Jump to content

Asystent długich świateł

1324354

Recommended Posts

Właśnie zamówiłem Lusterko o oznaczeniu
7E0 857 511D SMA. Jak przyjdzie będzie 2 podejście do tematu. ( Tamte nie działało jak miało ,a może to problem kodowania ? zobaczymy co będzie z nowym :) )
Pozdrawiam.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Ja kupiłem lusterko od kolegi Bandini, zamontowałem do superba III, na początku miałem problemy bo w złym miejscu wpielismy się do magistrali i sypało błędami z różnych sterownikow.

Później zrobiliśmy wszystko tak jak opisał Bandini i lusterko pięknie śmiga. 

W dniu 4.03.2023 o 20:26, Mefju napisał(a):

Ja kupiłem lusterko od kolegi Bandini, zamontowałem do superba III, na początku miałem problemy bo w złym miejscu wpielismy się do magistrali i sypało błędami z różnych sterownikow.

Później zrobiliśmy wszystko tak jak opisał Bandini i lusterko pięknie śmiga. 

Masz moze kodwanie lusterka całego bloku 20 lub jakieś zdjecia jak one było ustawione ? Albo dałbyś rade VCDS je zgrać ?

W dniu 5.03.2023 o 10:04, Mefju napisał(a):

Czekam na nowego vcdsa, jak przyjdzie i znajdę pol godziny to Ci wyślę. 

Fajnie by było czekam na odpowiedź 😄 A ogólnie ustawiałeś kąt szyby albo coś czy tylko wpiecie do magistrali i podstawowe kodowanie czyli dodanie lusterka ?

W dniu 5.03.2023 o 10:06, 1324354 napisał(a):

A ogólnie ustawiałeś kąt szyby

kąt szyby wyszukał mi Bandini, bo lusterko było kodowane wcześniej w Octavii III a jak już wspomniałem montowałem je do Superba III. 

Kodowania nie ruszałem (oprócz kąta szyby) dodałem tylko w gateway i później musiałem pogrzebać w adaptacjach gdyż w moim roczniku nie ma już możliwości zmiany bitów w BCM. 

montowałem takie lusterko z kamerą od HBA u siebie w leonie 5F i też miałem taki problem, że nie wykrywało pojazdów i za późno się wyłączały światła długie - winnym okazała się uszkodzona kamera w lusterku - po wymianie na inną wszystko zaczęło działać jak należy 🙂

dodam, że montowałem lusterko z kamerą o nr 3G0857511AE - bezramkowe świetnie się prezentuje 😉

W dniu 8.03.2023 o 18:30, przebiegly napisał(a):

Te lusterka 7E będą mieć inne oprogramowanie zapewne i nie będą się komunikować w pełni z modułami w octaviach. 3g0 albo 5g0 potrzeba

7E0857511D A ja takie lusterko zamówiłem 😕 nawet nie montować sprzedawać ? 

W leonie 5f działa, więc i w octavii iii będzie działać 😁 ostatnio dorwałem drugie za 5stówek i zamontowałem w ibizie 6f dziewczyny - tam również działa 💪

Edited by przebiegly (see edit history)

Te co wyslalem w linku tez bedzie działac ?

Tylko uważaj na nie, bo te z cienką ramką też potrafią czasem robić problemy. Ja bym na twoim miejscu szukał tylko bez ramokowych. Budżet niestety większy.
Mogłeś brać ode mnie już rok temu i dawno byś się cieszył, a tak kolega z Superb - a ciszy michę

W dniu 8.03.2023 o 21:24, Bandini napisał(a):

Tylko uważaj na nie, bo te z cienką ramką też potrafią czasem robić problemy. Ja bym na twoim miejscu szukał tylko bez ramokowych. Budżet niestety większy.
Mogłeś brać ode mnie już rok temu i dawno byś się cieszył, a tak kolega z Superb - a ciszy michę emoji6.png

Wiem właśnie 😕 niestety muszę szukać 😕 myślisz ze to co wysłałem wyżej ktore kupiłem będzie dobre czy nie będzie się dogadywać ?

Sprawdzić nie zaszkodzi aczkolwiek ja przerabiałem jakieś lusterko 7e na początku i o ile można było sterownik dodać i go konfigurować to niestety pokazywał błąd komunikacji ze sterownikiem centralnej elektryki itp przez co nie sterował światłami...niestety ale transporter czy caddy mają inne moduły i inaczej "gadają" ze sobą. Zapewne wygrywając innego softa wszystko by działało ale to trzeba mieć sprzęt  do tego 😁

• Namo changed the title to Asystent długich świateł