Namo Opublikowano 9 marca 2016 o 10:23 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 marca 2016 o 10:23 Fajnie jest w moim SJCAM, jak potrzeba ściągasz przez wifi na telefon ostatni filmik i formatujesz urządzenie żeby nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namo Opublikowano 9 marca 2016 o 10:26 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 marca 2016 o 10:26 @maro kup sobie na wakacje kamerkę sportową pod wodę. Poza wczasami trzymaj ją na uchwycie pod lusterkiem, nóż widelec może się kiedyś przydać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro Opublikowano 9 marca 2016 o 10:27 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 marca 2016 o 10:27 (edytowane) @Namo chyba w końcu trzeba będzie o tym pomyśleć, mam nadzieję że będę na modowaniu i zobaczę jak to u Was wygląda. W zasadzie zakodowane już chyba wszystko co chciałem to mam, jednak podjadę Wasze gęby zobaczyć i może jakieś nowe pomysły wpadną przy okazji Edytowane 9 marca 2016 o 10:30 przez maro (wyświetl historię edycji) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ucho235 Opublikowano 9 marca 2016 o 10:33 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 marca 2016 o 10:33 4 minuty temu, maro napisał: Ja czasem się zastanawiam nad rejestratorem, ale jakoś nie mogę się do końca przekonać i zdecydować. @maro jak dużo podróżujesz autem to wydaje mi się, że jednak warto... wiesz jacy ludzie są i jak jeżdzą... zawsze jest to dowód który pomoże Ci udowodnić, że nie była Twoja wina. Ewentualnie jak masz z GPS-em i policja Cię łapie i podają CI prędkość z dupy wziętą (a wiesz, że jechałeś zgodnie z przepisami ) to masz podstawy, żeby się nie zgodzić do przyjęcia mandatu... w sądzie będzie miał dowody, a co z tego wyjdzie .... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namo Opublikowano 9 marca 2016 o 10:35 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 marca 2016 o 10:35 Przed chwilą, ucho235 napisał: jak masz z GPS-em i policja Cię łapie i podają CI prędkość z dupy wziętą Nie koniecznie potrzebny jest GPS, biegły sądowy obliczy prędkość na podstawie szybkości mijanych obiektów, llinii na drodze, słupków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ucho235 Opublikowano 9 marca 2016 o 10:47 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 marca 2016 o 10:47 Nie jest konieczny, ale jak jest to jest:). Nie zawsze masz budynki, linie na drodze, a i ze słupkami różnie bywa :). Brat ostatnio kupił taki rejestrator i jest zadowolony KAMERA Rejestrator OVERMAX CAMROAD 6.1 GPS + 32GB (5988672831) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FakeRS Opublikowano 12 marca 2016 o 22:49 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 marca 2016 o 22:49 @Filo Znajomy ma taki Rejestrator i poleca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobinek86 Opublikowano 17 marca 2016 o 08:27 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 marca 2016 o 08:27 Dnia 7.12.2015 at 19:38, zyga_wr napisał: zasilanie z lampki podsufitki pociągnąć. cześć, Gdzie się podłączyć do lampki podsufitki, który z tych kabelków gubi zasilanie po wyłączeniu zapłonu? Wg mnie, jest tam napięcie cały czas i trzeba się podłączyć pod skrzynkę bezpieczników. Ktoś to robił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namo Opublikowano 17 marca 2016 o 08:33 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 marca 2016 o 08:33 Ja robiłem. Pociągnąłem kabel podsufitką, słupkiem kierowcy i do skrzynki bezpieczników. Tam znalazłem bezpiecznik który ma prąd w trakcie zapłonu. W podsufitce schowaną mam taką przetwornicę. Na Allegro kupiłem Bypass bezpiecznika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobinek86 Opublikowano 17 marca 2016 o 08:42 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 marca 2016 o 08:42 Super opcja z tym bypassem, chciałem ciąć kable, a co do przetwornicy to zastanawiam się schować w podsufitce ładowarkę USB. I rozumiem, że ze skrzynki bezpiecznikowej bierzemy tylko +, a masę z jakiejś śrubki przy lampce? Tylko kompletnie nie mogę dobrać się do lampki, próbowałem już ją zdemontować otworzyć na wszystkie sposoby i nie odpuszcza. Schowek na okulary tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namo Opublikowano 17 marca 2016 o 08:58 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 marca 2016 o 08:58 6 minut temu, bobinek86 napisał: ze skrzynki bezpiecznikowej bierzemy tylko +, a masę z jakiejś śrubki przy lampce? W podsufitce nie znalazłem fajnej śruby żeby się wpiąć z masą to pociągnąłem dwa kabelki, czerwony i czarny. Masę wpiąłem nad bezpiecznikami do takiej wystającej śruby z gwintem. Podkładka z mocowaniem kabla, nakrętka i gotowe. Najpierw musisz ten plastik paznokciami ściągnąć. Potem masz śruby i wszytko widać jak zdemontować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobinek86 Opublikowano 18 marca 2016 o 06:48 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 marca 2016 o 06:48 To chyba mamy inne modele :) moja lampka wygląda tak. da się otworzyć osłonę żarówek, ale tam nie ma wewnątrz, ani zatrzasków, ani śrubek... W schowku na okulary tak samo. Kupiłem ten bypass na allegro (taki sam jak pokazałeś wcześniej), ale nie do końca go rozumiem. Będą w nim 2 bezpieczniki, jeden ten z gniazda w które jest wpięty i drugi do nowego obwodu? Czy tylko ten jeden z gniazda. I jakie grube przewody poprowadziłeś? ja myślałem o 2x0,5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namo Opublikowano 18 marca 2016 o 07:38 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 marca 2016 o 07:38 A bo Ty masz dwójkę. Wchodzisz przez schowek na okulary. Masz dwa zaczepy od przodu, pociągnij. Lampki nie musisz ruszać, jest dość miejsca. Ja tak montowałem antenę GPS jak dokładałem Columbusa. 48 minut temu, bobinek86 napisał: 2 bezpieczniki Tak, musisz sobie drugi kupić jak nie dostaniesz w zestawie. Kable to nie wiem, takie zwykłe cienkie samochodowe, w Norauto z końcówkami "bez lutowania" dali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobinek86 Opublikowano 25 kwietnia 2016 o 09:39 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 kwietnia 2016 o 09:39 Super w końcu znalazłem czas i udało mi się podłączyć kabelki :) Dziękuję za pomoc. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LEMUR Opublikowano 25 kwietnia 2016 o 13:51 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 kwietnia 2016 o 13:51 To jak lepiej podłączyć? Całość z przetwornicą i bypassem do podsufitki czy pod bezpieczniki ciągnąć kable? @Namo słupek demontowałeś czy "wciskałeś kabelek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namo Opublikowano 25 kwietnia 2016 o 13:57 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 kwietnia 2016 o 13:57 @LEMUR bypass i tak wchodzi w gniazdo bezpiecznika, zostaje więc w skrzynce. Słupkiem A kierowcy ciągniesz dwa kable, masę i ten od bezpiecznika. Wciskasz bokiem, nie trzeba demontować. W podsufitce jest przetwornica a koło "dyszla" lusterka wystaje ten krótki kabelek z wtyczką mini USB. Teraz naszła mnie myśl, ze może to ta przetwornica brzęczy mi w podsufitce a nie okularki ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LEMUR Opublikowano 25 kwietnia 2016 o 14:00 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 kwietnia 2016 o 14:00 Tak też sobie poprowadzę, skoro demontaż nie będzie konieczny. DOD460w czeka, a O3 odbiór w tym tygodniu, czekam tylko na telefon od dealera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobinek86 Opublikowano 26 kwietnia 2016 o 05:30 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 kwietnia 2016 o 05:30 Ja bym uważał z tym wciskaniem kabla, po pierwsze powstają naprężenia i może pęknąć szyba, a drugi dość poważny powód w słupku są mocowania kurtyny powietrznej i jak kabelek się zapląta to co wtedy? Ja swój rozkręcałem, bardzo prosta sprawa za zaślepką "AIRBAG" jest jeden wkręt TORX, a pozostałe są na zatrzaski. Swój nowy kabelek przyczepiłem na trytki do oryginalnej wiązki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namo Opublikowano 26 kwietnia 2016 o 06:15 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 kwietnia 2016 o 06:15 Ja kabelek poprowadziłem słupkiem od strony drzwi, jego droga biegnie bardziej uszczelką niż obudową słupka. Później przeciągnąłem drutem podsufitką do dziury od lampki środkowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobinek86 Opublikowano 26 kwietnia 2016 o 06:27 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 kwietnia 2016 o 06:27 No to wg mnie nie jest to dobra opcja, jak wybucha kurtyna to otwiera się zatrzask obudowy słupka z uszczelki drzwi, a jak tam masz kabelek? Ja mam trochę fioła na punkcie bezpieczeństwa i takich przypadków, a co by było gdyby... Tylko takie zdjęcie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namo Opublikowano 26 kwietnia 2016 o 06:38 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 kwietnia 2016 o 06:38 U mnie tak, wchodzi pod maskowanie słupka a na górze już w podsufitkę tym otworem na łączeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scary Opublikowano 2 lipca 2016 o 13:46 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 lipca 2016 o 13:46 @Namo pod który dokładnie bezpiecznik wpinałeś się bypassem? bo musi być to obwód gdzie komputer ignoruje większe obciążenie lub go po prostu kompletnie nie monitoruje... Ja dzisiaj myślałem że będę cwany i wepnę się w instalacje od odświetlenia w podsufitce (w O2FL się tak dało), ale niestety jest kontrolowana już przez komputer i pod większym obciążeniem od razu przycina napięcie, więc nie da się tam nic podłączyć... Jedyna opcja to lecenie słupkiem do bezpieczników i wpinanie się bypassem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namo Opublikowano 2 lipca 2016 o 13:57 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 lipca 2016 o 13:57 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scary Opublikowano 2 lipca 2016 o 14:00 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 lipca 2016 o 14:00 Dzięki @Namo jak tylko wrócę z wakacji to zrobię drugie podejście żeby to podłączyć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil RS230 Opublikowano 16 sierpnia 2016 o 09:20 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 sierpnia 2016 o 09:20 Hej. Miał ktoś z Was okazję używać rejestratorów Xblitz? Jakie macie odczucia co do tego sprzętu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi