Jump to content

Jakie ET do Octavii III

b_easy

Recommended Posts

• 2 months later...
  • 3 weeks later...
Dnia 31.03.2022 at 21:09, Mariusz Budrewski napisał:

Witam!

Czy ktoś mi powie jakie jest graniczne ET żeby felga z oponą nie wystawała poza obrys nadkola...? O tył się nie martwię chodzi mi bardziej o przód w Oktavii III

Okolice 32 przy feldze 8,5j 

Ale auto obniżone i opona z naciągiem delikatnym 

Edited by Daariusz (see edit history)

• 1 year later...
  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 5 months later...
W dniu 14.05.2018 o 11:50, Wentylator napisał(a):

Jutro, pojutrze założę dziękuję  za pomoc Panowie. Wstawię fote jak będzie się to kupy trzymać ?

Zgodnie z obietnicą fota...nic nie trze narazie jest ok?

Pozdrawiam 

20180516_170115.jpg

TO kolego masz ten rozmiar założony ? 7x17 ET40 z oponami 225/45  

• 5 weeks later...
  • 4 weeks later...

Na „pana” to trzeba mieć wygląd i pieniądze 😉 fotek póki co nie wyślę bo felgi jeszcze w pudełkach a opony jeszcze nie dojechały do warsztatu, dopiero na następny weekend mam termin. A i tak chyba jeszcze będzie za wcześnie na zmianę butów na letnie. Ale jak już założę to na pewno wrzucę zdjęcia do tematu w garażu 😉

• Lubię to 1

• 3 months later...

Proszę o poradę w sprawie felg aluminiowych.

Czy felga:

17 8J ET48 (te bym chcial bardziej)   lub 17 7J ET48 (te mniej )  podejdzie do Octavia 3 kombi z serynym zawiasem ?

Opony chciałbym 225 / 45 /  17 lub inne jesli maja lepiej wpasowac sie w nadkola .

Dzieki wielkie za odpowiedz .

Edited by barteklca (see edit history)

• 3 months later...

Dzień dobry. Mam octavię 3 fl, poprzedni właściciel jeździł zimą na 15 195/65, mnie takie malutkie kółeczka nie pasują. Kupiłem ostatnio alufelgi 16 5x112 nie sprawdzając w ogóle innych parametrów, jestem laikiem w tych kwestiach, były w dobrych pieniądzach i stanie, więc wziąłem. I teraz zastanawiam się, czy będzie to jakoś wyglądało i pasowało 7JX16 H2 et35?

• 2 weeks later...
W dniu 6.06.2018 o 22:53, -skaler- napisał(a):

@blaise Nic Ci nie będzie wystawać. Dla porównania  screena z felgami jakie ja mam założone u siebie na Sportline.20180606_225114.thumb.png.45ec826cbd4848909db3af44c61056cf.png

Widzę że używasz/używałeś felg 8.5j et42, myślisz że felgi 17cali 7.5j et29 też powinny być ok? Według kalkulatora będą wystawać o 0.5mm bardziej niż twoje więc różnica żadna, tylko zastanawiam się co do szerokości opony, chce dać 225/45, ty przy szerokości felgi 8.5j też masz 225? Wtedy czasem nie będzie tak że jednak z tej 0.5mm różnicy na kalkulatorze nie zrobi się jednak więcej i już będzie zachaczac o błotnik?

@jaxkub Ten sezon wsadziłem 235/35 i oponę mam praktycznie na zero z felgą. Na 225/35 miałem lekki naciąg. U Ciebie opona będzie minimalnie wystawać za felgę czyli jak w każdym normalnym samochodzie który wyjeżdża z fabryki.

Po lewej mój obecny set a po prawej koło jakie Ty chcesz założyć.Screenshot_20241015-222106.thumb.png.e4bc617a4302970ce86fb4b0ef2c8ddf.png

• Dzięki 1

IMG20240320134024.heicWitam 

U mnie wjechały 18 na et 35 i uważam że wygląda to zajebiście , innego nie szukam , felga idealnie dopasowała się do błotnika i wygląda dość agresywnie , polecam , dodam wkrótce więcej zdjęć 

Edited by TomasoZ (see edit history)
  • Lubię to 1

• 4 weeks later...

Hej hej

Rozglądam się pomału za felgami na lato tak sobie poczytałem poczytałem tu i owo i hmm dalej sie zastanawiam ( nie jestem specem więc szukam rady 😄 )

Myślałem nad 18 i mam nawet jakieś znalezione 18x8.5 ET40 . Podpasują pod O3 FL ?    (  https://allegro.pl/oferta/felgi-japan-racing-jr28-5x112-8-5x18-et40-16597393032   dokladne to te) 

Jeśli są okej to jakie oponki pod nie ?