Szcz3p4n Opublikowano 28 października 2023 o 08:07 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 października 2023 o 08:07 Koledzy podrzućcie jak zakodować performance monitor?? Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beniu55 Opublikowano 28 października 2023 o 14:30 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 października 2023 o 14:30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pab567 Opublikowano 28 października 2023 o 15:24 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 października 2023 o 15:24 Performance Monitor jest aktywowany kodami FEC/SWaP, nie zrobisz tego VCDSem, trzeba jednostkę zhackowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szcz3p4n Opublikowano 1 listopada 2023 o 17:03 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 listopada 2023 o 17:03 Performance Monitor jest aktywowany kodami FEC/SWaP, nie zrobisz tego VCDSem, trzeba jednostkę zhackowac.Ok dziękuję że informacje A powoedzcie mi czy takie kodowanie można uzyskać za pomocą vcds'a??*Opuszczanie oraz domykanie szyby przy otwieraniu i zamykaniu drzwi (kierowcy i pasażera) Drzwi teraz zamykają się delikatnie.Lower window when driver door is opened*ENABLED* / DISABLEDLower window when front passengerdoor is opened*ENABLED* / DISABLEDMożna zakodować również tylne szyby razem x4" Szyba opadnie nieco po otwarciu drzwi i podniesie się po zamknięciu, aby zmniejszyć opór ciśnienia powietrza we wnętrzu samochodu.Kodowanie wykonane przez aplikacje Carista 5.1 b3 i Car Scanner Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Langusta Opublikowano 1 listopada 2023 o 17:14 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 listopada 2023 o 17:14 Tak, można włączyć tą funkcję przez kodowanie VCDS_em Oraz przez Car Scanner i Carista Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szcz3p4n Opublikowano 1 listopada 2023 o 17:26 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 listopada 2023 o 17:26 A masz może kodowanie do vcds'a?? Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Langusta Opublikowano 2 listopada 2023 o 08:52 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 listopada 2023 o 08:52 W dniu 1.11.2023 o 18:26, Szcz3p4n napisał(a): A masz może kodowanie do vcds'a?? Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Proszę kodowanie, jeszcze wiele innych przydatnych funkcji https://youtu.be/GlsD-N9XpQc?si=IH09SgcHslNfqMCK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamjaw Opublikowano 7 listopada 2023 o 09:40 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2023 o 09:40 Witam, potrzebuje zakodować w swojej kurze doświetlanie zakrętów oraz wywalić informacje o zmianie oleju/serwisie i w związku z tym chciałem kupić vcds od naszych wschodnich sąsiadów z chin 🙂 Możecie coś sprawdzonego polecić z ali ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
H5an3 Opublikowano 8 grudnia 2023 o 15:16 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 grudnia 2023 o 15:16 Cześć, Czy ma ktoś sprawdzonego sprzedawcę vcds - kabel i program? Może być olx, może być ali, byle coś sprawdzonego. Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1324354 Opublikowano 1 lutego 2024 o 19:30 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 lutego 2024 o 19:30 W dniu 11.05.2019 o 21:57, Mefju napisał(a): panowie nie mogę zakodować powrotu wycieraczek po wyłączeniu zapłonu, daję na "no active" tak jak w sprawdzonych kodowaniach, sterownik przyjmuje kodowanie , ale dalej jest to samo, że wycieraczki stają w połowie szyby... ktoś coś? Czy ktoś to zrobił i mu działa u mnie w MY14 nie działa też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mefju Opublikowano 1 lutego 2024 o 19:34 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 lutego 2024 o 19:34 W dniu 1.02.2024 o 20:30, 1324354 napisał(a): Czy ktoś to zrobił i mu działa u mnie w MY14 nie działa też Mi w Octavii działało a w superbie nie chce . Mimo że wszystko zrobione jak trzeba 😕 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1324354 Opublikowano 1 lutego 2024 o 19:38 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 lutego 2024 o 19:38 W dniu 1.02.2024 o 20:34, Mefju napisał(a): Mi w Octavii działało a w superbie nie chce . Mimo że wszystko zrobione jak trzeba 😕 Może jeszcze coś blokuje te kodowanie bo to nie możliwe że to może nie działać :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PioMi Opublikowano 22 maja 2024 o 08:41 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 maja 2024 o 08:41 Cześć. Chciałbym się podzielić z Wami moimi spostrzeżeniami na temat jednej z adaptacji a mianowicie dot. stylu jazdy...to ta zmiana reakcji przepustnicy. Jako, że zacząłem dopiero swoja przygodę z grupą VAG w postaci Octavii 3 FL, "cały czas się uczę". A więc tak, chyba w tym dziale przeczytałem o tej adaptacji i postanowiłem ją wykonać. A i owszem wszystko zadziałało zgodnie z opisem w dziale "tylko sprawdzone kodowania" Odczucia - umiarkowane, i tu sądzę, że wynikają z braku mojego doświadczenia w autach VAG. Jak bardzo się zdziwiłem, gdy przy tym ustawieniu zerknąłem na średnie spalanie i z poziomu ok 6l/100km ujrzałem ponad 8. No cóż nastąpił powrót do poprzednich ustawień. Tak wiem, coś kosztem czegoś, ale postanowiłem się z Wami podzielić tą informacją. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PioMi Opublikowano 17 czerwca 2024 o 07:02 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 czerwca 2024 o 07:02 Pytanie jest takie, czy jak nie mam na liście parametrów tych dwóch: Opublikowano 3 października 2018 o 02:33 *Tryb serwisowy przednich wycieraczek. Tryb serwisowy przednich wycieraczek włączany z pozycji radia. domyślnie opcja w radiu odznaczona kiedy zaznaczymy wycieraczki robią ruch w kierunku pionowym i tak pozostają. 9 centralna elektryka Adaptacja IDE01268-ENG126573 -Frontwischer_Serviceposition zmieniamy na aktywne. IDE01268-ENG116615- Menuesteuerung Frontwischer zmieniamy na aktywne. *Aby wycieraczka przednia wracała do pozycji zero po wyłączeniu zapłonu. Centralna elektryka Kod 31347 Adaptacja Windshield wiper-Wischer stop bei KL15 aus było active zmieniamy na no active. odpowiedzialnych za tryb serwisowy przednich wycieraczek, to znaczy, że nie można u mnie tego zakodować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamiX Opublikowano 23 czerwca 2024 o 10:32 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 czerwca 2024 o 10:32 W dniu 17.06.2024 o 09:02, PioMi napisał(a): Pytanie jest takie, czy jak nie mam na liście parametrów tych dwóch: Opublikowano 3 października 2018 o 02:33 *Tryb serwisowy przednich wycieraczek. Tryb serwisowy przednich wycieraczek włączany z pozycji radia. domyślnie opcja w radiu odznaczona kiedy zaznaczymy wycieraczki robią ruch w kierunku pionowym i tak pozostają. 9 centralna elektryka Adaptacja IDE01268-ENG126573 -Frontwischer_Serviceposition zmieniamy na aktywne. IDE01268-ENG116615- Menuesteuerung Frontwischer zmieniamy na aktywne. *Aby wycieraczka przednia wracała do pozycji zero po wyłączeniu zapłonu. Centralna elektryka Kod 31347 Adaptacja Windshield wiper-Wischer stop bei KL15 aus było active zmieniamy na no active. odpowiedzialnych za tryb serwisowy przednich wycieraczek, to znaczy, że nie można u mnie tego zakodować? Wydaje mi się, że to było już w tym wątku i niektóre po prostu tego nie mają. Też chciałem to zrobić kiedyś i też nie mam, ale można włączyć blokowanie wycieraczek przy otwartej masce (tak zatrzymają się od razu po pociągnięciu za dźwignie), aczkolwiek osobiście wolę tryb serwisowy z manetki 🙃 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PioMi Opublikowano 23 czerwca 2024 o 18:29 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 czerwca 2024 o 18:29 Temat rozwiązany. Tak jest jak się nie wie jak włączyć ten tryb serwisowy. 🤣 Najpierw zacząłem szukać jak go włączyć a okazało się, że jest włączony. 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilJ2001 Opublikowano 11 sierpnia 2024 o 03:59 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 sierpnia 2024 o 03:59 Jest ktoś z Krakowa i zajmuje się kodowaniem może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pab567 Opublikowano 11 sierpnia 2024 o 19:06 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 sierpnia 2024 o 19:06 Szukaj firmy eldar z Kalwarii Zebrzydowskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavric Opublikowano 22 września 2024 o 20:51 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 września 2024 o 20:51 Czy jest możliwość wyłączenia opcji sugerowania zmiany biegu w trybie manualnym dla DQ381 zmianą kodowania VCDS'em? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Langusta Opublikowano 18 listopada 2024 o 13:09 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 listopada 2024 o 13:09 perzyk Opublikowano 17 listopada 2024 o 21:23 Cześć wszystkim, Mam pytanie odnoście kodowania jasności przednich świateł DRL - zmuszony byłem wymieniać listwę led w jednym reflektorze i teraz jeden świeci trochę mocniej a drugi słabiej. Kombinuję żeby może dopasować to poprzez regulację natężenia. mefulolo Opublikowano 17 listopada 2024 o 04:00 W dniu 2.10.2018 o 02:10, Langusta napisał(a): *Mrugnięcia długimi i halogenami Jeśli mamy aktywną funkcję doświetlania zakrętów to ustawiamy to 12NL LB45 C12 Lichthupe general 13NL RB5 C13 Lichthupe ggeneral sprawdzamy jeszcze czy jest ustawiona jasność swiecenia dla wyżej podanych kanałów. 12NL...CD ustawiamy wartość 100 13NL...CD ustawiamy wartość 100 teraz na wyłączonym zapłonie mrugają halogeny i słychać pracujące przesłony ( xenon ) po włączeniu zapłomu mruganie "długimi plus halogenami *Line Assist dla MY2018 z kamerą AL STG 17 > Codierung > Byte 4 > Bit 6 - aktivieren ("Spurhalteassistent/Lane Assist aktivieren") STG 17 > Codierung > Byte 11 > Bit 1 - aktivieren ("Spurhalteassistent/Lane Assist Information BAP verbaut aktivieren") STG A5 > Codierung > Byte 16 > Bit 7 - aktivieren STG A5 > Codierung > Byte 00 > Bit 0 - aktivieren STG A5 (Front-/Vorfeldkamera) auswählen STG A5 Adaptacja Zugriffscode 20103 eingeben -umcodiert (Personalisierung BAP) (BAP personalization,not activated ) von aktiviert auf nicht aktiviert -umcodiert (Warnungsintensität Spurhalteassistent)(Warning intensity; lane depart. warning,Medium > from menu) von Mittel auf Auswahl über Menü - status włączenia HCA - wybór przez Menu STG F5 -umcodiert (ADP-(49)-Car_Function_List_BAP_Gen2-LDW_HCA_0x19) von nicht aktiviert auf aktiviert -umcodiert (ADP-(21)-Car_Function_Adaptations_Gen2-menu_display_Lane_Departure_Warning) von nicht aktiviert auf aktiviert -umcodiert (ADP-(23)-Car_Function_Adaptations_Gen2-menu_display_Lane_Departure_Warning_over_threshold_high) von nicht aktiviert auf aktiviert STG 44 > Codierung > Byte 3 > Bit 4 - aktivieren ("Spurhalteassistent HCA verbaut") - u mnie był już aktywny STG 44 > Codierung > Byte 3 > Bit 0 - aktivieren STG 10 - Park Assist > kodowanie > Byte 03 > Bit 5 - aktywny Kasowanie błędów i reset radia standardowo. Włączanie wszystkich opcji w menu *Dostosowanie aktywnego dyferencjału XDS Wybierz sterownik 03 (Elektronika hamulców) Dostęp bezpieczeństwa (40168/20103) Adaptacje Wybierz - Extended electronic differential lock Wybierz jedną z opcji: - Standard (domyślnie) - Central - Not activated - Weak - Strong *Aktywacja/Dezaktywacja świateł dziennych w Menu Infotaniment Radia Sterowniki Centralny Układ Elektroniczny 09 dostęp bezpieczeństwa podajemy login 31347 klikamy Adaptacja w zakładce Aussenlicht_Front wyszukujemy Tagfahrlicht Aktivierung durch BAP oder.... zaznaczamy Aktywne w ustawieniach oświetlenia radia pojawia się pozycja "Światła do jazdy w dzień" Rozwiń Orientujecie się jaka cena mniej więcej aktywacji Line Asiste? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perzyk Opublikowano 18 listopada 2024 o 17:10 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 listopada 2024 o 17:10 Ponawiam pytanie pytanie odnoście kodowania jasności przednich świateł DRL - zmuszony byłem wymieniać listwę led w jednym reflektorze i teraz jeden świeci trochę mocniej a drugi słabiej. Kombinuję żeby może dopasować to poprzez regulację natężenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mefju Opublikowano 20 listopada 2024 o 14:11 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 listopada 2024 o 14:11 (edytowane) Panowie pomóżcie proszę, to forum to chyba najwieksza kopalnia wiedzy na temat skody w necie i kodowań w VCDS/OBD eleven . Kupiłem Scale 2021 r dla żony, nie ma tam opcji w memu radia opening & closing ... MIB3 Bolero (MEN3_EU_SK370_P0393L) W Octavii cos takiego miałem w Superbie też mam. Edytowane 20 listopada 2024 o 14:12 przez Mefju (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pab567 Opublikowano 20 listopada 2024 o 14:21 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 listopada 2024 o 14:21 Jak masz VCDS to wrzuć mapę adaptacji z 5F. Tylko z angielskiego VCDS pls a nie z polskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mefju Opublikowano 20 listopada 2024 o 15:34 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 listopada 2024 o 15:34 A da się to zrobić obd eleven bo mój vcds coś nie ogarnia tego auta v22.10 Wygląda na to że mam stary software. Niby powinny być update'y online a tu nic. ( Aktywna usługa skoda connect) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pab567 Opublikowano 20 listopada 2024 o 16:32 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 listopada 2024 o 16:32 Tak, OBD Eleven backup z jednostki 5F zawierający kodowanie i adaptacje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi