Jump to content

O3 RS TSI Kombi

Jan_krk

Recommended Posts

Kupię O3 RS TSI w nadwoziu kombi. Biała/niebieska/czerwona lub czarna.

Przebieg do 100.000km. Polski salon, udokumentowana historia serwisów/napraw.

Rozsądnie bezwypadkowa z możliwie przyzwoitym wyposażeniem (fajnie, jakby był już na pokładzie MIB2).

Budżet - 80.000,- brutto

Pierwsza połowa według mojego prostego rozumowania jest od 01.01 do 30.06, a druga od 01.07 do 31.12.

Można powiedzieć, że od czerwca mamy MIB2.

Moim zdaniem sformułowanie, że nowszy system był w pierwszej połowie nie jest właściwe, bo przecież od stycznia do końca maja mamy starszy i wolniejszy system.

Rok ma 12 miesięcy i jak podzielimy go na pół do końca szóstego miesiąca czyli 30 czerwca jest pierwsza połowa. Inaczej nie będzie. No chyba, że w 2015 było 10 miesięcy wówczas czapki z głów i można powiedzieć na siłę iż 26.05 to druga połowa roku...

@Bandini MIB 2 Wchodził razem z rocznikiem modelowym MY16. Zamawiać można było od 26.05.2015 ale samochody przychodziły już w drugiej połowie roku. 

@Jan_krk Cena  80 tyś. Na MIB2 zdecydowanie za mała. Musisz się liczyć z wydatkiem około 95 tyś minimum. O3 RS TSI trzyma cenę.

Dzięki Panowie!
Tak myślałem, że nie da się tego ogarnąć w moim budżecie.
Pomijając fakt, że nowa taka jak ja chce kosztowała realnie około 105/107 to najtańsze na otomoto, ale nie kombi to okolice 85/87...

Zastanawiam się czy nie lepiej byłoby poszukać w CZ lub DE. 

Moja Octavka już powoli dogorywa i trzeba ją wymienić.

Myślałem, że z końcem leasingów ceny RSów też spadną trochę...