pasek181 Opublikowano 28 lutego 2019 o 15:54 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 lutego 2019 o 15:54 Dzięki za info o obsłudze głosowej. Aktywowałem tą opcje w O3 2017r FL, działa i tylne led świeca z dziennymi led, lecz zauważyłem, że na filmie nie podświetlany jest symbol na przełączniki świateł ze sa pozycje a u mnie w polifcie świeci na zielono ze pozycje w ustawieniu przełącznika na "0". Domyślam sie ze jest to spowodowane ze w FL cos dodatkowo trzeba przestawić i czy wiecie co i jak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Bd Opublikowano 1 marca 2019 o 12:04 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 marca 2019 o 12:04 20 godzin temu, pasek181 napisał: Dzięki za info o obsłudze głosowej. Aktywowałem tą opcje w O3 2017r FL, działa i tylne led świeca z dziennymi led, lecz zauważyłem, że na filmie nie podświetlany jest symbol na przełączniki świateł ze sa pozycje a u mnie w polifcie świeci na zielono ze pozycje w ustawieniu przełącznika na "0". Domyślam sie ze jest to spowodowane ze w FL cos dodatkowo trzeba przestawić i czy wiecie co i jak ? Nie jest przypadkiem tak że w samochodach po 2012 r powinny świecić tylko przednie światła do jazdy w dzień , bez tylnych . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek181 Opublikowano 1 marca 2019 o 12:36 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 marca 2019 o 12:36 31 minut temu, Robert Bd napisał: Nie jest przypadkiem tak że w samochodach po 2012 r powinny świecić tylko przednie światła do jazdy w dzień , bez tylnych . No jest, ale mam znajomego co się uparł że chce tył razem z dziennymi, tylko jego octavia jest z 2017 i na przełączniku świeci zielony symbol pozycji a w wersji z 2015 wchodzi kodowanie z tylnymi światłami ale nie świeci symbol pozycji na przełączniku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalatos Opublikowano 1 marca 2019 o 23:22 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 marca 2019 o 23:22 Szanowni! Bardzo ciekawe informacje, ja również przyłączam się do pytania o najlepszą opcję z kablem od kolegów z Chin. Co polecacie, żeby to programowanie działało i obsługiwało najnowszego VCDS? Auto: O III produkcja koniec 2018 Dzięki uprzejme, Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maroo_s Opublikowano 2 marca 2019 o 20:44 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 marca 2019 o 20:44 (edytowane) Czy przez VCDS (a właściwie to czy w sterowniku) jest opcja jakichkolwiek operacji logicznych na zdarzeniach? Tzn. np. jeśli drzwi otwarte oraz światło włączone to włącz sygnał dźwiękowy. To taki przykład. Chodzi mi o takie kodowanie/adaptację żeby np. przy odblokowaniu centralnego zamka włączyły się na 10sek światła mijania albo halogeny i pozycyjne z tyłu. Widziałem taką instrukcję powiązania włączenia halogenów z oświetleniem wnętrza ale to jest lipa bo halogeny włączają się zawsze równolegle z oświetleniem wnętrza (np. każde otwarcie drzwi). EDIT: zastanawiam się co ja piszę... przecież to jest Leaving Home a to bez czujnika zmierzchu nie zagada bo to już kiedyś doczytałem... Ech, szkoda że nie ma takich zaawansowanych funkcji w sterowniku ? Edytowane 2 marca 2019 o 21:09 przez maroo_s (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewp Opublikowano 4 marca 2019 o 21:31 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 marca 2019 o 21:31 Co do kabelka, to pewnie jest wiele opcji kupienia. Ja jakiś czas temu kupowałem od tego sprzedawcyhttps://pl.aliexpress.com/store/product/10pcs-lot-VAG-COM-18-2-1-VAGCOM-18-9-0-VCDS-HEX-CAN-USB-Interface/2403101_32974137286.html Tylko powyższy link jest do 10 sztuk. Akurat na chwilę obecną nie miał aukcji z jedną sztuką z językiem polskim. U mnie wszystko śmiga, do kabla była dołączona płytka i dokładna instrukcja instalacji, która jest ważna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewp Opublikowano 4 marca 2019 o 21:50 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 marca 2019 o 21:50 Dnia 1.03.2019 at 13:04, Robert Bd napisał: Nie jest przypadkiem tak że w samochodach po 2012 r powinny świecić tylko przednie światła do jazdy w dzień , bez tylnych . Nie mogłem się powstrzymać przed napisaniem kilku słów co do tych tylnych świateł. Fakt jest taki że obowiązujące przepisy mówią że światła dzienne mają świecić tylko z przodu. Dla mnie to jest największa głupota jaką UE mogła wprowadzić. Każdy z nas jak ma automatyczne światła to jeździ na automacie z czystego lenistwa. I często zdarza się tak, że czujnik odczytuje jeszcze że jasnośc jest wystarczająca i są właczone światła dzienne, czyli tylko z przodu, a dzień jest pochmurny, szary i ty jadąc za kimś żywcem sobie myślisz że powinien mieć włączone tylne światła dla lepszej widoczności. Uważam że ten przepis w wielu przypadkach powoduje niebezpieczeństwo pod względem widoczności. Ja osobiście też włączyłem sobie tylne światła do jazdy dziennej i mam to w d.. że taki przepis jest. Ale z tym przepisem to o tyle jest zabawnie, że niby światła do jazdy dziennej z przodu nie mogą towarzyszyć światłą tylnym, i jak napotkacie jakiegoś upierdliwego smerfa na ulicy to pewnie może wystawić mandat za to. Ale jak już w dzień włączysz światła mijania i cały samochód jest oświetlony, ksenony itd to nikogo to nie interesuje że tył świeci. Co za absurd. Ile te tylne ledy zużywają dodatkowo energii i jak to się ma na większe spalanie, bo przecież tym się kierowała UE. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Bd Opublikowano 5 marca 2019 o 08:56 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 marca 2019 o 08:56 11 godzin temu, andrewp napisał: Nie mogłem się powstrzymać przed napisaniem kilku słów co do tych tylnych świateł. Fakt jest taki że obowiązujące przepisy mówią że światła dzienne mają świecić tylko z przodu. Dla mnie to jest największa głupota jaką UE mogła wprowadzić. Każdy z nas jak ma automatyczne światła to jeździ na automacie z czystego lenistwa. I często zdarza się tak, że czujnik odczytuje jeszcze że jasnośc jest wystarczająca i są właczone światła dzienne, czyli tylko z przodu, a dzień jest pochmurny, szary i ty jadąc za kimś żywcem sobie myślisz że powinien mieć włączone tylne światła dla lepszej widoczności. Uważam że ten przepis w wielu przypadkach powoduje niebezpieczeństwo pod względem widoczności. Ja osobiście też włączyłem sobie tylne światła do jazdy dziennej i mam to w d.. że taki przepis jest. Ale z tym przepisem to o tyle jest zabawnie, że niby światła do jazdy dziennej z przodu nie mogą towarzyszyć światłą tylnym, i jak napotkacie jakiegoś upierdliwego smerfa na ulicy to pewnie może wystawić mandat za to. Ale jak już w dzień włączysz światła mijania i cały samochód jest oświetlony, ksenony itd to nikogo to nie interesuje że tył świeci. Co za absurd. Ile te tylne ledy zużywają dodatkowo energii i jak to się ma na większe spalanie, bo przecież tym się kierowała UE. To nie chodzi o żadne spalanie , dla mnie to bzdura żeby z tyłu się miały świecić samochod przedemną to nie igła żebym go nie zauważył , zerstą jadąc w pochmurny dzien i majac przełącznik w trybie AUTO w dodadtku gdy pada deszcz i tak automatycznie włączą się światła mijania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewp Opublikowano 5 marca 2019 o 10:30 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 marca 2019 o 10:30 Tak, włącza się w przypadku jak pada deszcz w dodatku dłużej jak 30sek. Ale nie zawsze pada deszcz. Zresztą nie ważne, każdy ma jakieś swoje przekonania i poglądy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paxterek Opublikowano 5 marca 2019 o 17:34 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 marca 2019 o 17:34 Witam, poszukuję pliku oryginalnego fabrycznego kodowania do modułu 5Q0937084AG do O3. Po wymianie modułu brak centralnego z pilota, przeciwmgłowych i oświetlenia kabiny. Nie chcę nic kombinować tylko przywrócić stan fabryczny ustawień. Może ktoś coś podpowie ewentualnie może znajdzie się w okolicy Lublina ktoś kto z tym powalczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrobert Opublikowano 5 marca 2019 o 19:15 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 marca 2019 o 19:15 tak sobie wymieniłeś czy kodowałeć coś np. CP , immo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paxterek Opublikowano 5 marca 2019 o 19:19 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 marca 2019 o 19:19 Wymieniłem bo poprzedni skapitulował, zniknęły prawie wszystkie światła oprócz mijania, stopu i jednego cofania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrobert Opublikowano 5 marca 2019 o 19:39 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 marca 2019 o 19:39 To udaj się do aso niech ci go zakodują. To nie octavia 2 sam nie wymieniasz bez sprzętu. Musisz dopisać ochronę komponentu do samochodu odpowiednio go zakodować i ustawić adaptacje pod konfiguracje auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paxterek Opublikowano 5 marca 2019 o 19:47 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 marca 2019 o 19:47 Sam nie wymieniałem, robił to niby fachowiec ale nie skończył a teraz jest nieuchwytny. Może mu wiedzy nie stało. Na szczęście grosza nie zobaczył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Putul Opublikowano 6 marca 2019 o 19:26 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 marca 2019 o 19:26 (edytowane) Hej. Jest ktoś życzliwy z Krakowa lub okolic z odpowiednim programem i kablem aby wykonać parę modów w Octavii 3 2015 rok. Dokładnie potrzebuję : - wyłączyć start stop na stałe - Włączyć video w czasie jazdy na columbusie - Włączyć zamykanie automatycznej klapy bagażnika z przycisku (nie tylko otwieranie) - i może coś jeszcze z przydatnych funkcji Proszę o kontakt osoby które są w stanie coś poradzić w tym temacie. Edytowane 6 marca 2019 o 19:27 przez Putul (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek2626 Opublikowano 8 marca 2019 o 08:41 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 marca 2019 o 08:41 (edytowane) czy któryś z kolegów użyczyłby VCDS w wersji działającej z OIII FL bo mam 18.2.1 ale z tego co piszą to potrafi więcej namieszać z kodowaniem niż co kolwiek ustawić. I boje się co kolwiek zmieniać aby sobie nie namieszać w sterownikach Edytowane 8 marca 2019 o 08:42 przez wojtek2626 (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Bd Opublikowano 8 marca 2019 o 10:41 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 marca 2019 o 10:41 1 godzinę temu, wojtek2626 napisał: czy któryś z kolegów użyczyłby VCDS w wersji działającej z OIII FL bo mam 18.2.1 ale z tego co piszą to potrafi więcej namieszać z kodowaniem niż co kolwiek ustawić. I boje się co kolwiek zmieniać aby sobie nie namieszać w sterownikach Jak robisz wszystko z głową to sam program CI nic nie namiesza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek2626 Opublikowano 8 marca 2019 o 11:55 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 marca 2019 o 11:55 Koledzy w Rapidzie mieli taki przypadek z 18.2.1 wchodzili w pomocnika kodowania niby zakodowali to co chcieli a po zatwierdzeniu zaczynały się dziać różne rzeczy, jakby program pokazywał to co chcemy ale sobie zmieniał wartości w długim kodowaniu wg swojego widzimisię, dopiero przywrócenie ori kodowania i reczne wpisanie naprawiło bledy. Czy ktoś z OIII miał takie problemy jeśli chodzi o VCDS 18.2.1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrobert Opublikowano 8 marca 2019 o 12:05 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 marca 2019 o 12:05 Poczytaj opisy chinol z 18 działa zle, z zwłaszcza pomocnik kodowania. zainstaluj 17 i powinno być dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek181 Opublikowano 8 marca 2019 o 16:51 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 marca 2019 o 16:51 Koledzy, tak się zastanawiam czy taki numer przejdzie. Do rzeczy, nie mam czujnika zmierzchu w swojej o3 i tym samym comming/leaving działa tylko stale albo z manetki. A gdyby tak wsadzić przełącznik świateł z wbudowanym czujnikiem to jest szansa że po zakodowaniu w dzien nie bedzie odpalał świateł niepotrzebnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek2626 Opublikowano 11 marca 2019 o 11:00 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 marca 2019 o 11:00 Dnia 2019-03-08 at 13:05, rrobert napisał: Poczytaj opisy chinol z 18 działa zle, z zwłaszcza pomocnik kodowania. zainstaluj 17 i powinno być dobrze Właśnie dlatego pytanie czy któryś z kolegów podzieliłby się taka wersja VCDS :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Bd Opublikowano 12 marca 2019 o 17:53 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 marca 2019 o 17:53 Pytanie czy wersja 17 obsłuży oIII FL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Angel Opublikowano 12 marca 2019 o 17:55 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 marca 2019 o 17:55 @pasek181 A masz czujnik wilgotności powietrza? Jeśli tak to zmieniasz czujnik na ten z RLHS i włącznik świateł na ten z funkcją auto plus jeden dodatkowy kabelek i adaptacje i działa jak należy. Jeśli nie masz to nie wiem czy w 100% zadziała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawcio Opublikowano 12 marca 2019 o 17:57 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 marca 2019 o 17:57 3 minuty temu, Robert Bd napisał: Pytanie czy wersja 17 obsłuży oIII FL z którego roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Bd Opublikowano 12 marca 2019 o 18:02 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 marca 2019 o 18:02 5 minut temu, dawcio napisał: z którego roku? To pytanie do kolegi wyżej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi