Sulej Opublikowano 18 kwietnia 2017 o 17:10 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 kwietnia 2017 o 17:10 Zamierzam doposarzyć mojego Scouta w kierownicę z łopatkami. Według informacji, które znalazłem operacja taka powinna być bezproblemowa. Autor postu pisze, że nawet kodowanie nie było potrzebne. Czy ktoś z Was ma doświadczenia z taką zamianą i może potwierdzić to co piszą na team-bhp.com? Dodatkowe pytanie to czy do Octavii mogę wstawić kierownicę z Superb'a (3V0419091M) przekładając przełączniki multifinkcyjne i listwę ozdobną z OIII? Dla dobra czytających będę wdzięczny za powstrzymanie się od komentarzy czy łopatki są potrzebne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulej Opublikowano 22 kwietnia 2017 o 08:28 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 kwietnia 2017 o 08:28 Kierownica jest. Spróbuję zamienić 1:1 na początek. Gdyby zadziałało to będę musiał przełożyć listwę ozdobną i sterowanie. Czy ktoś wie jak to zdemontować. Nie znalazłem tego ani w serwisówce ani na innych forach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enriquez Opublikowano 22 kwietnia 2017 o 11:55 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 kwietnia 2017 o 11:55 Podważasz czymś plastikowym i ciągniesz prostopadle do płaszczyzny kierownicy. Pamiętaj tylko, że podświetlenie łopatek będziesz miał białe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulej Opublikowano 22 kwietnia 2017 o 13:00 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 kwietnia 2017 o 13:00 Działa! Łopatki, sterowanie, wszystko ok i to bez kodowania. Listwę ozdobną też już umiem zdjąć. Okazuje się jednak, że jak fabrycznie nie ma lopatek przy kierownicy to to przy przełącznikach multifunkcji nie ma gniazd do ich podłączenia. Są tylko otwory na gniazda. Nie da rady przełożyć sterowania z O do Superb. Z tego co piszesz @Enriquez to chyba podświetlenie kierownicy w Superb jest białe, tak?! Wychodzi na to, że jak się chce mieć przyciski i podświetlenie jak w Octavii to kierownica też musi być z Octavii. Nie mniej jednak eksperyment wart był zachodu. A kierownicę mogę zwrócić :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enriquez Opublikowano 22 kwietnia 2017 o 15:33 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 kwietnia 2017 o 15:33 Założę się, że się da :) Też chcę swoją wymienić ale na ściętą z RS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
22Tomaszz Opublikowano 22 kwietnia 2017 o 17:51 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 kwietnia 2017 o 17:51 W Octavii przynajmniej od MY2017 również jest białe podświetlenie kierownicy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enriquez Opublikowano 22 kwietnia 2017 o 19:48 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 kwietnia 2017 o 19:48 A to nie wiedziałem. Zmiana in plus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcq Opublikowano 22 kwietnia 2017 o 19:49 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 kwietnia 2017 o 19:49 MY2016 również białe;)A mnie zastanowiło zdjęcie, czy dobrze widzę że była też zmiana funkcji przycisków? Na starej kierownicy Scout lewy skrajny przycisk nie jest od glosowego wybierania tylko od czego?Taptap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enriquez Opublikowano 22 kwietnia 2017 o 21:09 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 kwietnia 2017 o 21:09 Zmiana źródła. Radio-media itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcq Opublikowano 23 kwietnia 2017 o 08:20 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 kwietnia 2017 o 08:20 Jak@Sulej przełożył to rozumiem że miał pod tym przyciskiem cały czas to samo mimo nowej ikony.Mi bardzo brakuje tej funkcji.. Przydałby się taki przycisk zamiast nieaktywnego wybierania głosowało..@Enriquez VCDS i VGP pewnie w tym nie pomogą? Taptap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulej Opublikowano 23 kwietnia 2017 o 08:41 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 kwietnia 2017 o 08:41 @mcq Zdziwię, Cię ale nie. Przycisk wywierania głosowego w kierownicy z Superba działał zgodnie ze swoją funkcją. Wyświetlał się komunikat, że ta opcja jest nieobslugiwana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcq Opublikowano 23 kwietnia 2017 o 09:40 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 kwietnia 2017 o 09:40 W sumie mnie to nie dziwi ;) Taka sama sytuacja jest z przyciskiem Navi na ekranie podłączonym do jednostki bez Navi :> Taptap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enriquez Opublikowano 23 kwietnia 2017 o 20:21 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 kwietnia 2017 o 20:21 Wbrew pozorom w środku tych guzików jest jakiś mały mikroukład obsługujący to badziewie. Ja będę szukał dla siebie spłaszczonej kiery z RS albo Superba Sportline. W razie czego będę miał na handel swoją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulej Opublikowano 29 kwietnia 2017 o 21:31 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 kwietnia 2017 o 21:31 Aby zamknąć wątek informuję, że swap kiery z lopatkami od Octavii udał się bez problemów. BDW czy ktoś się orientuje jakie inne modele samochodów z grupy VAG mają takie same łopatki (np. GOLF 6,7)? Myślę nad przedluzkami ale ciężko znaleźć do Skody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milord Opublikowano 27 czerwca 2017 o 13:00 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 czerwca 2017 o 13:00 Nie chcę zakładać osobnego tematu a pytanie trochę w temacie. Czy jak kierownica jest już rozdłubana to można wymienić podświetlenie przycisków? Dużo dłubania z tym będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol Kudra Opublikowano 2 lipca 2017 o 12:31 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 lipca 2017 o 12:31 Nie wiecie czy łopatki można zdobyć jako oddzielny element czy wyłącznie z kierownicą? Na allegro patrzyłem ale nie ma nic takiego. Żałuję że sobie nie doposażyłem auta w tę opcję. W mojej OIII mam kierownicę sportową (spłaszczoną) i byłem przekonany że to zbędny buzer ale przy DSG chętnie bym z tego korzystał. Zresztą teraz korzystam z "manualnej" opcji przy DSG ale wygodniej było by z łopatek :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulej Opublikowano 2 lipca 2017 o 16:17 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 lipca 2017 o 16:17 Łopatki są częścią kierownicy. Nie da się dołożyć łopatek do kierownicy, która nie jest do tego dostosowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klimoch Opublikowano 13 października 2024 o 08:21 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 października 2024 o 08:21 Witam wszystkich. Czy łopatki działają gdy lewarek jest w pozycji D czy musi być przepchnięty w prawo na +/- ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandini Opublikowano 13 października 2024 o 08:29 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 października 2024 o 08:29 Działają w D, S, E. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi