gruszon18 Opublikowano 2 kwietnia 2025 o 16:55 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 kwietnia 2025 o 16:55 Szukam pomocy w diagnostyce. Ogólnie zauważyłem że po zimie auto mi podszarpuje np gdy jadę gdzieś sobie na 4tym biegu (DSG) i ledwo dotykając pedału gazu. Czasem np przy dojeździe do progów zwalniających gdy skrzynia wbije 2gi bieg, a ja ledwo dotykam gazu, to też szarpnie lekko. Rano zdarza się że obroty falują. Podobno winne mogą być przy takich objawach wtryski. Mam jakiś tani interfejs diagnostyczny którym mogę sprawdzić kilka rzeczy, i skasować jakieś tam niewinne błędy. Samo wyciągnięcie wtrysków nie jest jakimś skomplikowanym zajęciem, ale może jest jakiś skomplikowanu proces ich ponownego włożenia czy coś, lub może konkretny wtrysk jest przypisany na dany cylinder? Czy ktoś posłuży radą w temacie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariush19 Opublikowano 3 kwietnia 2025 o 12:59 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 kwietnia 2025 o 12:59 a może nagar? temat wyżej patrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruszon18 Opublikowano 3 kwietnia 2025 o 14:00 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 kwietnia 2025 o 14:00 No właśnie nie jestem pewien. Bo może być i ten nagar, ale auto ma 220 kkm nalotu i tak połączyłem kropki z tym co znalazłem w internecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariush19 Opublikowano 3 kwietnia 2025 o 17:51 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 kwietnia 2025 o 17:51 Moje 1.4 już przy 99k zaczyna czkać, Ale ja jeżdżę 90% przy obrotach 1800-2100, Ale jak mam jeździć jak mam drogę do pracy przez las 20 km w jedną, U mnie dopadło szybciej po prostuWysłane z mojego LM-V405 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgredos Opublikowano 6 kwietnia 2025 o 20:20 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 kwietnia 2025 o 20:20 Jak masz auto benzynowe u siebie masz 8 wtryskiwaczy pośrednie i bezpośrednie jak masz przebieg okolice 200 bym się nie wąchał tylko wymienił wtryski bezpośrednie ok 320 zł szt z Bosch to orginal. Odmę masz zmieniona. Odrazu wyczyścić nagar na zaworach jak by kolektor był zrzucony. Rano po odpalenie może pochodzić kupując bo ma fazę dogrzewania katalizatora żeby sanda lambda zaczęła jak najszybciej pracować. Jak coś to pisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi