rrobert Opublikowano 21 lutego 2020 o 08:08 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 lutego 2020 o 08:08 Zapraszam na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawronik Opublikowano 21 lutego 2020 o 13:56 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 lutego 2020 o 13:56 (edytowane) Dnia 18.10.2019 at 10:27, KamilSOIIFL napisał: witam, czy Octavie 2 także robisz, bo na stronie tylko O3 są miałbym do zrobienia w O2 FL zamontowanie radia z yeti z usb i mikrofonem, zrobienie podświetlenia klamek - mam oryginalne lampki, podświetlenie nóg - mam z ali przewod i lampki, dołożenie podświetlenia ambientowego w drzwiach - mam gotowy produkt od gościa z OCP. Chciałem takze kiedys zmienić lampy na ksenony, mam spryskiwacze, wersja elegance , nie mam żadnych części. A ty częsci także szukasz czy do Ciebie trzeba juz z czesciami przyjezdzac proszę o info pozdrawiam Do O2 w Elegance (ze spryskiwaczami) ja założyłem homologowane ledy Philipsa na H7. Wydatek nie mały, jak za "żarówki", ale i tak było taniej, niż przeróbka na oryginalny xenon (bo nie mówię tu o zenonach HID z ali 😉 ). A w porównaniu z xenonami świeciło dużo lepiej (mam porównanie z xenonami z passata B5FL i teraz z O3). Pozdrawiam, Maciej. Edytowane 21 lutego 2020 o 13:57 przez Gawronik (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mefju Opublikowano 21 lutego 2020 o 17:17 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 lutego 2020 o 17:17 3 godziny temu, Gawronik napisał: homologowane ledy Philipsa na H7 Pokaż linka, bo chyba żadne ledy H7 nie mają europejskiej homologacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrobert Opublikowano 21 lutego 2020 o 18:11 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 lutego 2020 o 18:11 sam led może mieć homologacje ale lampa h7 z ledem już jej ma 100 % nie będzie miała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawronik Opublikowano 21 lutego 2020 o 21:56 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 lutego 2020 o 21:56 4 godziny temu, Mefju napisał: Pokaż linka, bo chyba żadne ledy H7 nie mają europejskiej homologacji... Kupowałem z hiszpańskiego amazona - teraz nie widzę 😞 I z tego, co pamiętam, to miały chyba właśnie hiszpańską homologację (E9). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawronik Opublikowano 21 lutego 2020 o 22:31 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 lutego 2020 o 22:31 (edytowane) 4 godziny temu, rrobert napisał: sam led może mieć homologacje ale lampa h7 z ledem już jej ma 100 % nie będzie miała I to jest ciekawy temat... Skoro żarówka H7 LED ma homologację, to znaczy że odpowiada standardowi przyjętemu dla żarówki H7. Chodzi o skupienie strumienia światła, punkt jego powstawania, mieszczenie się w zakresie temperatury barwowej i "siły" strumienia świetlnego, itd. itp. Czyli - jak ja to rozumiem - jeżeli mam homologowaną żarówkę H7, to nie interesuje mnie sposób wytwarzania przez nią światła, czy to LED, czy żarnikowa, bo spełnia warunki homologacji. A to oznacza, że homologowana żarówka H7 LED jest legalnym zamiennikiem homologowanej żarówki H7 halogenowej. Z drugiej strony wiem, że swego czasu powstała absurdalna interpretacja, że "żarówka musi mieć homologację w zespole wraz z reflektorem, nie zaś osobno". Ale czy ktokolwiek widział "homologowany zespół żarówki H7 i reflektora"? Przecież reflektor powstaje oddzielnie i żarówka oddzielnie. Co w przypadku, gdy żarówka H7 żarnikowa się spali? Czy to oznacza, że "zespół żarówki i reflektora" traci homologację i powinienem wymienić cały reflektor na nowy "zespół żarówki i reflektora"? No przecież nie. Wymieniam na homologowaną żarówkę H7 i jest legalnie. Do tego jest przecież wielu producentów żarówek H7 halogenowych (żarnikowych). I każdy z nich - o ile chce być "legalny" - homologuje swoje żarówki nie w "zespole reflektora i żarówki", tylko oddzielnie samą żarówkę. No bo chociażby z którym konkretnie reflektorem miałby to czynić? Nie istnieje przecież "wzorzec z Sèvres" reflektora. Istnieje za to sposób badania żarówki na potrzeby homologacji. I jeżeli żarówka - czy to halogenowa, czy LED - przeszła ten proces, to znaczy że była badana tak samo jak inne homologowane żarówki H7 i spełnia warunki do użytkowania z reflektorem homologowanym do żarówek H7. Generalnie, gdyby w tym czasie, gdy jeździłem z tymi homologowanymi H7 LED, panowie misie mnie zatrzymali i chcieli ukarać grzywną w postaci mandatu karnego, to chętnie spotkałbym się z nimi w sądzie 😉 Pozdrawiam, Maciej. Edytowane 21 lutego 2020 o 22:46 przez Gawronik (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrobert Opublikowano 23 lutego 2020 o 10:09 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 lutego 2020 o 10:09 na lampie jest informacja do jakiego typu "żarówki" typu światła jest zaprojektowany. nikt nie bada lampy jak się zachowuje z innego typu źródłem światła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pab567 Opublikowano 25 lutego 2020 o 06:07 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2020 o 06:07 I to jest ciekawy temat... Skoro żarówka H7 LED ma homologację, to znaczy że odpowiada standardowi przyjętemu dla żarówki H7. Chodzi o skupienie strumienia światła, punkt jego powstawania, mieszczenie się w zakresie temperatury barwowej i "siły" strumienia świetlnego, itd. itp. Czyli - jak ja to rozumiem - jeżeli mam homologowaną żarówkę H7, to nie interesuje mnie sposób wytwarzania przez nią światła, czy to LED, czy żarnikowa, bo spełnia warunki homologacji. A to oznacza, że homologowana żarówka H7 LED jest legalnym zamiennikiem homologowanej żarówki H7 halogenowej. Z drugiej strony wiem, że swego czasu powstała absurdalna interpretacja, że "żarówka musi mieć homologację w zespole wraz z reflektorem, nie zaś osobno". Ale czy ktokolwiek widział "homologowany zespół żarówki H7 i reflektora"? Przecież reflektor powstaje oddzielnie i żarówka oddzielnie. Co w przypadku, gdy żarówka H7 żarnikowa się spali? Czy to oznacza, że "zespół żarówki i reflektora" traci homologację i powinienem wymienić cały reflektor na nowy "zespół żarówki i reflektora"? No przecież nie. Wymieniam na homologowaną żarówkę H7 i jest legalnie. Do tego jest przecież wielu producentów żarówek H7 halogenowych (żarnikowych). I każdy z nich - o ile chce być "legalny" - homologuje swoje żarówki nie w "zespole reflektora i żarówki", tylko oddzielnie samą żarówkę. No bo chociażby z którym konkretnie reflektorem miałby to czynić? Nie istnieje przecież "wzorzec z Sèvres" reflektora. Istnieje za to sposób badania żarówki na potrzeby homologacji. I jeżeli żarówka - czy to halogenowa, czy LED - przeszła ten proces, to znaczy że była badana tak samo jak inne homologowane żarówki H7 i spełnia warunki do użytkowania z reflektorem homologowanym do żarówek H7. Generalnie, gdyby w tym czasie, gdy jeździłem z tymi homologowanymi H7 LED, panowie misie mnie zatrzymali i chcieli ukarać grzywną w postaci mandatu karnego, to chętnie spotkałbym się z nimi w sądzie Pozdrawiam, Maciej.I byś przegrał. No chyba że LED rzeczywiście miałby homologację. Ale ja takich jeszcze nie widziałem. Jak znasz to daj link do oferty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrobert Opublikowano 25 lutego 2020 o 07:45 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2020 o 07:45 Skoro na lampie pisze h7 to jest homologacja na prawidłowa prace z żarówką h7 a nie led h7. A i poza tym ni chodzi tylko o źródło światła ale i o jego warunki pracy. Temperatura i inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawronik Opublikowano 25 lutego 2020 o 23:30 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2020 o 23:30 @pab567 @rrobert Pewnie macie rację - nie jestem "inżynierem ds. homologacji żarówek w zespole wraz z reflektorem" 😉 Biorę to "na chłopski rozum"... Co do linka do oferty, to tak jak pisałem: kupowałem na hiszpańskim amazonie i teraz już tego nie widzę. Żarówki zaś odjechały w siną dal ze sprzedaną O2, więc im fotek też nie zrobię 😞 Tak, czy inaczej, pamiętam dokładnie, że miały homologację (ZTCP E9, czyli hiszpańską) wybitą na korpusie. Pozdrawiam, Maciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namo Opublikowano 2 marca 2020 o 00:56 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 marca 2020 o 00:56 Dnia 19.02.2020 at 10:05, Marcin Fiedorowicz napisał: Ile łącznie wszystko kosztowało? ok 7k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin3kk Opublikowano 15 marca 2020 o 20:58 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 marca 2020 o 20:58 Hej, jaki byłby koszt montażu elektrycznej klapy? Octavia FL MY2017 kombi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrobert Opublikowano 18 marca 2020 o 15:05 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 marca 2020 o 15:05 koszt zależy od zakupu podzespołów ale na używkach można się zmieścić w 2000zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gluszek20 Opublikowano 25 czerwca 2020 o 09:12 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 czerwca 2020 o 09:12 Rrobert wysłałem PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek1977 Opublikowano 19 lipca 2020 o 10:57 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 lipca 2020 o 10:57 Witam.Kupilem skode octawie 2017 combi po lifcie,czy istnieje mozliwosc doposazenia w skladane lusterka? Jesli tak jaki koszt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrobert Opublikowano 21 lipca 2020 o 10:10 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 lipca 2020 o 10:10 Jasne ze jest. Trzeba wymienić podstawy lusterek sterownik drzwi i odpowiednio zaprogramować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek1977 Opublikowano 21 lipca 2020 o 18:55 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 lipca 2020 o 18:55 Jaki jest koszt takiej imprezy u was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrobert Opublikowano 27 lipca 2020 o 19:10 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2020 o 19:10 daj na pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
broda83 Opublikowano 21 listopada 2020 o 17:00 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 listopada 2020 o 17:00 Witam Pytanie do kolegi rrobert: jaki jest koszt dołożenia virtual kokpit w 03fl? oraz czujek martwego pola? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek196 Opublikowano 15 grudnia 2020 o 15:04 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 grudnia 2020 o 15:04 Dnia 21.11.2020 at 18:00, broda83 napisał: Witam Pytanie do kolegi rrobert: jaki jest koszt dołożenia virtual kokpit w 03fl? oraz czujek martwego pola? pozdrawiam Jak kupowales o3 po lifcie ty Stefanie to trzebabylo szukać juz z VC bo wiem ze byly montowane fabrycznie w wersjach po liftingu, a u Roberta wyniosło by Cie to 3200zl na gotowo(vc + kodowanie+ światłowód +maskownica) Co do czujek martwego pola sie nie wypowiadam bo nie mam wiedzy na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milord Opublikowano 15 grudnia 2020 o 16:38 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 grudnia 2020 o 16:38 VC był montowany od bodajże MY'19, więc aż tak dużo ich pewnie nie ma 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius245 Opublikowano 23 lutego 2021 o 23:17 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 lutego 2021 o 23:17 Witam czy uda się zrobić driving mode ? vc + acc 210 superb 3fl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tex Opublikowano 25 lutego 2021 o 17:12 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2021 o 17:12 (edytowane) Witam Jestem nowy na forum i mam pytanie, macie może kogoś z północy Polski (3city) kto dołoży do Bolero MIB2 SmartLinka? Czytałem forum i wiem że magicy @rrobert i @pab567 (jak kogoś pominąłem to przepraszam) są w Wawie i na południu ale jak doliczę koszty dojazdu to średnio to wychodzi. Będę wdzięczny na info. Edytowane 25 lutego 2021 o 17:12 przez Tex (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pab567 Opublikowano 26 lutego 2021 o 08:01 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 lutego 2021 o 08:01 Po pierwsze podaj symbol tego Bolero bo nie w każdym się da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tex Opublikowano 26 lutego 2021 o 08:16 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 lutego 2021 o 08:16 @pab567 już piszemy na innym wątku tylko tutaj też napisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi