spin Opublikowano 26 stycznia 2021 o 21:16 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 stycznia 2021 o 21:16 Taka sytuacja: jeździłem na rezerwie aż do momentu kiedy komputer wyliczył że mogę przejechać 5 km, pojechałem na stację i weszło pod korek tylko 42 litry... Wszędzie piszą, że pojemność zbiornika to 50l, gdzie jest zatem te 8 litrów ? 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wawu1991 Opublikowano 27 stycznia 2021 o 14:47 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 stycznia 2021 o 14:47 17 godzin temu, spin napisał: Taka sytuacja: jeździłem na rezerwie aż do momentu kiedy komputer wyliczył że mogę przejechać 5 km, pojechałem na stację i weszło pod korek tylko 42 litry... Wszędzie piszą, że pojemność zbiornika to 50l, gdzie jest zatem te 8 litrów ? 🙂 Komputer zawsze pokaże mniej kilometrów do przejechania niż jest w rzeczywistości. Gdybyś pojeździł jeszcze trochę widział byś 0 km a i tak byś jechał. Każdy producent tak robi jest to zabezpieczenie psychologiczne przed użyszkodnikiem który nie pamięta o tankowaniu żeby jednak na tą stację pojechał. Natomiast nie poleca się jazdy z bardzo niskim stanem paliwa ponieważ jak wiemy w paliwie może być dużo syfu a szkoda męczyć pompki w baku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dagetto Opublikowano 28 stycznia 2021 o 12:36 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 stycznia 2021 o 12:36 (edytowane) U mnie weszło więcej 😎 Do pierwszego odbicia pistoletu. 1. 4 tsi zbiornik też 50 litrów Edytowane 28 stycznia 2021 o 12:37 przez dagetto (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GUEST Opublikowano 28 stycznia 2021 o 20:05 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 stycznia 2021 o 20:05 Ja najwięcej zmieściłem 49,5l jak tankowałem pierwszy raz po odbiorze auta od dealera 🙂 To do pierwszego odbicia oczywiście bo pewnie jeszcze trochę by upchnął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spin Opublikowano 1 lutego 2021 o 15:32 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 lutego 2021 o 15:32 @Dirkdiggler @dagetto @wawu1991 No ja rozumiem wlać 48 litrów, rozumiem też, że coś tam musi zostać i że komputer nie poda dokładnej informacji, no ale przecież na 8 litrach to można przelecieć 200 km jak się człowiek w trasie postara 🙂 Dodam tylko, że rezerwa zaczęła się świecić już 50 km wcześniej, więc zasadniczo widzę że te 8 litrów to jest dodatkowa rezerwa tej rezerwy 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandini Opublikowano 1 lutego 2021 o 23:24 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 lutego 2021 o 23:24 [mention=3195]Dirkdiggler[/mention] [mention=4096]dagetto[/mention] [mention=4642]wawu1991[/mention] No ja rozumiem wlać 48 litrów, rozumiem też, że coś tam musi zostać i że komputer nie poda dokładnej informacji, no ale przecież na 8 litrach to można przelecieć 200 km jak się człowiek w trasie postara Dodam tylko, że rezerwa zaczęła się świecić już 50 km wcześniej, więc zasadniczo widzę że te 8 litrów to jest dodatkowa rezerwa tej rezerwy Jest też prawdopodobne, że masz ustawiony w zegarach inny typ zbiornika paliwa. Wówczas może obliczać z innej pojemności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spin Opublikowano 2 lutego 2021 o 12:46 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 lutego 2021 o 12:46 13 godzin temu, Bandini napisał: 21 godzin temu, spin napisał: [mention=3195]Dirkdiggler[/mention] [mention=4096]dagetto[/mention] [mention=4642]wawu1991[/mention] No ja rozumiem wlać 48 litrów, rozumiem też, że coś tam musi zostać i że komputer nie poda dokładnej informacji, no ale przecież na 8 litrach to można przelecieć 200 km jak się człowiek w trasie postara Dodam tylko, że rezerwa zaczęła się świecić już 50 km wcześniej, więc zasadniczo widzę że te 8 litrów to jest dodatkowa rezerwa tej rezerwy Jest też prawdopodobne, że masz ustawiony w zegarach inny typ zbiornika paliwa. Wówczas może obliczać z innej pojemności. Da się to jakoś sprawdzić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandini Opublikowano 2 lutego 2021 o 12:56 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 lutego 2021 o 12:56 Da się to jakoś sprawdzić ?Oczywiście. Musisz mieć kabelek diagnostyczny typu VCDS, VCP, Odis lub np. OBD eleven.Sterownik 17 i tam szukać w długim kodowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dagetto Opublikowano 26 grudnia 2022 o 21:20 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 grudnia 2022 o 21:20 @spin weszło równe 50 litrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi