Jump to content

Aktualizacja Columbus Amundsen Bolero Swing

Namo

Recommended Posts

@Namo Też się zastanawiałem, ale przy ściąganiu ECE 1 wcześniej nie było tego dopisku o Słowacji i Czechach, przynajmniej tak mi się wydaje.

No nic ściągnąłem tą aktualizację i spróbuję ją dograć do karty z ECE 1. Dam znać co z tego wyjdzie.

EDIT: Po wypakowaniu mapy ECE 2 zajmują 5,2 GB, to ponad dwa razy mniej, niż wcześniejsze. Na kartę ze starą aktualizacją oczywiście się nie mieszczą. Skasowałem wszystko i właśnie nagrywam tą nową wersję. Ciekawe co oni tam wycieli, a może tylko zmienili jakoś sposób zapisu?

EDIT2: W katalogu maps/00/sds/ jest dużo mniej krajów, niż w ECE 1 - w dodatku brakuje PL - to jest najprawdopodobniej katalog z dźwiękami.

Dodatkowo w katalogu maps\00\nds\PRODUCT jest dużo mnie folderów, a to tutaj siedzą mapy, bo ten folder zajmuje najwięcej miejsc.

Na moje oko schrzanili te podpisy na stronie Skody, bo aktualizacja ECE 2 2017 jest tylko dla Czech i Słowacji, a ECE 1 2017 na resztę EU. Jestem prawie pewien, że jak ściągałem ECE 1 to nie było dopisku Czechii i Słowacji.

Edited by 22Tomaszz (see edit history)
  • Lubię to 1

• 1 month later...
  • 1 month later...
Przed chwilą, Namo napisał:

A ja mam MIB 1 Columbus. Skąd się pliki aktualizacji softu pobiera? Są do Columba?

Ja znalazłem tutaj: https://yadi.sk/d/2xubNnKcxqvLs

Jeżeli będziesz miał problem z pobraniem to daj znać, wystawię Ci moje pliki.
Ale... nie wiem, czy do Columbusa to podejdzie.

Panowie otrzymałem oryginalna kartę z mapami. Myślę że już teraz są nowsze. Jak mogę zaktualizować je w swoim Columbusie? Skąd pobrać mapy na jaką kartę nagrać? Jak zaktualizować oprogramowanie w tym Columbusie? Nie znam się zupełnie na tym. 

Kamil update softu a update map to dwie różne sprawy. Sprawdź to co dostałeś i DAJ znać ( z Ciechanowa?)
Mapy mają być w czerwcu (na http://updateportal.skoda-auto.com) , ale pewnie będzie to bliżej lipca.2017.

Edited by maol72 (see edit history)

@Wolf masz aktualizację softu do Columbusa MIB1 (z Cantonem)? Pobrałem v.848 co podawał wcześniejszej Marcin (Enriquez) ale nie chciało u mnie ruszyć. Jakby dużo nowsza wersja od tej co w moim Columbusie siedzi (chyba 292 jeśli dobrze pamiętam).

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

a robiłeś coś z  Personal POI? (<link)
Daj znać na priva

Są już nowe mapy 2017/2018 do Columbusa.

Mi w JDownloaderze pokazuje 23,67 GB - nr 161 - P161 N60S5MIBH3 EU NT

Link pochodzi ze stronki volkswagena: :kula:

http://vw.download.navigation.com/automotive/VW/MIB2/MIB_High2_Single_File_EU/P161_N60S5MIBH3_EU_NT.7z

161-2017-8.jpg

Edited by maol72 (see edit history)

• 3 weeks later...

Hej. W czerwcu wyszły nowe mapy dla Amundsena i chciałem to zaktualizować. 12 GB. Mapy pobrałem, rozpakowałem i wgrałem na kartę (wcześniej sformatowałem). Czy w mapach w ogóle się coś zmieniło od listopada 2016??? Bo mam wrażenie że nie. Navi przed aktualizacją pokazywała ECU1 2017 i teraz pokazuje to samo. W ogóle pliki jako zawartość aktualizacji są z datą czerwiec/lipiec 2016. 

• Namo featured this topic