skonczysz to otworz maske i sprawdz czy zbiornik plynu nie jest czasem od plynu chlodniczego, zwroc uwage najbardziej na laczenie zbiorniczka( tam jest taki rowek) Gdzie siedzisz w de? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamel1 Opublikowano 6 maja 2020 o 04:12 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 maja 2020 o 04:12 Przegoniłem Skode w drodze do pracy 22km autostradą i zbiorniczek suchy. Okolice Monachium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamel1 Opublikowano 3 października 2020 o 10:41 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 października 2020 o 10:41 Dopiero dzisiaj zobaczyłem gdzie cieknie. Przegoniłem Skode 230 i zobaczyłem małe kropelki w okolicy chłodnicy i to chłodnica jest nieszczelna. Wyciek nie jest jakiś duży, Robiąc około 50km na dzień w miesiąc schodzi od max do min. Wymieniać chłodnicy czy może nalać uszczelniacza z Liqui Moly? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgredos Opublikowano 3 października 2020 o 17:49 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 października 2020 o 17:49 Chłodnica do wymiany nie lej jakiegoś badzieiwa do układu potem same problemy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamel1 Opublikowano 4 października 2020 o 04:04 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 października 2020 o 04:04 Tak zrobie. Dzięki, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grizli Opublikowano 7 października 2020 o 22:27 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 października 2020 o 22:27 Dodam coś o czym chyba nikt tu nie wspomina. Przy takich przebiegach, ludzie inwestują pieniądze nawet dochodzi do remontów silnika i nic. W tych i nie tylko tych motorach, często pada chłodnica EGR i to ona odpowiada za te objawy. Żadne pompy wody ani korki od zbiorniczka. Szukać tam gdzie czesto jest przyczyna a nie wymieniać pół samochodu na chybił trafil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Siwiński Opublikowano 1 sierpnia 2022 o 12:26 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 sierpnia 2022 o 12:26 Witam octavia184 ps 4x4 2018rok przy dużych prędkościach ubywa momentalnie płyn chłodniczy auto ma 95tys przebiegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramiarz Opublikowano 9 listopada 2024 o 18:00 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2024 o 18:00 Witam Panowie, pod koniec sierpnia zakupiłem octavie 3 rs 2.0 184km cupa z 3 tygodnie po zakupie zaczęły się pojawiać ubytki w płynie, i temperatura nie dochodzila do 90° no chyba ze mocniej przycisnalem to dobiła do 90°,średnio na tydzień pojawiała się kontrolka o zbyt małym poziomie plynu w zbiorniczku, zrobilem test co2 w układzie i niby nic nie wykazał, zaprowadzilem do mechanika i wymienil chłodnice egr odebrałem samochód i znów to samo, za jakiś czas wymieniłem wodny intercooler co nie jest tanim zakupem i nadal to samo, myślicie ze to jednak może być upg czy może coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejkown Opublikowano 7 stycznia 2025 o 12:07 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 stycznia 2025 o 12:07 @ramiarz udało Ci się rozwiązać problem? Borykam się z podobnym problemem i nadal płynu ubywa. Wymieniłem już chłodnicę oleju, pompę płynu chłodniczego. Mechanik twierdzi, że sprawdził kolektor dolotowy i chłodnicę EGR i według niego jest OK. A płyn jak ubywał tak ubywa. Test na CO2 też wykonałem i nie wskazuje na to żeby UPG była uszkodzona. Zaczyna to być irytujące. W dniu 9.11.2024 o 19:00, ramiarz napisał(a): Witam Panowie, pod koniec sierpnia zakupiłem octavie 3 rs 2.0 184km cupa z 3 tygodnie po zakupie zaczęły się pojawiać ubytki w płynie, i temperatura nie dochodzila do 90° no chyba ze mocniej przycisnalem to dobiła do 90°,średnio na tydzień pojawiała się kontrolka o zbyt małym poziomie plynu w zbiorniczku, zrobilem test co2 w układzie i niby nic nie wykazał, zaprowadzilem do mechanika i wymienil chłodnice egr odebrałem samochód i znów to samo, za jakiś czas wymieniłem wodny intercooler co nie jest tanim zakupem i nadal to samo, myślicie ze to jednak może być upg czy może coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramiarz Opublikowano 7 stycznia 2025 o 13:41 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 stycznia 2025 o 13:41 Tak udało mi się uporać się z problemem, mechanik wymienił termostat i pompę wody z całym rozrządem i jest teraz dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi