Szotu Opublikowano 2 listopada 2016 o 18:19 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 listopada 2016 o 18:19 Panowie kto zakładał podświetlenie skarpetek z motohid? Jak tak to proszę kilka wskazówek bo właśnie je zakupiłem ? Jak najlepiej to zamontować? ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LEMUR Opublikowano 2 listopada 2016 o 20:13 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 listopada 2016 o 20:13 Od tego wątku masz napisane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasiorkamil Opublikowano 9 marca 2017 o 22:06 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 marca 2017 o 22:06 Dnia 02.11.2016 at 19:19, Szotu napisał: Panowie kto zakładał podświetlenie skarpetek z motohid? Jak tak to proszę kilka wskazówek bo właśnie je zakupiłem ? Jak najlepiej to zamontować? ? podłączyłeś podświetlenie skarpetek ?? szukam kogos kto przerabiał już temat :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koszal Opublikowano 9 marca 2017 o 22:26 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 marca 2017 o 22:26 @Pasiorkamil zakładałem to z motohid u siebie. Wszystko śmiga jak potrzeba. Jeśli masz pytania pisz śmiało :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szotu Opublikowano 12 marca 2017 o 16:55 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 marca 2017 o 16:55 Jak udało ci się podłączyć ??? Jak puściłeś kable ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koszal Opublikowano 12 marca 2017 o 20:08 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 marca 2017 o 20:08 (edytowane) @Szotu kupowałem zestaw z motohid. Kabelki w zestawie są trochę za długie więc ja je skracałem, żeby wyglądało to schludnie można oczywiście je zwinąć. W temacie na britskoda jest opisane jak puścić kable (razem z foto http://www.briskoda.net/forums/topic/306451-retro-fit-footwell-lights-octy-iii/). W zestawie należy podpiąć dwa kable, jeden to oczko które podpinamy pod masę (na pewno znajdziesz wolną śrubę w aucie) natomiast drugi wpinamy we wtyczkę "C" (która wchodzi w BCM) w pin numer 72. Po tym wszystkim kodujemy to jak w temacie opisano i wszystko powinno zacząć działać :) u mnie działa do dnia dzisiejszego. Oczywiście jest możliwość ściemniania/rozjaśniania podświetlenia w skali 0-100% Edytowane 12 marca 2017 o 20:09 przez Koszal (wyświetl historię edycji) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawel Opublikowano 30 marca 2017 o 07:20 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 marca 2017 o 07:20 Hej, no właśnie też chcę założyć sobie takie oświetlenie, ale niestety na stronie briskody nie znalazłem żadnych fotek. I nie wiem którędy ciągnąć kable i gdzie podpinać i czy trzeba jeszcze może coś dokupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koszal Opublikowano 30 marca 2017 o 07:32 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 marca 2017 o 07:32 @sawel na drogiej stronie zamieszczonego na briskoda tematu są fotografie jak prowadzić kable. Nie ma tam nic trudnego, kable do lampek pod siedzeniami puszczasz progiem. Gdzie podpinać masz napisane w temacie na briskoda oraz powyżej: "W zestawie należy podpiąć dwa kable, jeden to oczko które podpinamy pod masę (na pewno znajdziesz wolną śrubę w aucie) natomiast drugi wpinamy we wtyczkę "C" (która wchodzi w BCM) w pin numer 72." Ja osobiście niczego specjalnego nie dokupywałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawel Opublikowano 2 kwietnia 2017 o 20:04 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 kwietnia 2017 o 20:04 Koledzy, wydaje mi się że widziałem na forum schemat wtyczki C, ale teraz nie mogę tego znaleźć. Pomożecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawel Opublikowano 3 kwietnia 2017 o 17:26 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 kwietnia 2017 o 17:26 @Koszal Po założeniu całości oczywiście nic nie działa, ale czy po zakodowaniu pojawia się w radiu opcja na ściemnianie i rozjaśnianie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koszal Opublikowano 3 kwietnia 2017 o 20:14 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 kwietnia 2017 o 20:14 @sawel dokładnie. Wszystko ożyje po zakodowaniu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balard12 Opublikowano 5 czerwca 2017 o 19:51 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 czerwca 2017 o 19:51 W weekend założyłem sobie oświetlenie skarpetek. Zakodowałem jak było wyżej w linku z Briskoda. Wszystko działa, poza jednym problemem - lampki nie gasną po odpaleniu silnika i świecą się przez cały czas podczas jazdy. Przy zamykaniu/otwieraniu centralnego gasną i zapalają się prawidłowo. Gdzie zmienić kodowanie? Czy może faktycznie mają świecić cały czas podczas jazdy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daab Opublikowano 5 czerwca 2017 o 20:01 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 czerwca 2017 o 20:01 Mają świecić chyba że wyłączysz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balard12 Opublikowano 5 czerwca 2017 o 20:06 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 czerwca 2017 o 20:06 No to wszystko jasne zakodowane prawidłowo. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mac82 Opublikowano 15 września 2017 o 19:45 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 września 2017 o 19:45 Nie wiem czy to właściwe miejsce ale dzisiaj zamontowałem zestaw LED do wnętrza do swojej octavii i nie działa w ogóle. Jak założyłem było wszystko OK, wieczorem wsiadam do auta i tylko przez chwilę zaświeciły (może przez sekunde) przednie lampki a cała reszta jest martwa (nawet bagażnik). Kupiłem ten komplet: http://www.sklepledowy.pl/pl/p/Skoda-Octavia-III-Zestaw-oswietlenie-kabiny-LED-Premium-8-zarowek/3346 Miało być tak super a teraz ciemno jak w d.... u murzyna. Czy ktoś miał podobny przypadek i może coś podpowiedzieć? Było ciemno aby sprawdzić bezpieczniki ale gdyby to był przepalony bezpiecznik to chyba nie było by tego zapalenia przodu na 1 sekundę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mac82 Opublikowano 16 września 2017 o 13:28 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 września 2017 o 13:28 Dzisiaj kolejny objaw... światła działają z przodu w podsufitce, w bagażniku ale nie działa teraz tylna podsufitka... Już zgłupiałem o co chodzi tym żarówkom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mez2008 Opublikowano 2 grudnia 2017 o 11:31 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 grudnia 2017 o 11:31 Dnia 12.03.2017 at 21:08, Koszal napisał: @Szotu kupowałem zestaw z motohid. Kabelki w zestawie są trochę za długie więc ja je skracałem, żeby wyglądało to schludnie można oczywiście je zwinąć. W temacie na britskoda jest opisane jak puścić kable (razem z foto http://www.briskoda.net/forums/topic/306451-retro-fit-footwell-lights-octy-iii/). W zestawie należy podpiąć dwa kable, jeden to oczko które podpinamy pod masę (na pewno znajdziesz wolną śrubę w aucie) natomiast drugi wpinamy we wtyczkę "C" (która wchodzi w BCM) w pin numer 72. Po tym wszystkim kodujemy to jak w temacie opisano i wszystko powinno zacząć działać :) u mnie działa do dnia dzisiejszego. Oczywiście jest możliwość ściemniania/rozjaśniania podświetlenia w skali 0-100% Che dołożyć podświetlanie nóg. Jak można znaleźć pin72 na wtyczce "C"? Masz może schemat pinów na wtyczkach sterownika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koszal Opublikowano 4 grudnia 2017 o 20:49 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 grudnia 2017 o 20:49 @mez2008 jak wyjmiesz wtyczkę "C" i ją rozbierzesz będą tam ponumerowanie piny/gniazda. Spokojnie dojdziesz gdzie jest pin 72 z tego co pamiętam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mez2008 Opublikowano 4 grudnia 2017 o 21:14 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 grudnia 2017 o 21:14 24 minuty temu, Koszal napisał: @mez2008 jak wyjmiesz wtyczkę "C" i ją rozbierzesz będą tam ponumerowanie piny/gniazda. Spokojnie dojdziesz gdzie jest pin 72 z tego co pamiętam :) Wtyczki są opisane liderami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawel Opublikowano 5 grudnia 2017 o 08:02 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2017 o 08:02 Tu masz schemat, Pin 73 jest w prawym dolnym rogu ce.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mez2008 Opublikowano 5 grudnia 2017 o 12:38 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2017 o 12:38 4 godziny temu, sawel napisał: Tu masz schemat, Pin 73 jest w prawym dolnym rogu ce.pdf Dzieki za plik. Masz moze inne schematy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawel Opublikowano 5 grudnia 2017 o 14:43 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2017 o 14:43 Poszukaj tutaj: Octavia.team > Škoda Octavia > Doposażanie Octavii > Schematy > Dokumentacja serwisowa O3 a jak nie ma tego co chcesz, to pisz do @rrobert albo @Enriquez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mez2008 Opublikowano 5 grudnia 2017 o 17:22 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2017 o 17:22 2 godziny temu, sawel napisał: Poszukaj tutaj: Octavia.team > Škoda Octavia > Doposażanie Octavii > Schematy > Dokumentacja serwisowa O3 a jak nie ma tego co chcesz, to pisz do @rrobert albo @Enriquez Dzięki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grizli Opublikowano 6 czerwca 2018 o 17:35 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 czerwca 2018 o 17:35 Ja bede montowal niebawem oswietlenie. Mam tylko jedno pytanko. Czy w tej wtyczce jest juz pin z przedwodem wyprowadzonym do innego podswietlenia i do niego nalezy podlaczyc się z wiązka, czy tez jest puste miejsce i trzeba miec surowy metalowy pin( jak ma to miejsce np.w przy wiazce kamerki cofania), ktory trzeba wlozyc do wtyczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balard12 Opublikowano 6 czerwca 2018 o 19:51 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 czerwca 2018 o 19:51 Jest puste miejsce i musisz mieć kabel z pinem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi