lukas999 Opublikowano 15 lutego 2018 o 19:42 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 lutego 2018 o 19:42 UWAGA] Skoda RS 2.0 Tsi 2015 NIEwarta uwagi Witam wszystkich użytkowników, jestem nowy na forum i jak domyślacie się chce stać się właścicielem O3 w wersji RS. Miałem okazję oglądać kolejną Skodę Rs. Używane Škoda Octavia - 86 500 PLN, 66 000 km, 2015 - otomoto.pl Cóż mogę powiedzieć żenada. Sprzedający twierdził ze uszkodzony był lekko próg gdyż zachaczył o wysoki krawężnik, oczywiście wysłał zdjęcie uszkodzonego progu, a dokładnie lekko zagiętego i że wszystko było robione w Aso. Po podjechaniu do ASO okazało się że malowane były błotnik lewy, prawy, maska, cieniowane drzwi lewe i prawe oraz malowany zderzak, a Pan z serwisu wchodząc w historie pojazdu powiedział tak Cytuje „w samochodzie było wyrwane pół zawieszenia z przodu cena naprawy wyniosła ponad 30 tyś zł” po czym sprzedający samochód się oburzył i twierdził ze samochód jest bezwypadkowy, a ze był malowany to nic nie znaczy bo wg niego wszystko z samochodem jest ok, sam osobiście mierzył podłużnice przed zakupem, a że z tego co się zorientowałem Pan Mariusz Dybisiak z Katowic jest powiązany z firmą Dybicar, która robi naprawy powypadkowe wiec zapewne sprawdził przed zakupem to bezwypadkowe cudo. Jeszcze nie chciał zapłacić za serwis choc wprost powiedziałem ze jeżeli wyjdzie w Aso coś więcej niż próg to nie pokrywam kosztów przeglądu, aczkolwiek zlecenie było otwarte na niego, podpisał dokumenty i musiał zapłacić 350 zł i jeszcze wygrywając aktualizacje jakaś do jego RSki uwalili mu sterownik samochodu i samochód został na serwisie pod podnośnikiem. Także życie jednak jest sprawiedliwe, Pan Dybisiak przyjechał do salonu Skody RSka a wrócił zastępcza fabia z portfelem chudszym o 350zl, ale jak widać nic go to nie nauczyło samochód dalej wystawiony jako bezwypadkowy, a sprzedawca mówi ze bezwypadkowy i bezkolizyjny.... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aklenczar Opublikowano 15 lutego 2018 o 19:49 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 lutego 2018 o 19:49 Ta Octavia wisi już bardzo długo, sam rozważałem żeby podjechac ja zobaczyć szukając samochodu dla siebie. Dobrze ze wrzucasz takie info, przyda się dla kolejnych poszukujących samochodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas999 Opublikowano 15 lutego 2018 o 19:56 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 lutego 2018 o 19:56 Właśnie nie wisiała długo, bo byłem ja oglądać dzień po wystawieniu, może dwa, a od początku stycznia śledzę otomoto i ogłoszenia RSek oglądałem 3 wszystkie „bezwypadkowe” z czego 2 były po przygodach a jedna po sprawdzeniu w Aso była uczciwa i będę ją brał tylko póki co mam problem z ogarnięciem leasingu bo sprzedający nie wystawia faktury VAT, ale kombinuje i temat się rusza choć strasznie wolno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolf Opublikowano 15 lutego 2018 o 19:57 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 lutego 2018 o 19:57 Wydaje mi się, że RS230 był dostępny dopiero od 01.2016, przy okazji felgi też się nie zgadzają ;) Wygląda na składka jak dla mnie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aklenczar Opublikowano 15 lutego 2018 o 19:57 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 lutego 2018 o 19:57 Ja to ogłoszenie widziałem juz na początku listopada :) Powodzenia w poszukiwaniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas999 Opublikowano 15 lutego 2018 o 20:08 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 lutego 2018 o 20:08 Rs 230 były w 2015 ale jakoś od połowy albo koło września, felgi tez mi się nie zgadzały ale sprzedający twierdził ze na takich kupił... na szczęście straciłem tylko czas.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenorb Opublikowano 15 lutego 2018 o 22:43 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 lutego 2018 o 22:43 Coś pozmieniał i teraz tylko napisał żeby z pytaniami walić prosto do niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomo1978 Opublikowano 16 lutego 2018 o 09:00 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 lutego 2018 o 09:00 230-tki były od lipca 2015 na pewno bo moja jest z lipca (modelowo 2016) więc myślę, że wprowadzili je z rocznikiem modelowym 2016. @lukas999 dziękuję bardzo za Twój opis bo mój szwagier szuka takiej i jak widać znalezienie dobrej sztuki graniczy z cudem. Po pierwsze jest ich bardzo mało na rynku wtórnym a jeżeli odrzucimy te powypadkowe to nie ma z czego wybierać. Była do kupienia golutka 230-tka przedliftowa w DSG za 104 tyś brutto. Szwagier powiedział, że bierze ale miła Pani poinformowała, że już ktoś jedzie po nią z gotówką. Jak chcesz to mają jeszcze jedną nową 230-tkę (2016) w manualu przedliftową (sedan biały) za 98 tyś brutto doposażoną tylko o AMUNDSENA, BT i grzane fotele. Sylwia Padzińska Autohaus Otto Auto Grupa Sp. z o.o. + 48 607 600 725 - kontakt do tej Pani, z którą rozmawiał mój szwagier. Ta w DSG była łakomym kąskiem ale Paweł długo się zastanawiał. Tłumaczyłem jemu, że doposażyć ją można później :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas999 Opublikowano 16 lutego 2018 o 09:25 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 lutego 2018 o 09:25 Dzięki za informację Tomo1978 tez dzwoniłem za ta RSka za 103 tys z 2016, ale nie zdążyłem,a w manualu nie chcę jednak jak się człowiek przejedzie autem z DSG to gardzi manualem heh . Tak czy inaczej znalazłem już swoją RS używana z 2015, tylko czekam na finansowanie i już mnie to wszystko trochę słabi załatwianie tematu z bankami, ale nie poddaję się bo chce mieć rodzinny samochód o sportowych aspiracjach ? Naprawdę nie jest łatwo znaleźć uczciwa RSke.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aklenczar Opublikowano 16 lutego 2018 o 09:56 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 lutego 2018 o 09:56 Uczciwą RSkę bardzo trudno znaleźć, szczególnie jesli ktoś szuka samochodu z niskim przebiegiem i dobrym wyposażeniem. Z finansowaniem niestety tak bywa, lubi się sprawa przeciągnąć. Oby się udało :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lodowa Opublikowano 4 kwietnia 2018 o 06:24 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 kwietnia 2018 o 06:24 hoho to sie ciesze ze nie pojechałem do pana do tych po ta octavie :) tyle km na marne i czasu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukaszB Opublikowano 4 kwietnia 2018 o 08:17 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 kwietnia 2018 o 08:17 Jeżeli szukacie zadbanej RSki to zapraszam do mojego ogłoszenia. Stan bardzo dobry, autko wyjątkowo zadbane, krajowe, bezwypadkowe i bezkolizyjne przebieg symboliczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lodowa Opublikowano 4 kwietnia 2018 o 08:24 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 kwietnia 2018 o 08:24 7 minut temu, LukaszB napisał: Jeżeli szukacie zadbanej RSki to zapraszam do mojego ogłoszenia. Stan bardzo dobry, autko wyjątkowo zadbane, krajowe, bezwypadkowe i bezkolizyjne przebieg symboliczny. a jaka jest cena ? auto wisi na allegro / ? fv vat lub cesja ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukaszB Opublikowano 4 kwietnia 2018 o 08:35 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 kwietnia 2018 o 08:35 6 minut temu, lodowa napisał: a jaka jest cena ? auto wisi na allegro / ? fv vat lub cesja ? Cześć, cena wywoławcza to 84000 zł. Samochód w stanie niemal salonowym i na gwarancji do sierpnia 2018. Zawsze użytkowany prywatnie i na umowę kupna-sprzedaży [nie leasing i kredyt]. Nie wisi na allegro bo chciałbym aby trafił w ręce miłośnika RS. po więcej i telefon zapraszam na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lodowa Opublikowano 4 kwietnia 2018 o 08:43 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 kwietnia 2018 o 08:43 dziękuje za ofertę chciałbym zostać właścicielem rsa ... szukam wlasnie auta które będzie wygodne lecz szybkie i pakowne ... teoretycznie kopiłbym bmw 3 ( f30 ) ale niestety obecne bmw to juz nei to samo ... wiec wybór pada na RS ... lecz niestety chce dokonac zakupu poprzez fv lub leasing . Wszystkiego dobrego ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil RS230 Opublikowano 4 kwietnia 2018 o 09:40 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 kwietnia 2018 o 09:40 @lodowa jeśli chcesz to w niemczech Ci poszukam. Mam dostęp do poleasingowych aut w dobrych cenach w dobrym stanie. Szukasz benzyny czy diesla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lodowa Opublikowano 4 kwietnia 2018 o 09:44 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 kwietnia 2018 o 09:44 benzyny :) ale mam nadzieje ze uda mi się jedna z forum wyrwać nawet już poszło pw do Krakowa :) jeżeli nic się nie urodzi przez najbliższe np 3 miesiące trzeba będzie działać dalej i wtedy będę się odzywać @Kamil RS230 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil RS230 Opublikowano 4 kwietnia 2018 o 09:48 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 kwietnia 2018 o 09:48 @lodowa nie ma problemu. Najlepiej byłoby leasing przejąć;) Ale ja swojej nie oddam za bardzo mi pasuje;) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas999 Opublikowano 4 kwietnia 2018 o 10:02 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 kwietnia 2018 o 10:02 @lodowa przrabiałem temat niedawno, na rynku same bezwypadkowe po obejrzeniu 3 egzemplarzy tylko jeden był bezwypadkowy i nie było się do czego doczepić od strony technicznej oprócz drobnych mankamentów lakierniczych typu wgniotka czy rysa na zderzaku.... wszystkie samochody od osób prywatnych, mających firmy i sporo kasy... też szukałem na fakturę ciężka sprawa w końcu padło na pożyczkę leasingowa, która według księgowego wchodzi w koszty choć wszędzie pisze ze tylko odsetki, ale to tez alternatywa przy umówię kupna sprzedaży.. powodzenia w szukaniu samochodu bo nie jest łatwo kupić coś fajnego i uczciwego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil RS230 Opublikowano 4 kwietnia 2018 o 11:17 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 kwietnia 2018 o 11:17 @lukas999 moja też już bezwypadkowa nie jest. Ale będę o tym przy sprzedaży informował. Zresztą u mnie tylko na drzwiach cieniowae było. Nie każdej szkody trzeba się czepiać :) Ale ogólnie masz rację ciężko jest znaleźć dobre auto za dobre pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi