Enriquez Opublikowano 9 stycznia 2017 o 21:20 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 stycznia 2017 o 21:20 Zobacz po tygodniu jak Ci się rozjedzie prawe lusterko od ustawień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolek Opublikowano 10 stycznia 2017 o 10:43 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 stycznia 2017 o 10:43 15 godzin temu, mcq napisał: Wiec jesli chodzi o Coming Home w MY16 bez czujnika zmierzchu wystarczą zmiany w adaptacjach. Pojawia się opcja CH w menu ustawień oświetlenia wiec to kolejne kodowanie ktore mozna wrzucać jak ktos już dorwie kabelek ;) A pamietam jak w Fiacie Panda ponad 10 lat temu mialem to fabrycznie ;) Zostawiłem narazie na mijania bo wrzucilem opcję podłączenia zewnętrznych świateł do "interior light" Wybrałem halogeny i tyl. Opcja w nocy jest nawet ciekawa bo halogeny i ledy z tylu rozjasniaja i sciemniaja sie powoli tak jak lampki wewnątrz :) Z przodu kałuze podświetla wyśmienicie :D Szkoda, że bedzie to dzialalo tez w dzień :> Zobaczymy jutro czy bedzie to mnie denerwowało :) Jednak mysle ze zostawie tą konfiguracje. Bedzie to dla mnie to czego potrzebowałem, info że zamknałem auto bo kierunki nie zawsze zauważam. Sygnalizacja zamkniecia w moim przypadku bez alarmu, tak na klaksonie jest za głośna. Jak się podchodzi z tyłu to ok, ale z przodu choć krótki to jednak klakson :> Tutaj wszystko ładnie pieknie ale potrzebował bym schemat jak zakodować żeby zamiast zenonów włączały się tylko dolne halogeny jak u kolegi. Na tej Niemieckiej stronie nie mogę ogarnąć tak mi to google tłumaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scary Opublikowano 10 stycznia 2017 o 11:12 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 stycznia 2017 o 11:12 @Rolek chodzi ci o to: http://www.briskoda.net/forums/topic/299424-octavia-iii-vcds-adaptations-tried-and-tested/#entry3569163 ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolek Opublikowano 10 stycznia 2017 o 11:17 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 stycznia 2017 o 11:17 tylko to chyba wyłącza drogowe i ledy tylko świecą. A ja chcę zaswiecić halogeny tylko :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scary Opublikowano 10 stycznia 2017 o 18:51 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 stycznia 2017 o 18:51 @Rolek nie to zaświeca halogeny właśnie - mam to zrobione u siebie że przy CH/LH zaświęcają sie halogeny zamiast xenonów... oprócz tego święcą mi DRL jeszcze Poza tym chciałeś chyba pisać o światłach mijania a nie drogowych? Ta część odpowiada za ich wyłączenie: Cytat To turn off the dipped beams for CH/LH: Change the following channels: (8)-Leuchte6ABL LC5-Lichtfunktion C 6 from Coming Home oder Leaving Home aktiv to not active (8)-Leuchte7ABL RB1-Lichtfunktion C 7 from Coming Home oder Leaving Home aktiv to not active Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shaarky Opublikowano 10 stycznia 2017 o 19:27 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 stycznia 2017 o 19:27 @mcq jak zakodowałeś to sciemnianie led tył przy CH/LHWytapane na szybko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcq Opublikowano 10 stycznia 2017 o 20:01 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 stycznia 2017 o 20:01 To co zakodowałem i widać na filmie nie ma nic wspolnego w kodowaniu z CH/LH.Poprostu do poszczegolnych lamp dodalem funkcje oswietlenia wewnętrznego stąd efekt sciemniania.W przypadku O3 bez xenonow i z ledami z tylu to lampyLeuchte12NL LB45 lewy przód przeciwmgłowyLeuchte13NL RB5 prawy przód przeciwmgłowy Leuchte23SL HLC10 - lewa lampa tyłLeuchte24SL HRA65 - prawa lampa tyłW przypadku RS przeciwmgielne przód pewnie beda inne a w przypadku zwyklych lamp z tylu trzeba jeszcze poszukac jak jest oznaczona wewnetrzna strona lampy by swieciła sie cała. Sprawdzić tylko musze czy sa wolne funkcje dla poświetlenia rejestracji z tylu... to bedzie bodajże Leuchte25KZL HA59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastersebo Opublikowano 11 stycznia 2017 o 12:22 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 stycznia 2017 o 12:22 Takie pytanie: obdeleven pro czy VCDS Micro-CAN? Aktualnie mam chińczyka z VCDS 15.7 i jest OK ale już stary się robi i też pirat a tego nie lubię. Możliwości VCDS-a znam. Wersja z Mico-CAN ma ponoć takie ograniczenia: Cytat Interface Micro-CAN (w przeciwieństwie do urządzeń z profesjonalnej serii HEX) posiada pewne ograniczenia funkcjonlane. Oto zaawansowane funkcje programu VCDS, które są nieaktywne podczas korzystania z programu przy pomocy urządzenia Micro-CAN: - Tryb "Turbo" - funkcja opisana w instrukcji obsługi na stronie 14. - Kasowanie kodów ze wszystkich sterowników jednym przyciskiem - funkcja opisana w instrukcji na stronie 46. - Aktywacja i dezaktywacja trybu transportu - instrukcja, strona 50. - Diagnostyka optycznej magistrali danych - instrukcja, strona 53. obdeleven to taka bardziej zabawka czy zrobi się tym jakieś kodowanie lcode, adaptacje itp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enriquez Opublikowano 12 stycznia 2017 o 13:21 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 stycznia 2017 o 13:21 Ja mam obok innych sprzętów również microCAN. Jak dla mnie wystarczający. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastersebo Opublikowano 12 stycznia 2017 o 13:27 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 stycznia 2017 o 13:27 Ty masz go chyba też oryginał? Rozumiem, że większość modów robisz nim i cały czas można aktualizować sobie VCDS jak wychodzi nowa wersja? Pytam, bo chyba zainwestuję w VCDS microCAN z adeko. Jest teraz wyprzedaż i cena w końcu jest w miarę akceptowalna... http://vcds.pl/index.php?mod=sklep Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namo Opublikowano 12 stycznia 2017 o 13:27 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 stycznia 2017 o 13:27 Dnia 11.01.2017 at 13:22, sebkoch napisał: obdeleven pro Ja mam, fajne to, VCDSem (12.12.3) nie mogłem zakodować pokazywania poziomu wentylatora climy na AUTO a OBD11 zrobił to za 10 żetonów. Po tej operacji żetony skończyły mi się, zbieram teraz na włączenie wstecznych podczas otwartej klapy bagaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastersebo Opublikowano 12 stycznia 2017 o 13:30 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 stycznia 2017 o 13:30 Z tym akurat nie miałem problemów na chińczyku. A minusem obdeleven jednak, że dodatkowo trzeba płacić te żetony i koniec końcem przy częstej zabawie dojdziesz do ceny VCDS microCAN... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shaarky Opublikowano 12 stycznia 2017 o 18:59 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 stycznia 2017 o 18:59 Ja narazie wszystko co chciałem zrobiłem przez OBD11 :)Wytapane na szybko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzecho Opublikowano 12 stycznia 2017 o 20:53 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 stycznia 2017 o 20:53 w OBD11 można za darmo zdobywać żetony, trzeba tylko odpalać na chwile reklamy wyskakujące tam. A z tego co kumpel robił to i kodować można i wtedy jest to za darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enriquez Opublikowano 12 stycznia 2017 o 22:50 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 stycznia 2017 o 22:50 9 godzin temu, sebkoch napisał: Ty masz go chyba też oryginał? Rozumiem, że większość modów robisz nim i cały czas można aktualizować sobie VCDS jak wychodzi nowa wersja? Pytam, bo chyba zainwestuję w VCDS microCAN z adeko. Jest teraz wyprzedaż i cena w końcu jest w miarę akceptowalna... http://vcds.pl/index.php?mod=sklep Tak, mam oryginał. Jak go kupiłem był zdaje się w wersji 9 coś tam :) Ale na szczęście cały czas się uaktualnia za free i nie mam z nim problemu. Do tej pory połamał mi się przewód USB i musiałem zmienić. Z rzeczy upierdliwych są dwie: 1. Nie można wykasować na raz wszystkich błędów w samochodzie, trzeba jechać po kolei. 2. Nie obsługuje samochodów z dodatkową linią K - w przypadku popularnych modeli to nie problem. Używam go jako pierwsza linia ze względu na szybkość działania i w miarę aktualne opisy. Oczywiście nie zrobi się tym wszystkiego, więc mam też VCP+K-line - stety albo niestety abonament roczny 123 PLN. Tutaj jest to brzytwa i nie ma z tym interfejsem żartów. Można jak najbardziej uśmiercić sterownik (w przeciwieństwie do VCDS, gdzie nie ma takiej opcji). Mam też VASa 5054a i dwa rodzaje ODIS. Serwisowy i Engineering, oba offline aby rozkminić co i jak. To już niestety kobyły i jak wystarcza VCDS to sobie leżą i czekają na swoją kolejkę. Podsumowując, jak Ci przestanie wystarczać VCDS kupisz coś innego. Wszystko w ramach potrzeb i możliwości. Czasem nie warto inwestować, bo się z czegoś nie skorzysta nigdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrati Opublikowano 13 stycznia 2017 o 21:12 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 stycznia 2017 o 21:12 (edytowane) Czy ktoś z Wrocławia lub okolic ma OBDeleven i za opłatą włączyłby VIM i wyłączył START/STOP? :) Edytowane 13 stycznia 2017 o 21:12 przez wrati (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gecon Opublikowano 15 stycznia 2017 o 17:15 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 stycznia 2017 o 17:15 Za 90€ razem z przesyłka możesz mieć Vcds w wersji Pl z możliwością aktualizacji online Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastersebo Opublikowano 15 stycznia 2017 o 18:41 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 stycznia 2017 o 18:41 A za ok 200€ można mieć oryginał...Wysłane z mojego Nexus 5X przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scary Opublikowano 15 stycznia 2017 o 19:12 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 stycznia 2017 o 19:12 30 minut temu, sebkoch napisał: A za ok 200€ można mieć oryginał... Wysłane z mojego Nexus 5X przy użyciu Tapatalka Ale chodzi ci chyba o wersję ograniczoną do 3 lub 10 numerów VIN? a nie pełną wersję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastersebo Opublikowano 15 stycznia 2017 o 19:19 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 stycznia 2017 o 19:19 Kabel micro-CAN jest teraz po 899 zł... http://vcds.pl/index.php?mod=sklep&item=19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scary Opublikowano 15 stycznia 2017 o 19:28 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 stycznia 2017 o 19:28 A no tak zapomniałem o micro-CAN tyle że te kable lada chwila wylecą z dostępności, bo ROSS-TECH wszystkie wycofał już dość trochę temu ze sprzedaży... łącznie z wersją unlimited zwykłego HEX-V2... ostro promują teraz swój bezprzewodowy interfejs HEX-NET Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gecon Opublikowano 15 stycznia 2017 o 19:28 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 stycznia 2017 o 19:28 I tak ODIS bije na łeb zarówno Vcp jak i vcds Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enriquez Opublikowano 15 stycznia 2017 o 19:47 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 stycznia 2017 o 19:47 pod warunkiem że masz konto geko a tak to jest zwyczajnie do dupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastersebo Opublikowano 15 stycznia 2017 o 19:53 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 stycznia 2017 o 19:53 Ja biorę tego micro-Can, zawsze potem można go dobrze odsprzedać. Dołożyłem sobie led-y rejestracji od rapida i nie mogę ich zakodować moim chińczykiem 12.7 bo nie rozpoznaje czegoś w 09 central elec. i adaptacja jest niedostępna... W octavii MY15 nie było problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gecon Opublikowano 15 stycznia 2017 o 20:04 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 stycznia 2017 o 20:04 (edytowane) 17 minut temu, Enriquez napisał: pod warunkiem że masz konto geko a tak to jest zwyczajnie do dupy To kwestia przyzwyczajenia, jak dla mnie to jest właśnie na odwrót . Wersje (Odis S 3.1.3 i Odis E 7.1.3) które urzywam radzą sobie już całkiem niezłe pod względem szybkości. Odnosnie Geko to już niedługo będę miał dostęp na 4 marki i wtedy będzie full opcja. Edytowane 15 stycznia 2017 o 20:05 przez Szuli88 (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi