LongeR88 Opublikowano 29 września 2017 o 17:38 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 września 2017 o 17:38 Gdzie kupie? Ktoś wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenorb Opublikowano 30 września 2017 o 18:15 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 września 2017 o 18:15 http://allegro.pl/przetwornica-nap-12v-5v-3a-gniazdo-usb-microusb-i6921949034.html albo to bez zwykłego USB http://allegro.pl/przetwornica-dc-dc-12v-na-5v-3a-micro-usb-i6309191006.html?reco_id=5a6663c7-a60b-11e7-ac2a-246e96321a40 a tu reszta :) https://allegro.pl/kategoria/uklad-elektryczny-zaplon-materialy-instalacyjne-50751?string=bypass&order=m&bmatch=base-relevance-floki-5-nga-hc-aut-1-4-0901 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenorb Opublikowano 30 września 2017 o 18:47 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 września 2017 o 18:47 Dnia 29.09.2017 at 19:38, LongeR88 napisał: Gdzie kupie? Ktoś wie? A tu masz jeszcze ciekawy instruktaż: https://www.youtube.com/watch?v=QFFhBwhcYmM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cianek Opublikowano 1 października 2017 o 06:52 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 października 2017 o 06:52 Jak ktoś ma więcej czasu to na aliexpress te przetwornice są po niecałe 3$. W stosunku do allegro 3 w cenie 1.Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LongeR88 Opublikowano 1 października 2017 o 10:04 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 października 2017 o 10:04 Zamówione na Allegro. Jedna sztuka z Usb i jedna bez :D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenorb Opublikowano 4 października 2017 o 18:25 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 października 2017 o 18:25 U mnie zainstalowałem wczoraj A119s. Przewód dałem oryginalny a przy bezpiecznikach dam bypass i przetwornicę z wyjściem usb. Po tym co napisał @Namo o brzęczeniu nie mam obaw że u mnie taki dźwięk się pojawi. Poszedłem bezpośrednio górą przy szybie bez wchodzenia przy schowek na okulary. Ukryty w podsufitce a potem uszczelka i wejście przy desce. W jakiś lepszy dzień zrobię zdjęcie. Jeszcze będę montował Yi jako główną w drugim aucie zamiennie na tył do mnie a'la @anomal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scary Opublikowano 4 października 2017 o 19:21 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 października 2017 o 19:21 też mam przetwornice i u mnie nic nie brzęczy to @Namo ma takie szczęście do wszystkiego po prostu jak nie brzęczy to drga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenorb Opublikowano 6 października 2017 o 17:43 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 października 2017 o 17:43 Dziś montowałem Yi Dash Cam /china limited edition designed for RS-R / a że to najnowsza wersja i oczywiście z krzaczkami, trzeba było wgrać soft. Natrafiłem na fajny opis i przy najnowszej wersji robi się to tak /nieco różni się od poprzedniego modelu/ : Tworzymy na kompie 3 pliki: engmode /bez rozszerzenia/ AAA222CCC.txt SN.txt Do pliku AAA222CCC i SN przepisujemy pierwsze 14 znaków naszego numeru seryjnego, np. CABACACNC01721 i zmieniamy CN na US, by nasz numer wyglądał tak CABACAUSC01721. Wszystkie trzy pliki przerzucamy na kartę microSD (najlepiej mieć ją sformatowaną do Fat32). Kartę następnie wkładamy do kamerki odłączonej od prądu, po czym podłączamy ją do prądu, np. do laptopa (kamera uruchomi się sama). Po uruchomieniu pojawi się ekran z wyświetlonym nowym numerem seryjnym i aktualną wersją systemu. Wyłączamy kamerkę i wyciągamy kartę. Odłączamy też kamerę od prądu. Wkładamy kartę znów do komputera, formatujemy ją (ponownie) i pobieramy plik Emergency Aid ze strony producenta - https://www.yitechnology.com/support/firmware_dash/id/3 UWAGA: Jeśli naszego numeru seryjnego tam nie ma, to wybieramy wersję z numerem najbardziej zbliżonym - dla numeru podanego w punkcie 2 użyłem wersji CABAA. Pobrany plik FWCARC10.bin wrzucamy na kartę, wkładamy ją do kamerki (odłączonej od prądu). Podłączamy kamerkę do prądu. Zapali się czerwona lapka i ekran będzie chwilę czarny. Po chwili (do 5 minut) kamera uruchomi się z nowym systemem i językiem. Mamy angielskie menu! Może komuś się przyda 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
potrek Opublikowano 9 listopada 2017 o 10:44 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2017 o 10:44 Póki co moja octavia na gwarancji i nie chcę nic grzebać z zasilaniem, ale jest mały problem. Zasilanie w gniazdku 12v jest cały czas?? Wy też tak macie? Przez to musze pamiętać aby podłączać i wyłączać kamerke... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil RS230 Opublikowano 9 listopada 2017 o 10:46 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2017 o 10:46 1 minutę temu, potrek napisał: Póki co moja octavia na gwarancji i nie chcę nic grzebać z zasilaniem, ale jest mały problem. Zasilanie w gniazdku 12v jest cały czas?? Wy też tak macie? Przez to musze pamiętać aby podłączać i wyłączać kamerke... Tak tak dokładnie tak jest. A nie masz kamerki z trybem parkingowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
potrek Opublikowano 9 listopada 2017 o 10:48 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2017 o 10:48 (edytowane) hmm, muszę sprawdzić. A na jakiej zasadzie ten tryb działa? Wyczuwa ruch i wtedy się załącza? ? Mam Mivue 358 i tam chyba nie mam tej funcji ;/ Edytowane 9 listopada 2017 o 11:08 przez potrek (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil RS230 Opublikowano 9 listopada 2017 o 10:55 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2017 o 10:55 @potrek tak dokładnie. Ja mam nowy MiVue 765 i załącza się gdy sensor G-jakiś tam wyczuje zmianę położenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlaa1370 Opublikowano 10 grudnia 2017 o 17:47 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 grudnia 2017 o 17:47 Ja polecam kamerkę VIOFO A119 . Na bangbood można kupić w promo cenie . A119 Kod promocyjny jeszcze działa b48548 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcq Opublikowano 10 grudnia 2017 o 19:17 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 grudnia 2017 o 19:17 Ja zamówiłem z tydzień temu Xiaomi 70 Minutes za 135zł.Kolega juz dostał, 2 tygodnie z przesylka przez NL.https://m.gearbest.com/car-dvr/pp_967346.htmlZa taka kasę i na tyle mała, że można ja ukryc za lusterkiem.. Ciekawy produkt na tyle, że się na niego zdecydowałem. Niedawno weszła na rynek, firmware w pierwszej wersji więc gada po chinsku, glosowa obsluga narazie odpada ale to kwestia czasu. Jest juz apka po angielsku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolek Opublikowano 18 stycznia 2018 o 10:52 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 stycznia 2018 o 10:52 trochę odgrzeje kotleta. Kupiłem kamerkę DOD na przód i tył. Muszę ciągnąć kabel do tyłu i tutaj moje pytanie o zdjęcie plastików na słupku A oraz B co by kabelek elegancko doprowadzić. Jak to jest zamontowane i w jaki sposób zdjąć. Wiem że tam kurtyny są dlatego chciałem kabel tak ułożyć żeby przy ewentualnym wybuchu kurtyn nie było komplikacji z kablem :) Mam różne dźwigienki do zdejmowania takich elementów ale nie chce tego połamać. Może ktoś już coś robił w tej sprawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namo Opublikowano 18 stycznia 2018 o 11:00 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 stycznia 2018 o 11:00 7 minut temu, Rolek napisał: na słupku A oraz B Nie lepiej dołem? Widziałem dwa razy jak ciągnęli kabel pod kamerę cofania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolek Opublikowano 18 stycznia 2018 o 11:03 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 stycznia 2018 o 11:03 1 minutę temu, Namo napisał: Nie lepiej dołem? Widziałem dwa razy jak ciągnęli kabel pod kamerę cofania. Dołem wolał bym uniknąć prowadzenia. Tam idą inne wiązki i znając życie będą zakłócenia. Druga sprawa że kabla może nie starczyć jak pójdę dołem bo mam kombi. Dół to ostateczność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolek Opublikowano 19 stycznia 2018 o 15:54 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 stycznia 2018 o 15:54 Dobra udało się zdjąć to i nie połamać. Siedzi na zatrzaskami. Przestrzegam przed wsadzaniem kabla koło kurtyn. Trzeba go przykleić do wiązki oryginalnej i będzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolek Opublikowano 19 stycznia 2018 o 18:32 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 stycznia 2018 o 18:32 Nie mogę edytować z możliwością dodania zdjęć to dodaje kolejny wpis. Może komuś się przyda do prowadzenia kabla. Zatrzaski w o3 są strasznie mocne i trzymają jak przyspawane. Kamera zamontowana tył i przód uffffWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LongeR88 Opublikowano 3 marca 2018 o 08:58 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 marca 2018 o 08:58 Siemka! Podczas porządków znalazłem kamerkę GoPro Hero 2. I tu moje pytanie czy jest opcja by działała jako kamerka samochodowa? Czy też nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolek Opublikowano 5 marca 2018 o 09:18 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 marca 2018 o 09:18 Dnia 3.03.2018 at 09:58, LongeR88 napisał: Siemka! Podczas porządków znalazłem kamerkę GoPro Hero 2. I tu moje pytanie czy jest opcja by działała jako kamerka samochodowa? Czy też nie? poszukaj na zagranicznych forach (może rosyjskie) czy soft da się zmienić w GoPro Bez zmiany softu będziesz musiał co chwile formatować kartę bo pewnie nie ma zapętlania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcq Opublikowano 13 marca 2018 o 21:56 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 marca 2018 o 21:56 Wyglada na to, że kamerka za 100zł już się zwróciła ;)Wczoraj piękne umyte auto zostawiłem zaparkowane.. a czyste jak widać przyciąga :>Złożyłem krótki film bo cała akcja po przesłuchaniu z dźwiękiem okazała się ciekawsza.. Na szczęście są na świecie ludzie zwracający uwagę na to co inni odwalają.. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LongeR88 Opublikowano 13 marca 2018 o 22:06 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 marca 2018 o 22:06 I niech mi ktoś powie... "A po co Ci w aucie kamera" :D Nieważne czy za 100zł czy za 1000zł. Ważne, że spełniła swoją rolę :D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micho Opublikowano 15 marca 2018 o 23:11 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 marca 2018 o 23:11 Ale to fiesta :) Najważniejsze że zostawili info Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siemi1 Opublikowano 20 marca 2018 o 22:00 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 marca 2018 o 22:00 Ja zamówiłem z tydzień temu Xiaomi 70 Minutes za 135zł.Kolega juz dostał, 2 tygodnie z przesylka przez NL.https://m.gearbest.com/car-dvr/pp_967346.htmlZa taka kasę i na tyle mała, że można ja ukryc za lusterkiem.. Ciekawy produkt na tyle, że się na niego zdecydowałem. Niedawno weszła na rynek, firmware w pierwszej wersji więc gada po chinsku, glosowa obsluga narazie odpada ale to kwestia czasu. Jest juz apka po angielsku.I jak sie sprawdza. Mcie w tych kamerkach filtr polaryzacyjny?Jakies dodatkowe zasilanje do trybu parkingowego?Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi